Cadbury Dairy Milk chocoladeverpakking krijgt nieuwe look

Foto van het nieuwe verpakkingsontwerp van Cadbury Dairy Milk

Kijk nog eens naar de Cadbury Dairy Milk reep in je hand voordat je de verpakking openscheurt in je haast voor een chocoladehap. Hij is subtiel veranderd.

Cadbury Dairy Milk nieuwe verpakking

Hoe maak je van een iconisch merk een ontwerp voor de toekomst? Dat was het dilemma voor het Londense ontwerpbureau Parelvisser wanneer chocolade reuzen Cadbury wilde een herontwerp voor hun iconische Zuivelmelk merk.

De creatieve geesten bij Pearlfisher lieten zich inspireren door het idee van 'zeg wat je ziet' en vervingen de originele productfoto's op de verpakking met "speelse, fantasierijke en vrolijke uitdrukkingen" van elke unieke smaak en elk karakter in Cadbury's Dairy Milk assortiment.

Net als de recente wereldwijde rebranding van McDonald's zal ook de verpakking van Cadbury's Dairy Milk QR-codes bevatten. Als mensen deze scannen met hun smartphone, kunnen ze verrassende "vrolijke content" downloaden die is ontworpen door het Cadbury team om ze te helpen glimlachen.

Hoe ze vergelijken

Hier is het nieuwste verpakkingsontwerp voor Cadbury Dairy Milk:

Cadbury Dairy Milk nieuwe verpakking ontwerp

Cadbury Dairy Milk nieuwe merknaam

En dit is het vorige verpakkingsontwerp van Cadbury Dairy Milk, ook gemaakt door Pearlfisher in 2009 (het beeldcredit voor de oudere versie gaat naar Design Week):

Cadbury Dairy Milk oud verpakkingsontwerp

Na het ontwerpdebacle van het nieuwe logo van Yahoo! eerder dit najaar, is het nieuwste werk van Pearlfisher een perfecte les in het op de juiste manier herontwerpen van de identiteit van een bekend merk. Zolang Cadbury maar niet knoeit met de smaak - of grootte - van de chocoladereep zelf!

Verpakking Cadbury

Pearlfisher heeft deze 2 minuten durende promovideo geüpload naar YouTube, waarin ze hun nieuwe samenwerking op het gebied van Cadbury verpakkingen laten zien:

6 REACTIES

  1. De naam Cadbury verkoopt chocolade zonder enig ander kunstwerk. Maar de nieuwe Amerikaanse eigenaren weten het best...

  2. Ik hou van de nieuwe kunst, erg intelligent, ze moeten een klein fortuin hebben betaald aan een reclamebureau voor deze ontwerpen.

  3. Ik geef de voorkeur aan de oude verpakking. Ik denk dat ze mikken op een nieuwe doelgroep of om hun demografische invloed te vergroten. Maar hoewel in de mode, zal deze eenvoudigere verpakking niet zo in de smaak vallen bij jullie ABC1's. Mijn moeder houdt van chocolade als verwennerij en van Cadbury in het bijzonder. Ze wil niet denken aan goedkoop en leuk, maar aan kwaliteit en exclusief. Een 'leuke' verpakking schreeuwt bij mij niet om verwennerij, het schreeuwt om domheid en een beetje betutteling en ik vermoed dat mijn moeder er net zo over zal denken!

  4. Ik hou wel van het retrogevoel van de nieuwe verpakking en het lettertype werkt goed. Ik vind de kerstadvertentie erg leuk, hoewel de chocoladerepen in de advertentie in de oude verpakking zitten... het zou leuk zijn geweest om de nieuwe verpakking te zien!

    • Goede spot met de verpakking van de tv-reclame, Becca. De gevaren van het gebruik van twee verschillende creatieve bureaus voor je branding en tv-reclame, misschien?

  5. De 'eenvoud' van het nieuwe ontwerp is natuurlijk trendy op dit moment (in tegenstelling tot het woord 'trendy')! Mijn belangrijkste vraag zal echter zijn of de chocolade hierdoor beter zal smaken. Ik heb mijn twijfels...

Reacties zijn gesloten.