Lettertypen toevoegen in Photoshop

Hoe lettertypen toevoegen aan PS-koptekstafbeelding

Hier lees je hoe je lettertypes kunt toevoegen voor Photoshop. Het goede nieuws is dat als je eenmaal weet hoe je lettertypen moet downloaden, je ze ook in andere programma's kunt gebruiken!

  1. Zoek op "free fonts download" of iets dergelijks om een site te vinden die downloadbare lettertypen aanbiedt
  2. Selecteer een lettertype en klik op downloaden
  3. Pak het lettertypebestand uit als het in een Zip-, WinRAR- of 7zip-archief zit.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het lettertypebestand en selecteer "Installeren".
  5. Start Photoshop en alle programma's waarin je het nieuwe lettertype wilt gebruiken opnieuw op.
  6. Je nieuw geïnstalleerde lettertype is nu te gebruiken in al je applicaties

Als je een meesterwerk hebt gemaakt met gloednieuwe typografie en je bent klaar om het af te drukken, ga dan naar www.solopress.com waar je snel afdrukken van hoge kwaliteit tegen lage prijzen vindt.

Video tutorial: Lettertypen toevoegen in Photoshop

Onze nieuwe serie videotutorials is een geweldige bron van informatie over de ontwerpprogramma's van Adobe. Als je nieuwe digitale ontwerpvaardigheden wilt blijven leren, abonneer je dan op ons YouTube-kanaal voor regelmatige updates.

abonneer knop

Video Transcriptie

Hallo allemaal,

Mijn naam is Dan van Solopress, en welkom bij onze tutorial over het toevoegen van lettertypen aan Photoshop als onderdeel van onze Graphic Design tutorialserie. We maken veel gratis ontwerpmateriaal, dus zorg ervoor dat je op abonneren en op het bel-icoontje klikt om op de hoogte te blijven wanneer we iets uploaden.

De manier om lettertypes toe te voegen aan Photoshop op zowel Windows als Mac is een eenvoudig proces, maar in plaats van ze gewoon toe te voegen aan Photoshop, voeg je ze toe aan je eigenlijke lettertypebibliotheek. Dit betekent dat ze overal op je systeem gebruikt kunnen worden, inclusief andere Adobe programma's, Microsoft Office en videobewerkingsprogramma's.

Lettertypes zijn gemakkelijk te vinden met een snelle Google-zoekopdracht en veel websites bieden gratis commercieel gebruik aan - maar je moet er wel voor zorgen dat je lettertype voor jouw doel kan worden gebruikt, want voor veel lettertypes zijn licenties nodig.

Ten eerste, zoek het lettertype dat je wilt toevoegen, download het, en het komt waarschijnlijk in een ZIP, RAR of 7z archief. Hiervoor gebruik ik WinRAR of 7-zip om archieven uit te pakken, maar op Windows en Mac kun je standaard ZIP-bestanden al uitpakken.

In Windows kun je gewoon met de rechtermuisknop klikken en installeren, of als je een voorbeeld wilt zien van het lettertype dat je installeert, dubbelklikken om wat voorbeeldtekst op verschillende groottes te zien. Je hebt dan de optie om te installeren terwijl je in dit venster bent, en zodra je dat hebt gedaan, is het lettertype beschikbaar voor gebruik in het hele systeem.

Op de Mac is het vergelijkbaar. Dubbelklik op het lettertype en het toont je het lettertype met hoofdletters en kleine letters A-Z, inclusief cijfers, met een knop in de hoek om het lettertype te installeren. Dit zal dan verschijnen in je systeembrede "Font Book".

Zo makkelijk is het echt! Als je deze video nuttig vond, laat dan een like achter, en als je vragen of suggesties hebt, voel je dan vrij om er commentaar op te geven. We maken allerlei tutorials voor Adobe-programma's, dus abonneer je en geniet van onze inhoud.

Mijn naam is Dan, bedankt voor het kijken.