Care este diferența dintre tipărirea digitală și tipărirea litografică?

Ca Imprimante litografice și digitale suntem conștienți de confuzia care poate apărea atunci când vorbim despre imprimare dumneavoastră broșuri, cărți de vizită, și pliante. Există atât de multe opțiuni în ceea ce privește gramajele, finisajele și culorile hârtiei - există, de asemenea, diferite procese de imprimare.

De unde știi care dintre imprimare litografică și digitală este cea mai bună pentru dumneavoastră și pentru afacerea dumneavoastră? Deși există avantaje și dezavantaje în ambele cazuri, am încercat să explicăm mai jos diferența dintre cele mai comune două procese.

Imprimare digitală vs. Imprimare litografică

fotografie a unei imprimante digitale Rolan care imprimă un afiș pentru copii în culori vibrante

Imprimarea digitală reprezintă reproducerea imaginilor digitale pe o suprafață fizică, cum ar fi hârtia sau hârtia fotografică, țesătura, plasticul etc.

Tipărirea litografică este o tehnică prin care imaginea cernută este transferată de pe o placă metalică pe o pătură de cauciuc. În mod obișnuit, plăcile de imprimare sunt atașate la un cilindru în presă. Cerneala este aplicată pe zona de imagine a plăcii și transferată direct pe hârtie.

imagine de imprimare litografică a cernelurilor CMYK

Imprimarea digitală poate fi diferențiată de cea litografică sau offset în mai multe moduri

Fiecare impresie făcută pe hârtie poate fi diferită, spre deosebire de realizarea câtorva sute sau mii de imprimări ale aceluiași lucru dintr-un singur set de plăci, ca în cazul metodelor tradiționale. Cerneala sau tonerul nu se absoarbe în hârtie, ca în cazul cernelii convenționale, ci formează un strat la suprafață. În general, necesită mai puține deșeuri în ceea ce privește substanțele chimice utilizate și hârtia risipită la instalare.

Digitalul este o soluție excelentă pentru o execuție rapidă sau pentru tiraje mici! Tipărirea offset este cel mai frecvent utilizată pentru volume mari de imprimare, deoarece calitatea imaginii este mult mai mare și mai consistentă decât cea a presei digitale.

6 COMENTARII

 1. Tipărirea litografică (Litho) (cunoscută și sub numele de tipărire offset) funcționează pe baza principiului conform căruia uleiul și apa nu se amestecă. Tipărirea litografică poate fi destul de costisitoare, deoarece trebuie să plătiți plăcile și pregătirea mașinii pentru imprimare.

 2. O mare descriere "pe scurt" a diferențelor . Flexibilitatea imprimării digitale pentru tiraje scurte a fost foarte bună pentru mine atunci când am comandat lucruri pentru câteva organizații comunitare, dar calitatea obținută prin imprimare litografică este vizibilă atunci când am comandat broșuri în cantități mari pentru muncă.

  • Pur și simplu nu este rentabil, Gareth.

   Digitalul este perfect pentru tiraje scurte, deoarece nu există timp de pregătire și, de asemenea, nu trebuie să se facă plăci. Plătiți literalmente doar un "click" pentru o foaie de imprimare color. Astfel, dacă plătiți, să zicem, 10 pence pe foaie și doriți 100 de foi, înseamnă 10 lire sterline.

   La presele litografice trebuie să pregătiți, astfel încât clientul plătește pentru timpul de lucru al mașinii în acest timp. Plătiți, de asemenea, plățile pentru plăci, în mod normal acestea costă 220 de lire sterline pentru un set de plăci și pregătirea. Deci, chiar înainte de a începe, factura este mult mai mare. Cu toate acestea, costul real de funcționare a unei prese litografice este, de fapt, mai ieftin. Să zicem că treceți 20.000 de coli prin presă, dar este mai ieftin.

   Acesta este, în esență, motivul. De asemenea, la cursele lungi durează mai mult. Mașina funcționează mai încet decât o presă litografică cu viteză maximă, dar pentru tiraje scurte, digitalul funcționează mai repede, deoarece nu există timp de pregătire.

Comentariile sunt închise.