En række politisk ukorrekte marketingkampagner

Plakat trukket tilbage af Nike efter mordsagen mod Oscar Pistorius'. Nike-reklamen lød 'Jeg er kuglen i kammeret'

Følgende marketingkampagner har til formål at chokere, inspirere og få det socialt acceptable nik. Problemet er, at de alle er temmelig politisk ukorrekte.

1. Barbie med minimumsløn

Jeg går ud fra, at det i første omgang var for at opmuntre unge piger til at stræbe efter at blive bedre end Barbie - men det kunne i virkeligheden være endt med at knuse drømme over hele verden. Kommentarer til et indlæg på Jeg spilder så meget tid spændte over noget af en diskussion:

"Bobler: Jeg havde faktisk en McDonalds-Barbie, da jeg var lille! Du skal ikke undervurdere Barbie, hun er en wonder woman ... hun kan være alt fra en mindstelønsarbejder til en astronaut."

"HKP2KSK: Det triste er, at selv med en uddannelse sker det stadig for folk på grund af nutidens økonomi."

"trinitybird: I disse dage er et job på McDonalds bedre end ingenting. Det viser i det mindste, at de prøver at gøre noget."

Billede af Minimum Wage Barbie i sin originale æske iført McDonald's-uniform og forklæde omgivet af McDonalds-rekvisitter

2. Cellofan

En række cellofanreklamer blev udgivet for over 70 år siden med nogle ret kontroversielle billeder af babyer pakket ind i cellofan. Andre plakater pralede af, hvordan "Smukke kvinder foretrækker intimbeklædning i "Cellophane" og den cellofan "sikrer rygefornøjelse.

To babyer sidder pakket ind i cellofan som en gave med teksten: "Gode ting er dobbelt så gode i cellofan".

3. Lysol

Seriøst målløs. Hvad vil det egentlig sige at 'tvivle' på sin feminine hygiejne?

Markedsføringskampagne fra Lysol reklamerer for, at kvinder skal opretholde deres feminine hygiejne

4. Magnet's Universal Food Chopper

Jeg kan bogstaveligt talt mærke, hvordan vegetarer vrider sig over hele verden. En rigtig gris bliver parteret, og et par lam følger efter. Den helikopter er godt nok kraftig?

Plakaten for MAGNET's Universal Food Chopper viser en gruppe hvirvlende dyr og grøntsager, der cirkler ind i food chopperen med en gris, der går ind med hovedet først.

5. Colt

Jeg kan ikke se noget lys for enden af tunnelen. Julen? Bare rolig, ifølge Colt kan du forkæle dig selv med dit helt eget håndvåben.

Reklamen for Colt viser et håndvåben ved siden af et mærke, hvor der står "Er det ikke på tide, at du giver dig selv en julegave?".

6. Tawny portvin

Tawny Port havde hjertet på rette sted, men hovedet på et andet. At kurere en afhængighed med en anden afhængighed hjælper ikke nogen!

Plakat rettet mod alkoholikere erstatter sprut med stoffer som en 'kur'

7. Motorola

Sandsynligvis en af de mindre offensive marketingkampagner i pakken, men i moderne tider er det meget usandsynligt, at Motorola bruger denne taktik til at sælge tv'er igen. Det er rart at se 'Lektier nu, tv senere' Taktikken virker stadig.

Vintage-plakat med reklame for Motorola Television antyder, at tv er en fantastisk læringsressource for dine børn

8. Spæk

Åh, velsigne deres små bomuldssokker - de er unge og forelskede. Men vent - de er ved at få et hjerteanfald 20 år senere, når de finder ud af, at man kan dø af at spise store mængder svinefedt. Stadigvæk, sød.

På en vintageplakat for svinefedt står der: "De er unge, de er forelskede, de spiser svinefedt" med et par, der holder to glas op.

9. Dansk Frisbee Sport Union

Selvom budskabet er sandt; livet virker sjovere, når der er frisbees involveret, kan jeg ikke lade være med at ignorere den åbenlyse politiske ukorrekthed i Dansk Frisbee Sports Unions reklame.

