De ultieme gids voor flyers en folders

ultieme gids voor flyers en folders

Flyers en folders zijn een betaalbare manier om evenementen, producten en diensten te promoten en je boodschap bij een groot publiek onder de aandacht te brengen.

Als ze goed ontworpen zijn, zullen de ontvangers ze waarschijnlijk ook bewaren. 45% van de mensen die ze ontvangen zullen er waarschijnlijk een op hun prikbord prikken, volgens een DMA-onderzoek.

Verspreid ze op de beste plaatsen, aan de juiste mensen en ze kunnen een van de meest effectieve onderdelen van je marketingstrategie worden.

Om je te helpen het hele proces onder de knie te krijgen, hebben we deze complete gids gemaakt voor het schrijven, ontwerpen, afdrukken en distribueren van je flyers en folders.

Wat staat er in dit artikel?

 

Wat zijn de voordelen van flyers en folders?

hoe ontwerp je flyers voor bedrijven
De redenen waarom bedrijven flyers en folders drukken zijn eenvoudig - om bekendheid te verspreiden, verkoop te stimuleren, bezoekersaantallen te verhogen of gewoon om informatie te communiceren.

Maar wat maakt flyers en folders zo'n effectieve manier om dit te doen?

We onderzoeken deze voordelen in onze blog over de voordelen van folders. In het kort zijn deze punten:

Promotie evenementen

Wat flyers en folders een voordeel geeft bij het adverteren voor een evenement, is dat er al een sterke traditie is om ze te gebruiken als een manier om reclame te maken.

Je publiek verwacht al dat ze worden uitgedeeld of gepost, vooral als er een groot evenement aankomt waar ze naartoe willen.

Kader je kernboodschappen

Een flyer of folder is een handige ruimte om je boodschap in samen te vatten. Als het meer om het lijf heeft dan een slogan, maar je hebt er geen brochure van meerdere pagina's voor nodig, dan kun je het samenvatten in een flyer of folder.

Dat zou kunnen:

 • Kernwaarden
 • USP's
 • Kortingen
 • Evenement info

In feite kunnen ze vrijwel elke boodschap overbrengen die je wilt dat je publiek ontvangt en letterlijk meeneemt.

Groot rendement op investering

Maisonfield kleding flyers gedrukt door Solopress
De kosten per eenheid voor flyers en folders zijn slechts centen, dus de uitgave, en dus het risico, is klein. Ze zijn een van de goedkoopste reclamestromen, vooral nu digitale marketing steeds moeilijker te penetreren is zonder een aanzienlijk budget te investeren.

Opvallende vouwstijlen

Flyers even terzijde, gevouwen folders zijn een geweldige manier om een document van meerdere pagina's te maken uit een enkel, dubbelzijdig bedrukt vel.

Je hoeft ook geen genoegen te nemen met een simpele 4-pagina half-fold. Je kunt kiezen uit een hele reeks opties, waaronder:

 • Z-vouw
 • Poortvouw
 • Kaartvouw

Er zijn er nog veel meer om uit te kiezen. Ontdek welke andere stijlen verkrijgbaar zijn in onze gevouwen gids type folder.

Op maat gemaakte, merkeigen ontwerpen maken

Met een flyer of folder kun je essentiële informatie overbrengen en heb je nog net genoeg ruimte om je ontwerpkunsten de vrije loop te laten.

Dat creatieve element kan worden ingezet om een stuk te maken dat ze willen bewaren en laten zien. Zo kan je flyer of folder je verhaal blijven vertellen zolang de ontvanger hem in zijn bezit heeft.

Zet ze voor je doelgroep

Je kent je publiek waarschijnlijk goed en flyers en folders zijn perfect om je op hen te richten. Dat komt omdat ze kunnen worden uitgedeeld op specifieke plaatsen waar ze waarschijnlijk samenkomen en op bepaalde tijden.

Dat kan het winkelend publiek in de winkelstraat op zaterdagochtend zijn of de bezoekers van het optreden op zaterdagavond. Hoe dan ook, met flyers en folders kun je je concentreren op de gebieden en mensen die je wilt bereiken met je boodschap.

Creatieve expressie

Vergeet het publiek even, hoe zit het met jou? Als je gepassioneerd bent over wat je doet, is het zeker een uitdrukking van je persoonlijkheid.

Als je fotograaf, kunstenaar of schrijver bent, kun je met folders en flyers je creativiteit laten zien en reclame maken voor wat je doet.

Mensen vertrouwen print nog steeds

Er is gewoon iets met de ondersteuning van gedrukt materiaal van hoge kwaliteit dat een boodschap legitimiteit geeft.

Dat is niet zomaar een voorgevoel, het zijn de bevindingen van een internationaal onderzoek van meer dan 10.000 mensen, waaruit bleek dat mensen eerder geneigd zijn om gedrukte informatie te vertrouwen dan digitale.

