De perfecte bijlesflyer maken - plus een kant-en-klaar bijlesflyersjabloon

Privéonderwijs is een bloeiende sector, maar wel een die steeds concurrerender wordt. De manier waarop bijlesgevers zich aan ouders presenteren is cruciaal om nieuwe klanten te werven. Het maken van een bijlesflyer is de ideale eerste stap.

Het is belangrijk dat je marketingmateriaal benaderbaar en ondersteunend overkomt, zodat je laat zien dat je met studenten op hun niveau kunt praten. Tegelijkertijd moet je Vliegers moet een mate van professionaliteit uitstralen waardoor ouders je serieus nemen.

Bijlesdienst - maak effectieve bijlesflyers

Een combinatie van een goed ontwerp en een nauwkeurige en overtuigende tekst moet deze ideeën uitdrukken, essentiële informatie over de service die je biedt overbrengen en potentiële klanten oproepen om contact op te nemen.

Manieren om een collegegeldflyer te ontwerpen

Als je je Tuition Flyers wilt ontwerpen, kun je dat helemaal uit de vrije hand doen (alleen aanbevolen voor ervaren ontwerpers) of gebruikmaken van de verschillende hulpmiddelen die we beschikbaar stellen om je op weg te helpen. 

Als het allemaal een beetje buiten je comfortzone lijkt te liggen, kun je contact met ons opnemen en kunnen we ons getalenteerde team van interne ontwerpers aan het werk zetten om het artwork voor je te maken.

Als je echter je eigen illustraties wilt aanleveren, zijn er vier wegen die je kunt bewandelen, afhankelijk van je ontwerpvaardigheden of toegang tot een grafisch ontwerper. 

 • Uit het niets

  Als je ervaring hebt met ontwerpen voor drukwerk en je hebt vertrouwen in het aanleveren van artwork in de juiste kleur, ruimte en resolutie met afloop en veilige gebieden, dan kun je ook uit de vrije hand je eigen artworkbestand maken. Voor meer gedetailleerde informatie over de vereisten voor het afdrukken van flyers, kun je terecht op onze website handige ondersteuningsgids. We controleren de geschiktheid van elk bestand dat je uploadt om er zeker van te zijn dat het voldoet aan onze criteria voor afdrukken.

 • Flyersjablonen

  Zoals bij alle Flyers van Solopress hebben we blanco sjablonen beschikbaar in pdf-, Photoshop-, Illustrator- en InDesign-bestandsformaten. Deze zijn beschikbaar voor alle formaten Flyers en ze zijn in wezen een lege pagina die al is ingesteld in de juiste kleurruimte, resolutie en met de juiste afloop en veilige gebieden gemarkeerd.

 • Creëer je eigen

  Als je geen bewerkingssoftware hebt waarmee je artwork kunt bewerken of maken, kun je onze online ontwerptool gebruiken om je eigen artwork hier op de Solopress website te maken. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Solopress-account aan het begin, zodat je je voortgang kunt opslaan terwijl je je Tuition Flyer maakt.

 • Bijles flyer voorbeeld

  Om je een idee te geven, hebben we een voorbeeld van een schoolreisje gemaakt, dat je mag gebruiken rechtenvrij. Deze sjabloon voor lesmateriaal, hieronder afgebeeld, is te vinden op in de voorbeeldbibliotheek in het gereedschap Creëer je eigen. Vergeet niet om in te loggen voordat u gaat bewerken, zodat u uw voortgang kunt opslaan. U kunt dan alle geschreven informatie aanpassen zodat deze van toepassing is op uw bedrijf voordat u het naar de drukker stuurt.

  Onze bijles flyer is beschikbaar om te downloaden in deze Adobe bestandsformaten:

 • Photoshop
 • Illustrator
 • InDesign
 • PDF

Schoolgeld Flyer Sjabloon Kant 1

Schoolgeld Flyer Sjabloon Kant 2

Lettertypen van kennis

De methode die je gebruikt om je ontwerp te maken en in te sturen heeft ook invloed op de lettertypen die je kunt gebruiken in je ontwerp.

