5 redenen waarom Solopress van digitaal drukken houdt

Groene tips voor Xerox digitaal printen

Terwijl de basis van offset lithodruk al meer dan een eeuw weinig is veranderd, heeft de manier waarop we digitaal drukken de afgelopen tien jaar een totale metamorfose ondergaan. Hier zijn 5 redenen waarom Solopress zo dol is op digitaal drukken...

5. Snelheid

Het meest voor de hand liggende voordeel van digitaal drukken voor commerciële drukkers met een supersnelle doorlooptijd zoals Solopress is dat er, in tegenstelling tot lithografisch drukken, een snelle set-up is en geen droogtijd betrokken is bij het productieproces. Zodra een item zoals een visitekaartje, folder of brochure Als het artikel op een digitale pers is gedrukt, kan het zonder verdere vertragingen direct naar de afwerking van het drukwerk. Hier kan glanzende of matte laminering worden aangebracht en kan het artikel worden gesneden, gevouwen of geassembleerd op precies de manier die de klant wenst.

4. Kleuren

Snelle digitale drukpersen zoals de Xerox iGen4 en de HP Indigo machines leveren elke keer weer levendige, krachtige kleuren.

Hier is de videopromo voor de nieuwste iGen 150 digitale pers van Xerox op YouTube:

Digitaal maakt het ook eenvoudiger om tekst en afbeeldingen te printen die alleen zichtbaar zijn onder UV-licht, perfect voor drukwerkprojecten waarbij vervalsing en beveiliging belangrijk zijn, zoals plastic identiteitskaarten en tickets voor shows, festivals en andere speciale evenementen.

Natuurlijk kan drukwerk er vaak donkerder uitzien dan de ontwerper oorspronkelijk bedoeld had, dus het is belangrijk dat klanten hun drukklare artwork aanleveren in CMYK formaat in plaats van RGB bij digitaal afdrukken - of lithografisch afdrukken.

3. Veelzijdig

De veelzijdigheid van digitaal drukken werkt bijzonder goed voor zowel ons als de klant. Korte oplagen zijn nu mogelijk. Dankzij deze kosteneffectiviteit en flexibiliteit kunnen klanten veel goedkoper dan ooit verschillende ideeën of stijlen uitproberen voor hun drukwerkprojecten.

2. Groen

Digitaal drukken is niet alleen energiezuiniger, er is ook minder verspilling van papier en inkt. Er hoeven ook geen computer-to-plate (CTP)-platen te worden gemaakt - dat is de ouderwetse techniek die lithopersen gebruiken om elke afgedrukte pagina te kopiëren. Al deze factoren helpen de impact van digitaal printen op het milieu te verminderen.

Groene tips voor Xerox digitaal printen

Bron: Xerox

1. Toekomst

Of het nu gaat om web-to-print of andere methoden, personalisatie is de sleutel tot de toekomst van de grafische industrie. Constante vooruitgang in computerhardware en -software, samen met nieuwe printtechnologieën zoals Landa's nanografische commerciële persenDit betekent dat digitaal drukken de vraag naar steeds innovatievere en opwindendere producten kan aanwakkeren. Dit type drukwerk is niet alleen een aanvulling op wat het huidige online en sociale mediatijdperk te bieden heeft, maar versterkt het ook. De toekomst is rooskleurig - en dat geldt ook voor de kwaliteit van je digitale afdrukken! 

7 REACTIES

 1. Heel erg bedankt... het is misschien eenvoudig, maar je artikel heeft me geholpen iets te begrijpen waarover ik onduidelijk was. Ik heb enige kennis van drukwerk maar raak soms in de war van het jargon! Ik ga meteen mijn proefpakket bestellen en kan niet wachten om mijn eerste bestelling te plaatsen 🙂

 2. Erg interessant om te lezen en ik kijk ernaar uit om mijn eerste solopress levering te ontvangen!

 3. Deze post was echt interessant! Ik dacht dat ik de tijd zou nemen om je te vertellen...

  ** 5 REDENEN WAAROM IK VAN SOLOPRESS HOU! **

  1) De klantenservice is 100%, het team helpt je graag en is erg vriendelijk!

  2) Het team waarschuwt je altijd snel als er een probleem is met het ingediende artwork.

  3) De prijzen zijn ZEER concurrerend en verslaan vrijwel alle drukkerijen die ik ken.

  4) De levering EN doorlooptijd zijn ALTIJD verbazingwekkend snel en efficiënt!

  5) De kwaliteit en afwerking van elk product dat ik van Solopress heb ontvangen en aan iedereen die ik heb aanbevolen, zijn absoluut uitstekend en altijd mooi verpakt!

  Dit zijn mijn 5 redenen, waarom ik SOLOPRESS HEERLIJK vind! 🙂

Reacties zijn gesloten.