Vertrouwen is een belangrijke stap op weg naar een conversie en flyers en folders met opdruk helpen om aan te tonen dat je een geloofwaardige onderneming runt.

Relaties opbouwen

Soms is je contact met je prospects kort. Je kunt misschien niet meteen een verkoop sluiten.

Een flyer of folder in je toolkit geeft je de kans om die betrokkenheid uit te breiden en de relatie die je met je publiek opbouwt te versterken.

Als je goed werk hebt geleverd met het ontwerpen van een aantrekkelijke flyer of folder, kan deze later de verkoop voor je sluiten.

Hoe schrijf je een folder of flyer?

A5 flyer

Voor het ontwerp komt de inhoud. Je flyer of folder moet de belangrijke informatie bevatten die je wilt overbrengen aan je ontvangers, zodat ze kopen, komen of gebruiken wat je promoot.

Hier is onze opsomming van de belangrijkste punten die je moet onthouden bij het schrijven van inhoud die van lezers betalende klanten maakt.

1. Bepaal je eigen toon

De tone of voice kan worden samengevat als de persoonlijkheid die een merk creëert door de taal die het gebruikt.

Succesvolle merken hebben de neiging om hun tone of voice nauwkeurig te controleren, zodat ze altijd een consistente persoonlijkheid uitstralen.

Als je dat nog niet hebt gedaan, denk dan eens na over de mensen waaruit je publiek bestaat. Welke taal gebruiken ze? Op welke taal zullen ze reageren?

Gebruik deze taal in elk aspect van je marketing en zorg ervoor dat je flyers en folders dit voorbeeld volgen.

2. Maak opvallende koppen

Haast je. Je hebt niet veel tijd. Trek de aandacht van je publiek met een aantrekkelijke, relevante en nuttige openingszin.

Laat dat voordeel voor de lezer bungelen en laat ze geloven dat ze iets te winnen hebben door verder te lezen.

Gebruik je klantinzichten of voer marktonderzoek uit om erachter te komen wat zij belangrijk vinden en creëer inhoud die aanspreekt.

Ze hechten misschien waarde aan lage prijzen, snelheid of kwaliteit. Misschien vinden ze het belangrijk dat je betrouwbaar, ethisch en milieubewust bent. Of ze hebben een frustratie die jouw bedrijf kan oplossen.

3. Gebruik taal die verkoopt

Wees persoonlijk, maar universeel. Spreek je doelgroep aan, maar vermijd taalgebruik dat hele delen van je publiek kan uitsluiten.

Kies woorden die hun emoties aanspreken. Identificeer hun pijnpunten en positioneer jezelf als de oplossing. Het oproepen van bepaalde gevoelens kan een krachtig effect hebben op je publiek en ervoor zorgen dat ze zich tot je merk aangetrokken voelen.

En wanneer je hen de oplossing aanbiedt, overweeg dan dringende en aantrekkelijke taal zoals "exclusief", "gratis", "koopje" of "verdienen".

4. Focus op de USP's

Wat is jouw unique selling point? Als je echt iets te bieden hebt wat geen van je concurrenten kan, dan moet het de moeite waard zijn om erover te schreeuwen.

Laat je publiek weten dat jij ze iets nieuws of een beter product of dienst kunt bieden dan je concurrenten.

Gebruik deze USP's als basis om uw folders en folders rond en zorg ervoor dat je de lezer duidelijk maakt wat de echte voordelen zijn.

5. Kom meteen ter zake

Houd je boodschap beknopt. Zorg ervoor dat je tone of voice consistent is met je merk, terwijl je je boodschap duidelijk overbrengt en de klant rechtstreeks aanspreekt.

Overstelp je lezer niet met lange blokken tekst. Deel paragrafen op met subkoppen en gebruik opsommingstekens om belangrijke informatie op te sommen.

Gebruik vooral duidelijk Engels. Vergeet niet dat de gemiddelde leesleeftijd in het Verenigd Koninkrijk negen jaar is, en een verwarde klant koopt meestal niet.

6. Belangrijke details opnemen

Dit zijn de essentiële stukjes informatie die de meeste flyers niet mogen missen:

 • Een voordeelgerichte, opvallende kop -Trek de aandacht van ontvangers en probeer een behoefte aan te spreken die je met je kop kunt vervullen.
 • Branding - maak aan het uiterlijk duidelijk dat je folder of flyer je bedrijf en de waarden ervan vertegenwoordigt.
 • USP's - Breng over hoe uniek je bent met feiten om te ondersteunen waarom jouw dienst of evenement hun klandizie waard is.
 • Details aanbieding - De prijs is misschien een van je USP's, maar als je een verkoopcampagne voert, neem dan kortingen, vouchercodes en T's & C's op.
 • Essentiële informatie - Contactgegevens van het bedrijf, tijden en data van evenementen, locatie, prijzen enz.
 • Oproep tot actie -is het belangrijk om je lezer geen twijfel te laten bestaan over wat hij of zij nu moet doen. Wees zo duidelijk en direct mogelijk met openingszinnen als: "bezoek ons op...", "ontdek meer door..." en "verken ons assortiment op...".