Flyers voor bijles - gebruik lettertypen waar je recht op hebt

Met onze downloadbare sjablonen voor lesmateriaal kun je elk lettertype gebruiken waarvan je de eigenaar bent of waarvan je het gebruiksrecht hebt.

Als je ervoor hebt gekozen om onze kant-en-klare Flyersjabloon voor bijles te gebruiken, kun je opnieuw elk lettertype invoegen dat je mag gebruiken.

Als alternatief krijg je, als je onze 'Creëer je eigen' optie gebruikt, toegang tot 18 gratis lettertypen.

Inhoud creëren

Als je de tekst voor je Bijlesflyer opstelt, denk er dan aan dat je doelgroep meestal volwassen besluitvormers zijn, geen toekomstige studenten. Het is beter om je tekst te vullen met op bewijs gebaseerde verkooppraatjes dan met verwijzingen naar de jeugdcultuur!

Om effectief te zijn voor een zo breed mogelijk publiek, moeten je inhoud en Structuur bijsluiter moet potentiële klanten aanspreken in elke fase van hun besluitvormingsproces. Het moet ouders aanspreken die het idee van bijles nog niet hebben overwogen, maar ook ouders die actief op zoek zijn naar een bijlesgever en bezig zijn een keuze te maken tussen jou en je concurrenten. 

In wezen zou Tutoring Flyers deze vragen moeten beantwoorden:

 1. Waarom bijles? 
 2. Waarom jij?

Als antwoord op de eerste vraag moet je overtuigende redenen en bewijzen presenteren dat een bijlesdienst voordelig is en een waardevolle investering van tijd en geld.

Maak je antwoord op de tweede vraag gebaseerd op bewijs. Laat ze weten wat je kwalificaties zijn, wat je staat van dienst is op het gebied van succes en misschien getuigenissen van vorige klanten.

Onthoud de basis

Duidelijke contactgegevens zijn een must, inclusief telefoon, e-mail, website en social media-gegevens. Veiligheid is prioriteit nummer één voor ouders en verzorgers, dus het is een goed idee om gegevens over je DBS-check en beschermingsbeleid op te nemen.

Bijlescentra die meer dan 20 uur per week bijles geven, moeten zich registreren bij Ofsted, dus als dat op jou van toepassing is, wil je misschien je unieke registratienummer (URN) en beoordeling vermelden.

De gouden regel als het om Flyers gaat, is dat nauwkeurigheid absoluut essentieel is. Zorg ervoor dat je je Flyer professioneel houdt en vermijd typografische, spel- of grammaticafouten.

Beeldmateriaal en ontwerpelementen

Bij fotografie is er vaak een grotere kloof dan we ons realiseren tussen fotografie van professionele kwaliteit en een foto gemaakt met een telefoon. Een foto van lage kwaliteit kan de geloofwaardigheid van je boodschap ondermijnen.

Als je je eigen foto's gebruikt, zorg er dan voor dat je toestemming krijgt van het onderwerp of van een ouder of verzorger.

Lesflyers - gebruik goedgekeurde afbeeldingen van hoge kwaliteit

Of je nu foto's of illustraties gebruikt, Google Afbeeldingen is niet de beste plek om te beginnen. Gebruik in plaats daarvan sites met afbeeldingen om rechtenvrije afbeeldingen te vinden.

Betaalde sites zoals stockfoto.nl of shutterstock.com hebben uitgebreide catalogi met afbeeldingen van professionele kwaliteit. Als alternatief zijn er gratis afbeeldingen beschikbaar op sites zoals pexels.nl en unsplash.com. Deze sites hebben enorme bibliotheken met foto's en vectorafbeeldingen die je kunt gebruiken om je Flyer te illustreren.