Verhalen van klanten: Suzie Bouw

vrouwen in de bouw

De opleiding en werving van vrouwen in de bouw neemt toe, maar dat is helaas niet altijd het geval geweest. Gendergelijkheid in deze sector is traditioneel achtergebleven bij andere industrieën.

Gelukkig worden verouderde vooroordelen over het soort mensen dat we verwachten te zien werken in de ambachten uitgedaagd dankzij het ongelooflijke werk van bedrijven zoals Suzie Bouw

We spraken met Suzie Edwards, de oprichter en directeur van het bedrijf, om erachter te komen hoe ze erin slaagt om te floreren in deze door mannen gedomineerde sector en hoe drukwerk heeft geholpen.

Vrouwen in de bouw 

Momenteel is slechts 10% van de werknemers in de bouw vrouw. Er werken echter maar 2,5% op de werktuigen en bijna 90% van de werknemers in de bouw doet kantoorwerk.

Desondanks maken bedrijven zoals Suzie Construction een enorm verschil. Ze halen niet alleen de statistieken onderuit, maar doorbreken ook de stereotypen.

Suzie Construction is een bedrijf dat in handen is van een vrouw en dat het voortouw neemt in deze strijd. Suzie is er trots op: "Ik heb mijn bedrijf deze naam gegeven om duidelijk te maken dat het een door vrouwen gerund bedrijf is, dat een vaandeldrager is voor vrouwen in de bouw!"

Ze is opgericht in 2020 en heeft een mix van vrouwen en mannen in dienst in haar in Londen gevestigde bedrijf dat een breed scala aan bouwwerkzaamheden uitvoert. Dit veelzijdige team kan renovaties, uitbreidingen, installaties, herstelwerkzaamheden, schilderen, decoreren en nog veel meer.

Suzie Construction werkt zowel op commerciële als residentiële werven en bewijst dat vrouwen in de bouw thuishoren.

Een gelijke industrie maken 

De bouwsector is lange tijd gedomineerd geweest door mannen. Stereotypen hebben kansen, betrokkenheid en vooruitgang vaak geblokkeerd. Als gevolg daarvan wordt de sector nog steeds grotendeels door mannen gedomineerd.

Zoals Suzie ons vertelde: "Er werken gewoon niet genoeg vrouwen in de industrie."

Vrouwen in de bouw bezetten slechts 1% van het totale on-site personeelsbestand. Evenzo wordt geschat dat 11% van het totale aantal banen in de sector door vrouwen wordt bezet, waarvan veel bureau- of kantoorbanen.

Deze statistieken nemen af, maar er zit een achtergrond achter deze lage aantallen. 

Suzie legt uit: "Historisch gezien gingen mannen naar buiten om te werken, terwijl de meeste vrouwen thuis bleven. Dit betekende dat vrouwen vroeger misschien niet de mogelijkheden kenden om beroepen te ontdekken, cursussen te volgen of een baan te vinden in deze sector."

Suzie is een pionier in de sector en baant de weg voor vrouwen in de bouw naar een vlottere carrière in de toekomst. Helaas moet Suzie nog regelmatig stereotypen overwinnen:

"Soms is het duidelijk dat we een stereotype etiket opgeplakt krijgen. Als we een geweldige offerte maken die beter is dan die van onze concurrenten, verliezen we soms zelfs als we een goedkopere aanbieding hebben gedaan. Dat is een stereotype waar we voortdurend tegen vechten." 

Opvallen in de massa 

Een innovatieve manier waarop Suzie haar stempel drukt op de bouwsector is door 24/7 grijperverhuur. Dit zijn vrachtwagens met een grote, op afstand bediende grijper die het afval oppakt en in zijn eigen geïntegreerde container deponeert.

Het huren van grijpers is een relatief nieuwe innovatie die de bouwsector stormenderhand heeft veroverd. Voorheen moesten bedrijven een container huren. Hoewel ze een handige plek zijn om afval op te slaan, nemen containers veel ruimte in beslag, kan het tijd kosten om ze af te leveren en weg te brengen, en ze blijven erg duur.

