Livemusik - promovering med print

Promovering af livemusik med print

Findes der en branche, hvor forholdet mellem fysiske og digitale medier har været mere turbulent end i rock & roll? Det tror vi ikke. Og selvom det digitale måske vinder frem i forhold til, hvordan vi forbruger indspillet musik, så handler livemusik om at være til stede.

Det er den forbindelse, man får ved at se en kunstner gøre sine ting på scenen, der har sådan en magisk tiltrækningskraft. Det er svært at forestille sig, at noget kan erstatte det for fans af livemusikoplevelser.

Så hvad kunne være mere passende til at promovere livemusik end noget fysisk? Et lille stykke af din kreativitet, nedfældet på tryk, som dit publikum kan tjekke ud eller tage med sig.

Uanset om du er soloartist, bandmedlem eller arrangør af livemusik, er det vigtigt at reklamere for din begivenhed for at få ordet ud. At producere markedsføringsmateriale vil stå højt på din liste, så her er Solopress' guide til reklametryk, som vil få dig til at pakke dem ind.

 

Forstærk med flyers

Når din begivenhed nærmer sig i kalenderen, er det tid til at begynde at promovere den. A flyer er det klassiske stykke marketingmateriale, der skal trykkes ind i håndfladerne på potentielle koncertgængere.

Den lokale vinkel er afgørende, når du vil ramme en bestemt scene. Du ved, hvor dit publikum mødes på jagt efter aftenunderholdning. Du kan ramme de steder med sikkerhed ved hjælp af flyers.

Uanset om du arrangerer en rap-battle eller en te-dans, giver det dig mulighed for at fokusere din indsats på de rigtige kulturelle og geografiske områder. En flyer er noget, som disse mennesker kan tage med sig og bruge som en påmindelse om din kommende begivenhed.

 

Professionelle plakater

Tegnede du nogensinde dine bandplakater som barn? Svigt ikke det barn! At gøre den drøm til virkelighed kan være billigere, end du tror, med Trykning af plakater fra Solopress.

Hvis du bruger A3, A2 eller større, øger du ikke kun effekten af dine plakater i kraft af deres størrelse, men du adskiller dig også fra kunstnere og events, der har valgt at printe hjemme hos amatørerne.

Du vil trods alt se meget mere professionel ud på en stor plakat i farver end på et sort-hvidt A4-ark!

 

Lige noget for dig

Selv om e-billetter er en ting nu, er det ikke alle, der har adgang til en printer. Bortset fra det er der bare noget særligt ved en billet med skræddersyet kunstværk. De hjælper med at skabe forventning, og dine deltagere kan beholde dem som et minde efter arrangementet.

Til lokale steder, som ikke nødvendigvis har dørpersonale, der pakker stregkodelæsere, Trykte billetter beskytter også mod forfalskning. Det hjælper dig med at være sikker på, at du kun lukker ønskværdige, betalende kunder ind.

Timing er dog afgørende, hvilket Manchesters Factory Records lærte på deres bekostning. Pladeselskabets chef Tony Wilson bestilte den notorisk omhyggelige grafiker, Peter Saville designer billetterne til åbningsaftenen på natklubben Haçienda. Saville leverede et ikonisk design - desværre et par dage efter, at begivenheden havde fundet sted!

 

Der er lagt op til succes

A visitkort virker måske ikke som det mest rock'n'roll-agtige i verden, men de kan være uvurderlige til at sikre opfølgende arbejde, især for funktionsbands eller hyldester. De er næsten lige så efterspurgte som Wonderwall, og de er uden tvivl dit mest nyttige stykke promomateriale efter en koncert.

Forestil dig, at du lige har forladt scenen, og at DJ'en har tændt for sit lydsystem. Det er meget nemmere at give et kort end at forsøge at råbe eller skrive dine kontaktoplysninger ned til en potentiel kunde, som gerne vil booke dig.

Og hvis den potentielle kunde fortsætter med at feste hele natten, kan han eller hun finde dit kort i lommen næste morgen. Perfekt, hvis deres hukommelse om jeres møde er lidt sløret...

 

Fra printerne til kunderne...

Uanset om det er dig, der promoverer eller optræder, er der ikke noget bedre end at pakke dit nytrykte materiale ud. Det er et øjeblik af bekræftelse for dig, men det giver også en følelse af legitimitet og professionalisme til din begivenhed. Når dit publikum ser din smukt designede og perfekt trykte kampagne, ved de, at du mener det alvorligt - og at de får en fantastisk aften.