Hvad er forskellen mellem digitaltryk og litografisk tryk?

Som Litografiske og digitale printere Vi er godt klar over den forvirring, der kan opstå, når man taler om Udskrivning din brochurer, visitkortog foldere. Der er så mange valgmuligheder inden for papirvægte, papirfinish og papirfarver - der er også forskellige trykprocesser.

Hvordan ved du, hvilken ud af Litografisk og digitaltryk er bedst for dig og din virksomhed? Der er fordele og ulemper ved begge dele, men vi har forsøgt at forklare forskellen mellem de to mest almindelige processer nedenfor.

Digitaltryk vs. litografisk tryk

Foto af en Rolan-digitalprinter, der printer en farvestrålende børneplakat

Digitaltryk er gengivelse af digitale billeder på en fysisk overflade, f.eks. papir eller fotopapir, stof, plast osv.

Lithotryk er en teknik, hvor det indfarvede billede overføres fra en metalplade til et gummitæppe. Typisk er trykpladerne fastgjort til en cylinder i pressen. Blæk påføres pladens billedområde og overføres direkte til papiret.

Litografisk trykbillede af CMYK-blæk

Digitaltryk kan adskilles fra lito- eller offsettryk på mange måder

Hvert aftryk på papiret kan være forskelligt i modsætning til at lave flere hundrede eller tusinde aftryk af det samme fra et sæt plader, som ved traditionelle metoder. Blækket eller toneren absorberes ikke i papiret, som det er tilfældet med konventionelt blæk, men danner et lag på overfladen. Det kræver generelt mindre spild i form af kemikalier og papir i forbindelse med opsætningen.

Digitaltryk er en fremragende løsning til hurtige omstillinger eller små oplag! Offsettryk bruges oftest til tryk i store mængder, da billedkvaliteten er meget højere og mere ensartet end på den digitale presse.

6 KOMMENTARER

 1. Litografitryk (også kendt som offsettryk) fungerer ud fra princippet om, at olie og vand ikke kan blandes. Litotryk kan være ret dyrt, da du skal betale for pladerne og opsætningen af maskinen til tryk.

 2. Fantastisk "nøddeskal" beskrivelse af forskellene. Fleksibiliteten ved digitaltryk til korte oplag har været fantastisk for mig, når jeg har bestilt ting til et par samfundsorganisationer, men den kvalitet, der opnås ved litografisk tryk, er mærkbar, når jeg har bestilt store mængder brochurer til arbejde.

  • Det er bare ikke omkostningseffektivt, Gareth.

   Digital er perfekt til små oplag, fordi der ikke er nogen forberedelsestid, og der skal heller ikke laves plader. Du betaler bogstaveligt talt kun pr. "klik" for et ark med fuldfarvetryk. Så hvis du skal betale f.eks. 10 pence pr. ark, og du vil have 100 ark, er det 10 pund.

   På litopresser skal du gøre klar, så kunden betaler for maskintiden, mens det sker. Du betaler også for pladerne, og det koster normalt 220 pund for et sæt plader og klargøring. Så selv før du starter, er din regning langt højere. Men de faktiske driftsomkostninger på en litopresse er faktisk billigere. Så lad os sige, at du kører 20.000 ark gennem pressen, så er det billigere.

   Det er dybest set årsagen. Det tager også længere tid med lange oplag. Maskinen kører langsommere end en litopresse med fuld hastighed, men ved korte oplag er den digitale løsning hurtigere, da der ikke er nogen klargøringstid.

Der er lukket for kommentarer.