10 beste fracking protest posters ooit

Frack Off Toxic protest poster in Balcombe

Terwijl de controverse over het fracken naar gas en olie de publieke opinie in het Verenigd Koninkrijk blijft verdelen, werpt Solopress een blik op de beste protestposters ooit gemaakt door anti-fracking campagnevoerders...

Bury tegen fracking protest posters en borden

Afbeelding Bron: Bury tegen fracking

Hydraulische fracturering, bij het grote publiek beter bekend als frackingis de boormethode waarbij een vloeistof onder druk (meestal een mengsel van water, zand en chemicaliën) wordt gebruikt om gas en olie uit schaliegesteente te winnen. Hoewel het een nieuwe manier is om voorheen onverkrijgbare fossiele brandstoffen te winnen, heeft fracking ook het volgende teweeggebracht milieuoverwegingenDit leidde tot veel protesten van milieuactivisten en omwonenden.

Voordat we verder gaan, wil ik opmerken dat Solopress noch voor noch tegen het eigenlijke fracking-proces in het Verenigd Koninkrijk en elders in de wereld is. Het doel van deze blog is om te kijken naar de anti-fracking posters gemaakt door protestgroepen van een zuiver grafisch ontwerp perspectief en selecteren we onze favoriete ontwerpen uit hun uitgebreide oeuvre.

Beste fracking protestposters ooit

Een hoorzitting over fracking

People's Hearing over fracking poster

Afbeelding Bron: Volksgehoor

Deze poster van People's Hearing publiceerde een dag van lezingen, workshops en openbare getuigenissen over hydraulisch fracken in de staat New York. Geologen, economen, insiders uit de gasindustrie, boeren, planners, activisten, bedrijfseigenaren en het grote publiek waren allemaal uitgenodigd om hun mening te geven over het controversiële onderwerp fracking.

Fracking verbieden

Ban Fracking concertposter door RBlack

Afbeelding Bron: Schud de vrede!

R.Zwart maakte deze poster voor het Shake Your Peace! concert, "Ban Fracking in California", georganiseerd door Food & Water Watch. Een downloadbaar sjabloon met dit artwork genaamd "Fight Fracking" (hieronder te zien) is ook vrij beschikbaar voor andere fracking demonstranten om te gebruiken, remixen en aan te passen voor hun eigen doeleinden - zolang ze R.Black en Shake Your Peace! vermelden.

Fight Fracking poster artwork door RBlack

Laat je niet fracken

Don't Get Fracked poster door Chi Bui

Afbeeldingsbron: Chi Bui op Behance

Chi Bui, een student grafisch ontwerp aan de Mercyhurst University in de Verenigde Staten, maakte deze 'Don't Get Fracked'-poster voor een opdracht in de klas die geïnspireerd was op een sociaal doel. Het ontwerp is geïnspireerd op de fracking-documentaire Gasland.

Hier is de officiële trailer voor Josh Fox' Gasland documentaire op YouTube:

Frack Off Toxic

Frack Off Toxic protest poster in Balcombe

Afbeelding Bron: Frack Off (UK)

Een van de posterborden die gebruikt werden door demonstranten tijdens het Balcombe protest in juli vorig jaar. Let op het gebruik van de boorput en het internationale tri-foil symbool voor straling. Beide zijn terugkerende elementen in veel van deze posterontwerpen.

Frack dit

Frack Deze poster van Betsey Marcus

Afbeelding Bron: Betsey Marcus op Behance

Grafisch ontwerper en illustrator Betsey Marcus uit Dallas maakte deze poster voor de Earth Justice-campagne tegen fracking. De waterdruppel die uit de kraan komt bevat veel van de zinnen en slogans die door anti-fracking activisten in andere protestontwerpen worden gebruikt: "Frack You", "Mother Fracker", "Go Frack Yourself", "I Don't Give A Frack", "No Fracking Way", "We're Royally Fracked", "What The Frack", "Stop Fracking Around" en natuurlijk "Frack This".

Geen fracking op Barton Moss

Geen fracking op Barton Moss poster

Afbeelding Bron: Frack Off (UK)

Bij de protestcampagne tegen fracking in de wijk Barton Moss in Salford hoorden deze twee posters. De poster hieronder promoot een open discussie 'Academics meet Activists' die eerder dit jaar plaatsvond.

Barton Moss Frack Off vergaderingsposter

Afbeelding Bron: Gala Noordelijk Gas

Plan voor frack in Yorkshire

Plan om Yorkshire te fracken poster van Frack Off

Afbeelding Bron: Frack Off (UK)

Een anti-fracking poster uit februari 2014 die protesteert tegen het voorstel van Rathlin Energy om te beginnen met fracking in de buurt van Hull in East Yorkshire.

De macht terugwinnen

Herover de macht poster van No Dash For Gas

Afbeelding Bron: De macht terugwinnen

Dit antifrackingactiekamp, ter ondersteuning van de gemeenschapsgroepen in de frontlinie van de strijd tegen fracking, vindt volgende week plaats in Blackpool.

Stop fracking met ons water

Stop fracking met ons water poster door Kelsey Morander

Afbeeldingsbron: Kelsey Morander

De Amerikaanse grafisch ontwerper Kelsey Morander maakte deze Energy For All-poster.

Zeg het maar

Wat vind je van deze protestposters tegen fracking? Misschien heb je nog betere ontwerpen gezien bij een demonstratie? Of misschien heb je geweldige poster afdrukken die de aandacht vestigt op een aanstaande anti-kraak kwestie, openbare bijeenkomst of evenement? Scroll naar beneden op deze pagina naar het vak 'Laat een reactie achter' hieronder en plaats je bericht of deel de links naar coole nieuwe afbeeldingen die je bent tegengekomen.

Poster afdrukken