Sådan bruger du penneværktøjet i Illustrator

Sådan bruger du penneværktøjet i Illustrator

Adobe Illustrator er verdens foretrukne værktøj til at skabe vektorgrafik, logoer og illustrationer. Penværktøjet er en af programmets mest grundlæggende og alsidige funktioner.

Vores videovejledning kigger bag de grundlæggende funktioner for at afsløre de uventede måder, hvorpå Pen Tool kan hjælpe dig med at opnå præcise linjer og former. Selv erfarne illustratorer vil måske opdage, at der er flere genveje at lære og hacks at mestre...

Lige til sagen

Vi starter med at koble ankerpunkter sammen for at skabe grundlæggende polygonale former. Hvert punkt kan flyttes og manipuleres med penneværktøjet, enten et ad gangen eller i grupper.

På forkant med udviklingen

Videoen fortsætter med at forklare, hvordan penneværktøjet kan bruges til at skabe buede linjer og former. Du lærer at tilpasse dine kurver på ingen tid, når vi viser dig, hvordan du justerer dine ankre, vinkler dine håndtag og snurrer dine elastikker.

Hvis det hele lyder lidt forvirrende, så bare rolig! Alle disse krumspring bliver forklaret i vores informative video. Der er endda en lækkerbisken til sidst...

Videovejledning: Sådan bruger du Pen-værktøjet i Illustrator

Hvis du kunne lide denne vejledning, er der en hel serie at udforske, når du abonnerer på vores YouTube-kanal her:

Abonner-knap

Hvis din illustration viser sig at være trykværdig, Solopress tilbyder gode priser og gratis levering i Storbritannien.

Transskription af video

Sådan bruger du penneværktøjet i Illustrator

Hej, velkommen til endnu en Solopress-vejledning.

I denne omgang skal vi se på, hvordan man bruger penneværktøjet i Illustrator. Jeg er i Illustrator nu, og jeg har sat et tomt lærred op. Jeg vil bare arbejde med et enkelt lag lige nu, og jeg har en sort streg.

Skab figurer med ankre

Så hvis jeg vælger penneværktøjet og begynder at klikke, kan du se, at for hvert eneste klik, jeg laver her, opretter jeg et af disse nye blå ankerpunkter, og så fuldender den min pennelinje mellem hvert ankerpunkt. Og indtil jeg klikker ned igen for at oprette et ankerpunkt, har jeg denne guide her, denne blå linje, der viser mig, hvor linjen vil gå. Du kan slå den fra i indstillingerne, hvis du vil, den kaldes "gummibåndet", men jeg anbefaler bare at lade den være slået til, den er virkelig nyttig.

Når jeg vil færdiggøre denne form, vil du se, at markøren har en cirkel under sig, hvis jeg går til det oprindelige ankerpunkt. Det indikerer, at den ønsker at fuldføre formen. Og fra dette punkt kan du ændre fornemmelsen, tage stregen væk, hvis du vil. Jeg vil faktisk bare vise dig det.

Redigering af dine ankre

Du kan se her, at min guidefarve er blå, så hvis jeg også arbejder med en blå grafik, vises guiden slet ikke godt. Så hvis jeg dobbeltklikker på min døde plads i mit lag her, kan du ændre guidefarven. Så du kan gå ned og vælge noget med kontrast, og så kan du se, at linjen er meget, meget tydeligere, så du kan se, hvad du arbejder med.

Hvis jeg vil fjerne et af disse ankerpunkter, skal jeg holde markøren over det eksisterende ankerpunkt, så vil du se, at markøren skifter til et minus, og hvis du klikker, fjernes det. Og hvis du så vil tilføje ankerpunkter, vil du se, at du får et plussymbol, hvis du går hen over linjen, og du kan tilføje ankerpunkter.

Flytning af et eller flere ankre

For at flytte et af disse ankerpunkter vil jeg virkelig anbefale at bruge genvejen til dette. Hvis du, jeg er på en Mac, så jeg vil bruge Command. Og hvis jeg trykker på Kommando, vil du se, at min markør skifter til markeringsværktøjet. Hvis du er på en pc, er det vist Control, du skal trykke på. Så med Kommando trykket ned vil jeg bare klikke på et af ankerpunkterne, og hvis jeg holder musen nede, kan jeg flytte ankerpunktet derhen, hvor jeg vil have det, og så slippe. Og igen, bare klik, hold, flyt det og slip.

Du kan vælge et par ankerpunkter eller så mange ankerpunkter, som du vil, eller alle på samme tid. Igen, med min finger nede på Command, kan jeg tegne en markeringsboks for at vælge så mange af disse ankerpunkter, som jeg vil. Og hvis jeg så holder musen nede, kan jeg flytte så mange, jeg vil, på samme tid.

Oprettelse af kurver

Okay, det var det helt grundlæggende i penneværktøjet. Lad os nu se på, hvordan man laver nogle kurver.

Jeg har dette billede her, som jeg vil spore for at lave en renere version af dette doughnut-billede i lav opløsning. Jeg har lagt doughnuten på et lag for sig selv og låst det, så vi ikke kan forstyrre det. Og så har jeg lavet et nyt lag og kaldt det pen for nu.