Politisk ukorrekt reklame viser et foto af Hitler, der gør tegnet med hånden, mens en frisbee flyver af sted.

10. Grove Tonic

Hvis nogen kender relevansen af, at en babys hoved bliver klistret på en gris, så lad mig det vide.

En plakat fra 1800-tallet viser et barneansigt placeret på en grisekrop med teksten 'gør børn og voksne lige så fede som grise' - reklame for Grove's tonic

11. Aktion mod kræft i bugspytkirtlen

Pancreatic Cancer Actions plakat, der skulle give chokværdi, blev kontroversiel i 2014 med deres "Jeg ville ønske, jeg havde brystkræft" kampagne. Reklamen fik klager til at strømme ind over, at det var bedre at have brystkræft end kræft i bugspytkirtlen.

Kontroversiel reklame fra 2014: "Jeg ville ønske, jeg havde brystkræft

12. Mælk

Bare fordi de brugte en hvid kvindelig "diva" til deres reklamer for hvid chokolade, kan du se, hvor kontroversen udfoldede sig efter denne markedsføringskampagne rettet mod supermodellen Naomi Campbell.

Plakat, der reklamerer for Dairy Milks bliss bar. Teksten lyder: "Flyt dig Naomi, der er en ny diva i byen."

13. Ford

Reklamen var rettet mod det indiske marked og blev hurtigt meget omdiskuteret. Andre billeder viste 3 kvinder, der var gemt i bagagerummet og bundet - hvilket Ford blev beskyldt for at være kønsdiskriminerende. Det resulterede i, at Ford trak kampagnen helt tilbage og indrømmede, at den aldrig skulle have været trykt.

Grafik af et bagagerum på Ford Figo med Jenson Button, Lewis Hamilton bundet i bagagerummet

14. Pepsi

Voodoo-dukken skulle faktisk have været Cristiano Ronaldo i denne Pepsi Max-reklame. Reklamen blev vist på tv, og Real Madrids fans reagerede på den ved at true med at boykotte drikken.

Stillbillede fra kontroversiel Pepsi-reklame viser en voodoo-dukke, der er lavet til at ligne Cristiano Ronaldo, liggende på togskinner.

15. Nike

Reklamen blev vist før retssagen om mordet på hans afdøde kæreste Reeva Steenkamp. Efterfølgende trak Nike reklamen tilbage fra alle officielle kilder. Reklamen blev ikke længere anset for at være passende på grund af teksten på plakaten, som lød, "Jeg er kuglen i kammeret".

Plakat trukket tilbage af Nike efter Oscar Pistorius' mordsag. Nike-reklamen lød: "Jeg er kuglen i kammeret".

6 KOMMENTARER

  1. Nogle er sjove, men andre, som Lysol, er så foruroligende - trist, at folk nogensinde kan blive opfordret til at hade deres sande væsener på den måde. Eller er det alt, hvad reklamer handler om?

  2. Nogle af dem er ret sjove, som den med frisbee'en. Jeg synes altid, det er sjovt, når de reklamerer for ting som "hippe" og "gode for dig", og så nu er de alle ting, vi undgår som pesten, lol.

  3. Nogle er kun upassende, fordi tiderne har ændret sig, siden de blev udgivet, så det er ikke nogens skyld, men andre er nye, og hvordan i alverden er de kommet forbi alle de mennesker, der er nødvendige for at blive udgivet, uden at mindst én af dem har sagt REALLY!!!! NEJ!!!!.

    • Ja - halvdelen af markedsføringskampagnerne var ok i sin tid, men jeg blev chokeret over at se de mere moderne versioner. Jeg tror, at marketingfolk nogle gange er klar over, at deres kampagner kan virke stødende, men alligevel kører videre med dem for at få omtale.

  4. Jeg har aldrig set den med Barbie før, men den fik mig til at grine! Den med Colt og den med den danske frisbee er så upassende, at man er nødt til at smile! Hvordan kom de forbi testpublikummet?

Der er lukket for kommentarer.