Messi, Maradona og verdens dyreste fodboldklistermærker

Verdens dyreste fodboldkort sælges nu for sekscifrede beløb, da samlere kæmper for at finde sjældne eksemplarer. Det nylige salg af et enestående Lionel Messi-klistermærke viser, at efterspørgslen er stærk 62 år efter Paninis fødsel.

Sådan startede klistermærkerne

I 1960 fik et par fodboldfanatiske brødre ved navn Giuseppi og Benito Panini den idé at skabe samlealbum for at fejre deres elskede sport. Året efter grundlagde de deres firma af samme navn og solgte 15 millioner pakker inden for de første 12 måneder. I 1970 havde de to underskrevet en aftale med FIFA, og det første Panini World Cup-album blev produceret i tide til turneringen i Mexico.

Siden da har klistermærkealbummene været et sikkert hit hos både børn og samlere. Så meget, at visse sjældne klistermærker er blevet meget værdifulde. Og vi taler ikke bare om, at en 'shiny' er to obskure holdmedlemmer værd...

Enestående Messi-klistermærke sælges for 115.000 pund

I denne uge fik en fodboldfan jackpot ved at sælge et unikt klistermærke af Argentinas Lionel Messi for svimlende 115.000 pund. Mens angriberen ramte overskrifterne i december, fordi han førte sit landshold til sejr ved VM i Qatar i 2022, var det pågældende klistermærke faktisk en del af Paninis VM-kollektion fra 2014.

I et velovervejet forsøg på at skabe sjældenhed og skabe begejstring havde Panini produceret engangsversioner af hver spillers klistermærke. Det var første gang, at virksomheden producerede unikke variationer ved at anvende forskellige farvede kanter omkring standarddesignene. Det pågældende klistermærke er den sorte variant af Messis krus. 

Sælgeren, Henry Barrios fra Virginia, USA, havde købt 300 pakker med klistermærker i et forsøg på at fuldende sin samling, men ramte dobbelt plet med dette klistermærke, da sort er den mest eftertragtede farvede kant, og Messi den mest eftertragtede spiller. Klistermærket blev solgt for $140.000, ca. 115.000 pund, på Goldin Auctions i New Jersey.

Vores udvalg af de dyreste fodboldklistermærker

Det er dog langt fra det mest værdifulde klistermærke, der er blevet solgt. Den argentinske kollega Diego Maradona menes at være på det dyreste nogensinde. Her er vores oversigt over de dyreste Panini-fodboldklistermærker.

1. Diego Maradona, 1980 Argentinos Juniors Panini Sticker - £470,000

Dette klistermærke blev produceret, da Maradona kun var 19 år gammel og spillede for Argentinos Juniors i Argentina. Klistermærket er meget værdsat af samlere på grund af dets sjældenhed og den historiske betydning på dette tidlige tidspunkt i Maradonas legendariske karriere. I januar 2021 blev klistermærket solgt på auktion for forbløffende 470.000 pund.

Hvor meget?!?

2. Lionel Messi, Argentina, 2014 World Cup Panini Sticker - £115,000

Det dyreste Panini-fodboldklistermærke, der nogensinde er solgt, er Lionel Messi 2014 World Cup Panini-klistermærket. Dette klistermærke er unikt, fordi det viser Messi med en sort kant, og det blev solgt for forbløffende 115.000 pund. Den heldige samler, som fandt dette sjældne klistermærke, misundes nu af mange fodboldfans over hele verden.

3. Cristiano Ronaldo 2002 - 2003, Sporting Lissabon, Panini Sticker - £60,000

Det tidligste Panini-klistermærke nogensinde med den portugisiske legende Cristiano Ronaldo er blevet hans mest værdifulde. Selv om han senere slog sit navn fast i Manchester United og Real Madrid, er det dette kort fra hans tidlige dage i Sporting, der har tiltrukket sig samlernes opmærksomhed.

4. Ronaldo - 1994 PSV Eindhoven, Panini Sticker - £34,000

Denne viser den brasilianske legende Ronaldo Luís Nazário de Lima, eller bare R9, i hans tid i PSV Eindhoven, hvor han blev trænet af den tidligere engelske landstræner Sir Bobby Robson. Han vandt senere verdensmesterskabet med Brasilien to gange.

5. Zinedine Zidane 1992 Cannes, Panini Foot 92 - £33,000

Tidlige udgivelser af spillere, der senere blev store, indbringer ofte enorme priser. Måske er det, fordi de ikke var helt så eftertragtede på udgivelsestidspunktet. Dette klistermærke med den franske VM-vinder Zinedine Zidane menes at være over 30.000 pund værd.

6. Kylian Mbappe, Frankrig, 2018 World Cup Panini Sticker - £17,000

Mbappe slog igennem ved VM i 2018, og dette klistermærke er blevet meget eftertragtet blandt samlere. Det blev solgt for 17.000 pund, hvilket gør det til et af de dyreste Panini-klistermærker, der nogensinde er blevet solgt.

7. Neymar Jr. Brasilien, 2014 World Cup Panini Sticker - £12,000

Neymar Jr. 2014 World Cup Panini-klistermærket er et andet meget eftertragtet klistermærke blandt samlere. Neymar er en af de største stjerner i verdensfodbold, og dette klistermærke, som viser ham i aktion for Brasilien, blev solgt for 12.000 pund.

8. Cristiano Ronaldo 2003-2004 Panini Mega Craques Sticker - £10,000

Cristiano Ronaldo-klistermærket 2003-2004 Panini Mega Craques er et af de mest værdifulde Ronaldo-klistermærker på markedet. Dette klistermærke blev produceret, da Ronaldo kun var 18 år gammel, og det viser ham i hans tidlige dage som professionel fodboldspiller. Det blev solgt for 10.000 pund.

9. Erling Haaland, Red Bull Saltzburg, 2019 Panini Fussball Bundesliga - £8,557

Han sætter i øjeblikket ild til den engelske Premier League med sine tilsyneladende bundløse evner, men Manchester City-angriberens tidlige optræden for Saltzburg er af større interesse for samlerne.

10. Pelé 1958 Alifabolaget Panini Sticker - £7,300

Pelé 1958 Alifabolaget Panini-klistermærket er et sjældent vintage-klistermærke, som er meget eftertragtet blandt samlere. Dette klistermærke blev produceret, da Pelé kun var 17 år gammel, og det viser ham i aktion for Brasilien. Det blev solgt for 7.300 pund.

En anden boldgade

Selv om disse beløb virker temmelig overvældende for et ydmygt klistermærke, er det ingenting i forhold til en verden af sjældne baseballkort. Det dyreste eksempel menes at være Johannes "Honus" Wagner, shortstop for Pittsburgh Pirates, fra hans rekordstore sæson i 1911. En anonym køber erhvervede kortet i 2021 for svimlende $6,6 millioner, omkring 5,4 millioner pund!

For helt igennem mere rimelige priser Trykte klistermærkerSolopress' sortiment omfatter tilpassede former og veganske muligheder, så du kan skabe dine egne designs uden at sprænge budgettet.