Så igen, med pennen valgt, vil jeg bare vise dig herovre, hvordan kurver fungerer. Hvis jeg klikker på et ankerpunkt, og når jeg så laver mit næste ankerpunkt, holder jeg musen nede og trækker det ud, og du vil se, at elastikken ændrer sig til en kurve, og jeg har nu også to håndtag, der kommer ud af mit ankerpunkt. Du kan se, at min elastik nu vil vise mig, hvordan min næste kurve kommer til at se ud.

Du skal altid forudse, hvordan dette håndtag på dit ankerpunkt vil påvirke den næste kurve, du laver. Igen vil jeg trække ud, og du kan se, at dette håndtag her påvirker, hvordan min næste kurve kommer til at se ud. Det er bare noget, der kommer med erfaringen. Du vil lære at forudse den kurve.

Styring af dine kurver

Hvis jeg bliver ved med at klikke og holde og trække ud, vil jeg skabe en flot kurvet form som denne. Nu kan jeg gå tilbage og få kontrol over disse kurver. Så igen, hvis jeg holder Command nede på min Mac eller Control, hvis du er på pc, og bare klikker og vælger et af disse ankerpunkter, vil du se, at den viser mig de håndtag, der er relateret til det ankerpunkt, men også alle håndtag, der er relateret til denne kurve, som jeg vil påvirke.

Så nu igen, stadig med min finger på Command-tasten, kan jeg flytte håndtaget her, og du kan se, hvordan det påvirker kurven. Du kan også se, at den bevæger begge håndtag samtidig, men jeg kan justere længden på dette håndtag her, og det betyder, at jeg har fuld kontrol over denne del af kurven, men den bevarer den flotte kurve, der kommer ud på begge sider af ankerpunktet.

Igen kan jeg tage fat i den side og gøre det samme. Hvis jeg vil flytte håndtagene uafhængigt af hinanden, flytter jeg min finger over til Option-tasten på en Mac, eller hvis du er på en pc, bruger du Alt-tasten. Du kan se, at jeg kan tage fat i håndtaget og flytte det uafhængigt af hinanden, og resultatet bliver en mindre jævn kurve mellem hvert ankerpunkt.

Hvis du vil gå til en kurve og nulstille den, hvis du ikke er tilfreds med den kurve, du har fået i første omgang, skal du holde Option-tasten nede eller Alt på en pc og klikke på det faktiske ankerpunkt, klikke en gang, og du vil se, at det nulstilles. Og hvis jeg så trækker ud derfra, får jeg mit styr tilbage. Igen holder jeg bare fingeren på Option-tasten og fingeren nede på musen, og så kan jeg justere det igen og styre det, som jeg vil.

Sporing af et objekt

Okay, jeg vil meget hurtigt gennemgå, hvordan man sporer et objekt som dette som en demonstration med et par flere tips, men hvis du er på vej væk nu, så glem ikke, at du kan abonnere på vores kanal. Og hvis du har kommentarer eller spørgsmål, så lad mig det vide nedenfor, så vender jeg tilbage til dig.

Jeg vil vise dig dette, egentlig bare for at vise penneværktøjet i praksis. Til en illustration som denne vil jeg lave den i tre lag. Så jeg laver dejen først, så den mørke glasur og så den lyserøde. Så hvis jeg navngiver det første lag.

Okay, jeg har mit penneværktøj, og jeg vil begynde at klikke rundt om denne kant, så du bare kan trække disse håndtag ud fra starten, og du får en idé om, hvor langt du kan gå mellem de ankerpunkter for at få en god kurve til den form, du laver.

Organisering af dine lag

Fordi jeg ved, at denne form kommer til at gemme sig bag den mørke glasur, vil jeg bare lukke denne sti sådan her. Og hvis jeg henter farvevælgeren, kan jeg bare vælge en farve til dejen. Sådan, nu har vi den første form. Pen-værktøjet igen, bare rund denne kurve her. Vi gør det nok med tre ankerpunkter, og så er vi i gang. Det er vores første lag, og det er vores dej.

Og så et nyt lag til den mørke glasur. Okay, jeg vil skjule dejen, og det, jeg vil gøre, er at sætte farten op, og så stopper jeg. Jeg vil bare forklare, hvordan man skærer hullet ud bagefter. Okay, vi ses om lidt.

Okay, sådan. Vi har en ydre linje og en indre linje til denne glasur. Hvis jeg, jeg går bare til mit markeringsværktøj, og jeg vil skabe en fornemmelse for denne glasur. Vi vil have en mørkebrun farve, sådan. Og for at slette, trække denne form på indersiden fra, hvis jeg holder Shift nede og også vælger den form, og hvis jeg så går til Window, Pathfinder, og jeg vil have denne her, er det Minus Front-værktøjet. Så hvis jeg bare klikker på det, vil det skære den form ud, okay? Så luk den, og vi kan se, at vi har vores dej og vores mørke glasur.

Færdiggørelse af illustrationen

Jeg vil skære lige til enden nu, vise dig den lyserøde glasur og en anden slags lille stjerne, vi kan sætte på den. Sådan, nu har jeg alle lagene inde, og jeg har skjult mit oprindelige lag, så du kan se illustrationen. Der er et eller to punkter, vi bare kan justere, og hvis du vil, kan du fortsætte og tilføje noget glans og skygge, men det lader vi være til en anden vejledning.

Nå, men jeg håber, det hjalp, og vi ses snart igen.