De primeur over afdrukken met gerecycled papier

solopress doet een duit in het zakje voor woodland carbon trust

Bij Solopress zijn we trots op onze deelname aan verschillende eco-initiatieven, met name het drukken met gerecycled papier.

Maar wat betekent dat eigenlijk? TCF, ECF, duurzaam bosbeheer... het is makkelijk om deze termen te gebruiken zonder er echt bij stil te staan waar ze voor staan, of wat er wordt gedaan om ons drukwerk milieuvriendelijk te maken. Laten we eens uitleggen wat we bedoelen als we zeggen dat Solopress uw "groene" drukker is.

100% Gerecycled papier

Het meeste papier dat we gebruiken voor drukwerk is 100% gerecycled voor offset, een veelgebruikte lithografische techniek waarbij geïnkte afbeeldingen van platen worden overgebracht op het drukoppervlak.

Al onze pulp visitekaartjes en flyers zijn 100% gerecycled, 380mic en gedrukt in een TCF (totaal chloorvrij) proces, gebleekt zonder elementair chloor, waardoor ze het meest milieuvriendelijke drukwerk zijn dat we aanbieden.

printen met gerecycled papier

Slimme keuzes voor zijde en glans

Helaas is er geen kosteneffectief 100% gerecycled papier beschikbaar voor satijnen en glanzende afwerkingen. visitekaartjes, folders en posters op dit moment. Maar met een beetje toewijding aan zowel het leveren van milieuverantwoord drukwerk als eerlijke prijzen voor onze klanten, zijn we blij 50% gerecyclede zijde en glans voor gecoate producten te kunnen aanbieden. Deze producten worden ook gedrukt in een proces dat ECF (elementair chloorvrij) is, wat betekent dat er geen chloorderivaten worden gebruikt in het proces.

Waarom chloorvrij?

ECF of TCF printen met gerecycled papier zijn de beste keuzes voor de planeet en voor iedereen die in de printindustrie werkt. Omdat ze veiliger zijn voor alle betrokkenen, geloven we dat het absoluut essentieel is om met een van deze methoden te printen. Elementair chloorvrij drukken maakt geen gebruik van elementair chloorgas tijdens de verwerking, maar van een derivaat dat bekend staat als chloordioxide. Dit voorkomt de vorming van schadelijke chemische verbindingen die kankerverwekkend kunnen zijn.

Het beste van alles is dat Totally Chlorine Free papier verwerkt zonder elementair chloor of chloorderivaten, waardoor het waar mogelijk de beste optie is.

britse bossen

 Ook koolstof in balans

Naast printen met gerecycled papierkunnen we ook koolstofgebalanceerd papier aanbieden, om de koolstofimpact van je marketingcommunicatie te verminderen. We ondersteunen dit belangrijke initiatief van World Land Trust om ervoor te zorgen dat onze klanten een breed scala aan milieuvriendelijke papierkeuzes hebben wanneer ze bij ons printen.

solopress medeoprichter aron priest woodland trust

De boswachterij

Sinds juni 2013 werken we samen met de Woodland Trust's Woodland Carbon Programme, waardoor onze inzet voor printen met gerecycled papier. Naast het planten van bomen en het aanleggen van een nieuw bos hier in het Verenigd Koninkrijk, hebben we ons verplicht om onze CO2-voetafdruk te verminderen en elk jaar ten minste 60 ton koolstofvrij papier te kopen.

Met een beetje moeite en aandacht kunnen we in de commerciële drukindustrie helpen de planeet te beschermen voor toekomstige generaties en ervoor zorgen dat ons beroep "groen" is - ongeacht de kleuren waarmee we drukken!

2 REACTIES

  1. Ik ben altijd blij om te lezen dat bedrijven recyclen - dat is de enige manier om vooruit te komen in de wereld van vandaag.

  2. Ik vond dit artikel over recycling geweldig! Ik probeer altijd gerecycled printpapier te vinden, maar om eerlijk te zijn had ik geen idee wat TCF, ECF, duurzaam bos betekende. Zolang er maar gerecycled op stond, was ik tevreden. Het was geweldig om te zien dat jullie samenwerken met de Woodland Trust. Goed gedaan! Dit is een heel interessant en informatief artikel geworden.

Reacties zijn gesloten.