Kundehistorier: Suzie Konstruktion

Kvinder i byggebranchen

Uddannelse og rekruttering af kvinder i byggebranchen er stigende, men det har desværre ikke altid været tilfældet. Ligestilling mellem kønnene i denne sektor har traditionelt haltet bagefter andre brancher.

Heldigvis bliver forældede forestillinger om de typer mennesker, vi forventer at se arbejde i håndværksfagene, udfordret takket være det utrolige arbejde i virksomheder som Suzie byggeri

Vi har talt med Suzie Edwards, virksomhedens grundlægger og direktør, for at finde ud af, hvordan det er lykkedes hende at blomstre i denne mandsdominerede branche, og hvordan print har hjulpet.

Kvinder i byggebranchen 

I øjeblikket er kun 10% af arbejderne i byggebranchen kvinder. Men kun 2,5% arbejder med værktøj, og næsten 90% af dem, der arbejder i byggebranchen, har kontorjobs.

På trods af det gør virksomheder som Suzie Construction en stor forskel. Ikke alene vender de op og ned på statistikkerne, men de afliver også stereotyper i processen.

Som kvindeejet virksomhed er Suzie Construction en frontfigur i denne kamp. Suzie hævder stolt: "Jeg gav min virksomhed dette navn for at gøre det klart, at det er en kvindedrevet virksomhed, der er bannerfører for kvinder i byggebranchen!"

Hun blev grundlagt i 2020 og har en blanding af kvinder og mænd ansat i sin London-baserede virksomhed, der påtager sig en bred vifte af byggeopgaver. Dette mangesidede team kan gennemføre renoveringer, tilbygninger, installationer, udbedringsarbejde, maling, udsmykning og meget mere.

Suzie Construction arbejder på både kommercielle og private byggepladser og beviser, at kvinder hører til i byggebranchen.

At skabe en ligeværdig industri 

Byggeriet har længe været en branche domineret af mænd. Stereotyper har ofte blokeret for muligheder, engagement og udvikling. Derfor er det i høj grad stadig et mandsdomineret område.

Som Suzie fortalte os: "Der er simpelthen ikke nok kvinder i branchen."

Kvinder i byggebranchen udgør kun 1% af den samlede arbejdsstyrke på byggepladsen. På samme måde anslås det, at 11% af de samlede job i branchen er besat af kvinder, hvoraf mange er skrivebords- eller kontorjobs.

Statistikken er faldende, men der er en baggrund for de lave tal. 

Suzie forklarer: "Historisk set plejede mænd at gå ud og arbejde, mens de fleste kvinder blev hjemme. Det betød, at kvinder tidligere måske ikke kendte til mulighederne for at opdage håndværk, lære kurser eller finde job inden for denne branche."

Suzie er blevet en pionerfigur i branchen og baner vejen for kvinder i byggebranchen, så de får lettere ved at gøre karriere i fremtiden. Desværre er stereotyper noget, Suzie stadig jævnligt skal overvinde:

"Nogle gange er det tydeligt, at vi bliver stemplet med en stereotyp. Hvis vi laver et fantastisk tilbud, der er bedre end nogen af vores konkurrenters, vil vi nogle gange tabe, selv om vi har givet et billigere tilbud. Det er en stereotyp, som vi konstant kæmper imod." 

At skille sig ud fra mængden 

En innovativ måde, hvorpå Suzie sætter sit aftryk i byggebranchen, er gennem 24/7 grab-udlejning. Det er lastbiler, som har en stor, fjernstyret grabber, der samler affaldet op og smider det i sin egen integrerede container.

Udlejning af grabber er en relativt ny innovation, der har taget byggebranchen med storm. Tidligere var virksomheder nødt til at leje en container. Selv om det er et praktisk sted at opbevare affald, fylder containere meget, det kan tage tid at aflevere og fjerne dem, og de er meget dyre.

For at modvirke dette sparer byggevirksomheder tid og penge ved at leje grabber. De kan transportere større mængder affald end en typisk container, og de gør det muligt at transportere affaldet med det samme, hvilket fjerner den ventetid, som typiske containerudlejere har.

Med en 24/7 grab-udlejningsservice, der inkluderer særlig nøddækning til jordarbejde, motorveje og byggepladser, leverer Suzie Construction en alsidig og omkostningsbesparende service til industrien.

Hendes lastbiler kan i gennemsnit transportere 18 tons, op til tre gange så meget som en almindelig container, og de kræver ikke tilladelse fra kommunen. De har også den fordel, at de kan få fat i affaldet over mure og hegn, hvilket sparer hendes kunder for tid og store summer penge.

Suzie tilføjede: "Vi er måske endda den første kvindedrevne virksomhed, der tilbyder grab-ansættelser!"

Solopress slår til

Suzie er stolt af at have været kunde hos Solopress i over 20 år nu.

Brochurer, Bannere, Visitkort og Brevpapir har været en konstant faktor, der har bragt Suzie til tops i branchen.

Efter to årtiers støtte forklarede Suzie: "Det er den hastighed, hvormed mit print ankommer, der får mig til at vende tilbage. Kvaliteten er fænomenal, og variationen af produkter er fantastisk!

"Solopress' nyhedsbrev er spændende. Jeres seneste Quality Print-søde kampagne, der fremhævede jeres nye foliesortiment, var særligt fængslende."

Styrker fremtiden

Det har krævet store ambitioner og en endnu større indsats for Suzie Construction at blive den virksomhed, den er i dag. . Det er overflødigt at sige, at Suzies planer for fremtiden er enorme.

"På kort sigt er mit mål at udvide forretningen, udvikle vores arbejde og fortsætte med at skubbe til de grænser, vi bryder. Jeg vil fortsætte med at netværke for at opbygge kontakter og i sidste ende få flere kontrakter.

"Mit langsigtede mål er at opbygge større og bedre kontrakter for at bringe denne virksomhed til større højder. At blive stor nok til at udvikle sig nationalt og derefter internationalt er der, hvor jeg ønsker, at vi skal være i fremtiden!

"At blive mere anerkendt i branchen er et af mine hovedmål. På den måde vil vi skabe endnu flere muligheder for kvinder i byggebranchen."

En artikel i begyndelsen af december i det meget anerkendte magasin Construction News vil være en god start på at opnå større anerkendelse i branchen. Det er helt sikkert noget, man skal holde øje med!

Print i byggeriet

Suzie har utrolige planer for fremtiden, og print er en fast bestanddel af dem.

At arbejde i en branche i konstant udvikling og samtidig skubbe til grænserne indebærer mange forandringer. Det siger Suzie: "Print bliver aldrig forældet. Men især i vores branche er man nødt til hele tiden at opdatere sine produkter."

Efter 20 år med fantastisk støtte kan Suzie ikke vente med at designe mere print i fremtiden. 

"Solopress har altid været fantastisk for mig. Kundeservicen er fremragende, og hvis en person ikke kan svare, er der altid en, der venter i fløjen og er ivrig efter at hjælpe. Jeg ser frem til at bestille mere tryk i fremtiden!"

Pionerer er mennesker, der tager initiativ til og deltager i udviklingen af nye områder, som ikke tidligere har været udforsket. Det fremragende arbejde, som Suzie Edwards gør for kvinder i byggebranchen, baner vejen for en lysere og mere ligestillet branche i fremtiden.