Het zou geen Kerstmis zijn zonder kaarten!

Southend United kerstkaarten

In samenwerking met Southend United Football Club heeft Solopress een seizoensverrassing gemaakt voor alle Southend seizoenskaarthouders met een persoonlijke Kerstkaart.

Nu 2023 bijna ten einde is, leek de timing perfect om de meer dan 3.000 trouwe fans te bedanken voor hun voortdurende steun tijdens wat een extreem moeilijke tijd is geweest voor de club en haar fans.

Een aftrek van 10 punten aan het begin van het seizoen voor het niet inlossen van belastingschulden en een verandering van eigenaar voor de club leidden tot een zenuwslopende eerste seizoenshelft, maar gelukkig gaat het nu weer beter in Roots Hall.

Als shirtsponsor voor het seizoen 2023/24 is Solopress er trots op dat het zijn kerstkaartendrukwerk kan aanbieden om de club op dit moment in contact te brengen met zijn supporters. 

Om er een seizoensgebonden draai aan te geven, ging ons getalenteerde team achter de schermen met de topscorer van de Blues, Harry Cardwell, bij de fans bekend als 'Cards', verkleed als Kerstman.

Harry Cardwell

Rylee Doe, commercieel directeur van Southend United, voegde hieraan toe: "We zijn Solopress ontzettend dankbaar voor dit ongelooflijk vriendelijke gebaar om onze trouwe seizoenkaarthouders te belonen. Het is een moeilijk jaar geweest voor iedereen die met de club te maken heeft, maar Kerstmis geeft ons de tijd om na te denken en vooruit te kijken naar wat hopelijk een voorspoedig 2024 wordt.

"Ik weet dat onze supporters, net als de club, Solopress eeuwig dankbaar zullen zijn voor hun voortdurende steun en we kijken uit naar nog vele seizoenen samen.

Volg de stappen van Solopress

Na een kijkje achter de schermen bij Roots Hall en de productie van onze kerstkaart, deelde onze grafisch ontwerper Oscar zijn creatieve proces en een aantal tips die je kunt gebruiken bij het maken van je eigen kaart.

Oscar zei: "Ik kwam vroeg met Matt, onze senior grafisch ontwerper, om de hoek van onze opname te bepalen en de belichting in te stellen. Matt had van tevoren wat verkenningen gedaan zodat we een goed idee hadden.

"Zodra ons model, Harry Cardwell, arriveerde, stelden we hem in zijn rol en begonnen we foto's te maken. Nadat we een paar foto's op de tribune hadden gemaakt, maakten we gebruik van de zon om een paar foto's op het veld bij het doel te maken.

"Helaas zijn deze foto's niet zo goed gelukt als onze foto's op de tribune. Ze leken niet zo klassiek als de versie op de voetbaltribune, dus besloten we om die foto te gebruiken voor de cover van onze kerstkaart."

Nu de inhoud was geproduceerd, had Oscar de taak om van deze shoot een knallende kaart te maken.

Hij voegde eraan toe: Bij het ontwerp was het de uitdaging om een goede balans te vinden. Omdat Cardwell de hoofdpersoon was, probeerde ik te voorkomen dat er iets over hem heen zou komen, zodat hij het middelpunt van de kerstkaart zou blijven.

"Ik heb een paar schaduwen toegevoegd en de belichting aangepast om meer nadruk op Cardwell te leggen. Ik heb een paar cadeautjes toegevoegd om de seizoenssfeer te versterken.

Wil je je eigen kerstkaart ontwerpen? Hier is Oscar's beste tip:

"Begrijp om te beginnen de stijl en het publiek waarop je je richt, dit zal je helpen om te beslissen welke boodschap je wilt overbrengen en of een vectorafbeelding of foto het meest geschikt is.

"Houd ook rekening met de ruimte voor tekst op de voorkant. Onze afbeelding van Cardwell was bijvoorbeeld het middelpunt, dus we hebben minimale tekst gebruikt. Omdat hij verkleed was als kerstman, hoefden we niet volledig in kerstthema te gaan, omdat onze afbeelding dat duidelijk maakte."

Maak je kerstkaart in vier stappen!

Van afwerking met folie tot het maken van je eigen kopie van ons ontwerp via de Solopress Groene ReeksHier is onze checklist voor kerstkaarten:

  1. Maak een lijst
  2. Controleer het twee keer
  3. Stout of aardig
  4. Solopress komt naar de stad

Maak een lijst

Voordat je begint met het maken van je kerstdrukwerk, moet je weten naar wie je het gaat sturen. Maak een lijst van bedrijven, merken en klanten die jouw kerstgroeten verdienen.

Controleer het twee keer

Onze voortdurende toewijding aan kwaliteitsdrukwerk betekent dat creativiteit jouw enige focus kan blijven. Je hebt er twee om je drukwerk te produceren:

Stout of aardig

Wij garanderen dat al onze kerstkaarten meer dan leuk. Met onze brede selectie van voorraden, speciale afwerkingen en milieuvriendelijke opties, zul je moeite hebben om iets ondeugends aan ons assortiment te vinden! 

Solopress komt naar de stad!

Alle kerstkaartbestellingen worden geleverd met gratis bezorging in het Verenigd Koninkrijk. U kunt ook uw bijpassende enveloppen kiezen: witte enveloppen zijn gratis en voor gekleurde enveloppen betaalt u een klein bedrag.

Een groots 2024 in het vooruitzicht

Verborgen in de voorkant zat een verrassing, want elke eigenaar van een kerstkaart maakte kans op een gesigneerd uitshirt van Southend, gesigneerd door het team.

United staat in de middenmoot van de Vanarama National League.ondanks hun 10-punten aftrek. Deze kerst zullen de fans hopen dat het team het huidige gat van 11 punten naar de play-off plaatsen kan overbruggen in de tweede helft van het seizoen.

We hopen dat 2024 onder het nieuwe consortium, geleid door Justin Rees, een gedenkwaardig jaar kan worden voor iedereen die met de club te maken heeft, vooral voor de fans.

Kom op jullie Blues!