Om dit tegen te gaan, bespaart het huren van grijpers bouwbedrijven tijd en geld. Ze kunnen grotere hoeveelheden afval transporteren dan een gewone container en ze zorgen ervoor dat afval onmiddellijk kan worden getransporteerd, waardoor de typische wachttijden voor het huren van een container wegvallen.

Met een 24/7 grijperverhuurdienst met speciale nooddekking voor grondwerken, snelwegen en bouwplaatsen biedt Suzie Construction een veelzijdige en kostenbesparende dienst aan de industrie.

Haar vrachtwagens kunnen gemiddeld 18 ton vervoeren, tot drie keer zoveel als een standaard container, en hebben geen vergunning van de gemeente nodig. Ze bieden ook het voordeel dat ze afval over muren of hekken kunnen pakken, wat haar klanten tijd en veel geld bespaart.

Suzie voegde eraan toe: "We zijn misschien wel het eerste door vrouwen geleide bedrijf dat grijpers aanbiedt!"

Solopress duikt in

Suzie is trots dat ze al meer dan 20 jaar klant is bij Solopress.

Folders, Banners, Visitekaartjes en Briefhoofden zijn een constante geweest in het voortstuwen van Suzie naar de top van de industrie.

Na twee decennia ondersteuning legt Suzie uit: "Het is de snelheid waarmee mijn drukwerk aankomt waardoor ik terug blijf komen. De kwaliteit is fenomenaal en de variatie aan producten is fantastisch!

"De nieuwsbrief van Solopress is opwindend. Jullie recente Quality Print sweet campagne, waarin jullie nieuwe Foil-assortiment onder de aandacht werd gebracht, was bijzonder boeiend."

De toekomst mogelijk maken

Suzie Construction heeft grote ambities en nog grotere inspanningen nodig gehad om het bedrijf te worden dat het vandaag is. . Onnodig te zeggen dat Suzie's plannen voor de toekomst enorm zijn.

"Op de korte termijn is mijn doel om het bedrijf uit te breiden, ons werk te verbeteren en de grenzen die we verleggen te blijven verleggen. Ik wil blijven netwerken om contacten op te bouwen en uiteindelijk meer contracten binnen te halen.

"Mijn doel op de lange termijn is om grotere en betere contracten op te bouwen om dit bedrijf naar grotere hoogten te brengen. Groot genoeg worden om ons nationaal en vervolgens internationaal te ontwikkelen is waar ik wil dat we in de toekomst staan!

"Meer erkenning krijgen binnen de sector is een van mijn belangrijkste doelen. Op die manier creëren we nog meer kansen voor vrouwen in de bouw."

Een item begin december in het alom erkende tijdschrift Construction News zal een geweldige start zijn voor een bredere erkenning van de sector. Zeker iets om je ogen voor open te houden!

Afdrukken in de bouw

Suzie heeft ongelooflijke plannen voor de toekomst en print is daar een vast onderdeel van.

Werken in een sector die voortdurend verandert en tegelijkertijd de grenzen verlegt, brengt veel verandering met zich mee. Suzie zei: "Print zal nooit verouderen. Maar vooral in onze branche moet je je producten voortdurend bijwerken."

Na 20 jaar geweldige ondersteuning kan Suzie niet wachten om in de toekomst nog meer drukwerk te ontwerpen. 

"Solopress is altijd briljant voor mij geweest. De klantenservice is uitstekend, als één persoon niet kan antwoorden, is er altijd iemand in de vleugel die je graag wil helpen. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst meer drukwerk te bestellen!"

Pioniers zijn mensen die initiatief nemen en deelnemen aan de ontwikkeling van nieuwe gebieden die voorheen onontgonnen gebied waren. Het uitmuntende werk dat Suzie Edwards doet voor vrouwen in de bouw maakt de weg vrij voor een mooiere, meer gelijke industrie in de toekomst.