7 manieren om je kerstprint op smaak te brengen

Kerstmis stormt met rasse schreden op ons af. Dit speciale seizoen betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, maar de meeste mensen associëren deze tijd van het jaar met feest en viering.

Of we nu een witte kerst krijgen of niet, sneeuw en glitters gaan hand in hand met ieders winterverwachtingen. Door een seizoensgebonden draai aan je printcampagnes te geven, kun je net dat beetje extra geven om een speciaal plekje in de harten van je klanten te verdienen.

Hier vind je een aantal tips voor het maken van kerstprints met extra glans.

Afwerkingen

Folie gaat hand in hand met Kerstmis, en niet alleen als het tijd is om de kalkoen in de oven te stoppen. De seizoensgebonden schittering van een afwerking in folie tilt je kerstprint naar een luxueus nieuw niveau.

Deze weelderige look voegt textuur toe, accentueert tekst en definieert je ontwerp. Door het op te nemen in je artwork creëer je een glans die uitstekend past bij de rest van de seizoensdecoraties van je klanten.

Een afwerking met folie kan op een fantastische selectie producten worden gebruikt en met onze uitgebreide reeks foliekleuren kun je de perfecte seizoensbedrukking maken.

Goud om op de ster bovenop de boom te lijken, zilver om bij het klatergoud te passen, of zelfs rood en groen om de Kerstman en zijn elfen na te bootsen, mix en match je foliekleuren om je kerstprint in vuur en vlam te zetten.

Als je niet van deze afwerking houdt, zoek dan niet verder dan Spot UV. Geef je seizoensprint een strakke afwerking die niet zal misstaan tussen de glimmende kerstversieringen.

Net zoals een gouden ster je kerstboom afmaakt, maak je je seizoensprint helemaal af met een speciale afwerking.

Lettertypen

Of ze het zich nu realiseren of niet, lezers associëren verschillende lettertypes met verschillende stemmingen. Sommige lettertypes dienen specifieke doelen en passen bij bepaalde stemmingen waarbij een alternatieve keuze erg misplaatst zou kunnen zijn. Als het nieuws bijvoorbeeld in Comic Sans op je scherm zou verschijnen, zou dat het serieuze karakter van wat zich afspeelt ernstig bagatelliseren.

Het kiezen van het juiste lettertype geeft je drukwerk een kenmerkende stijl die de juiste boodschap overbrengt aan je klanten. Het is belangrijk om die unieke stijl te laten zien en toch goed leesbaar te blijven.

Sommige lettertypes roepen meteen de kerstsfeer op. Door zo'n lettertype aan je ontwerp toe te voegen, bevestig je de seizoensboodschap die je wilt uitdragen.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van het lettertype voor je kerstprint, zijn hier 18 gratis lettertypen om uit te kiezen via de Creëer je eigen tool op onze website.

Kleuren

Door seizoenskleuren toe te voegen, wordt je kerstprint meteen herkenbaar. Er zijn bepaalde kleurencombinaties die we meteen associëren met kerst. Voor de hand liggende keuzes zijn rood, wit en groen.

Met slim gekleurd artwork past je afdruk naadloos tussen de dierbare decoraties van je klant.

Ontwerp

Kerstmis biedt een aantal van de meest herkenbare ontwerpthema's ter wereld. Afwijken van voor de hand liggende ontwerpen kan vaak helpen om op te vallen. Als het echter om Kerstmis gaat, kan het zijn dat je je publiek misleidt als je iets anders probeert.

Mensen verwachten de Kerstman en zijn rendieren, elfen die zich slecht gedragen, kerstballen, kousen of maretak; allemaal naadloos gedrapeerd onder een dik pak sneeuw.

Als je te niche bent met je artwork, kan dat leiden tot slecht presterend drukwerk dat niet aanslaat bij je beoogde publiek.

Door binnen bestaande thema's van kleuren, personages en decors te blijven, wordt je kerstdrukwerk meteen een hit bij je klanten.

Product

Sommige producten zijn ontworpen voor specifieke tijden en locaties.

Een Parasol met kerstthema die ontworpen is om in de brandende zon te staan tijdens het hoogtepunt van de Britse zomer, is waarschijnlijk niet het beste product voor uw klanten op dit moment.

Een prachtig ontworpen Kerstkaart met een sprankeling die past bij de al bestaande decoraties van je klant is een veel passender drukwerk in deze periode.

Ook een Kalender biedt een tijdige herinnering aan je bedrijf die je klanten niet alleen een ongelooflijk nuttig item geeft, maar je merk ook het hele jaar door in hun gedachten houdt.

Lees om te zien hoe het ontwerp van kerstkaarten en -kalenders je seizoensdrukwerk kan transformeren hoe we deze producten produceerden voor Ancoats GuitarsHet startende bedrijf dat we in 2022 hebben gevolgd.

Solopress.com kan je gepersonaliseerde kerstkaarten ontwerpen en drukken.

Milieuvriendelijk

Wanneer je een kerstprint maakt van onze Solopress Groene serieJe verwent niet alleen je klanten, maar je geeft ook een enorm cadeau aan de planeet.

Een levendig ontwerp hoeft niet langer ten koste te gaan van onze planeet. Met ons CO2-neutrale assortiment kan je kerstprint schitteren met gerecyclede en duurzame materialen van hoge kwaliteit.

Alle koolstof die tijdens het productieproces wordt geproduceerd, wordt gecompenseerd via gesponsorde milieuprojecten in binnen- en buitenland. We hebben onlangs een enorme mijlpaal van compensatie van meer dan 100.000 kilo van koolstofdioxide door jouw voortdurende steun aan Solopress Green!

Levering

Het organiseren van de levering van artikelen voor jezelf of anderen kan op elk moment frustrerend zijn. Maar met Kerstmis, wanneer de bestellingen een piek bereiken, kan het verkeer overvol en overweldigd raken.

Zou iemand die dat voor je regelt je niet ontlasten?

Onze levering de volgende dag op een groot aantal artikelen en onze snelle doorlooptijden voorkomen dat je ondergesneeuwd raakt.

Het zijn misschien niet de Kerstman en zijn negen rendieren, maar onze nieuwe huis-aan-huis folderverspreiding Hiermee kun je je op kerst geïnspireerde drukwerk allemaal op één plek afdrukken, plannen en bezorgen via één eenvoudige transactie.

Goed doorgewinterd!

Dus met een beetje aandacht voor detail kan je kerstdrukwerk sprankelend bij je klanten terechtkomen.

Met een doordacht ontwerp, een passend lettertype en een luxe afwerking zal je complete product waarschijnlijk slagen.

Kerstkaarten drukken en kalenders met een merknaam geven je een uitstekend platform om je zakelijke relaties te verstevigen en je publiek te bereiken tijdens de wintervakantie en daarna.

Bekijk onze Kerstmis assortiment Zodat je merk het geschenk blijft dat blijft geven.