 

Hoe je een folder of flyer ontwerpt die opvalt

Solopress Yoga Flyer

Een creatieve en goed ontworpen flyer of folder kan je merk helpen zich te onderscheiden van concurrenten. Het heeft een sterk ontwerp nodig dat professioneel, effectief, leesbaar en aantrekkelijk is. We beantwoorden een paar veelgestelde vragen over dit proces om je op weg te helpen.

Hoe zorg je ervoor dat een flyer of folder er professioneel uitziet?

Overlaad de ruimte niet met informatie.

Kies maximaal drie boodschappen die je de lezer wilt meegeven. Concentreer je op een overzichtelijke indeling die in één oogopslag duidelijk is.

Als je niet gewend bent om marketingmateriaal te ontwerpen, is het inschakelen van een professionele ontwerper een verstandige investering. Een ervaren grafisch ontwerper weet wat werkt en hoe je je bestaande huisstijl kunt integreren met je nieuwste boodschap.

Hoe ontwerp je een effectieve flyer?

Een snelle blik op een flyer of folder kan de toon zetten voor je bedrijf, dus zorg ervoor dat je artwork onderscheidend is. Het moet iets zeggen over wie je bent en wat je doet.

Zorg ervoor dat je kleuren, verhoudingen, lay-out en lettertypen consistent zijn met de manier waarop je jezelf elders in drukwerk en online profileert.

Als je niet weet hoe je folders of flyers moet maken die in lijn zijn met je huisstijl, kun je praten met ons team van interne ontwerpers die je zullen helpen een eindproduct te maken dat perfect bij je bedrijf past.

Wat is het beste lettertype voor folders?

Schreefloze lettertypes zijn een goede keuze voor flyers en folders omdat ze een duidelijke ingang hebben en goed leesbaar zijn.

Helvetica is een goede keuze, en variaties zoals Helvetica Bold zijn ideaal voor krachtige koppen en belangrijke boodschappen.

Je kunt het beste niet te veel lettertypes gebruiken. Drie of meer op één folder of flyer kan het er inconsistent en amateuristisch uit laten zien.

Hoe kies je de juiste afbeeldingen om je folder te laten opvallen?

Volgens de 2018 Rapport over sociale-mediamarketing Volgens Social Media Examiner herinneren de meeste mensen zich drie dagen na het zien van je bericht nog maar ongeveer 10% van wat er is gezegd. Wanneer diezelfde informatie wordt gekoppeld aan een afbeelding, schiet dat aantal omhoog naar 65%.

Afbeeldingen associëren met je boodschap heeft een enorme impact, maar welke kun je het beste gebruiken? Alle beelden die je kiest moeten:

 • Aantrekkelijk - Het eten moet smakelijk zijn, de producten moeten sprankelend nieuw zijn, de mensen moeten het naar hun zin hebben en de locaties moeten bij mooi weer worden gefotografeerd.
 • Aspirationeel ­- Je beelden moeten je publiek inspireren om zich voor te stellen hoe het bijwonen van je evenement of het gebruik van je goederen en diensten hun leven op de een of andere manier kan verbeteren.
 • Professioneel - De kwaliteit van het beeldmateriaal dat je gebruikt, is een afspiegeling van je merk. Neem dus geen genoegen met fotografie, illustraties of grafisch ontwerp van slechte kwaliteit. Stockbeelden zijn beter dan slechte beelden.

 

Welke ontwerpen voor flyers of folders kan ik gebruiken?

We hebben vijf specifieke folder- en flyerideeën voor je uitgezocht. Je kunt er één uitkiezen en ermee aan de slag gaan of ze als uitgangspunt gebruiken om je eigen coole flyerontwerpen te maken.

1. Klassiek

flyers klassiek
Als je moeite hebt om ideeën te genereren, is het geen schande om de conventies te volgen. Een klassieke flyer of folder kan je helpen om je boodschap effectief over te brengen - zonder dat je grenzen hoeft te verleggen met een extravagant ontwerp.

Houd de opmaak van je flyer of folder eenvoudig. Maak een gemakkelijk te begrijpen formaat met duidelijke lettertypen en op zichzelf staande tekstvakken.

Als je publiek een kop bovenaan de pagina verwacht met daaronder informatie en beeldmateriaal, lever dan precies dat. Klassieke ontwerpideeën voor folders met levendige afbeeldingen en minimale tekst helpen je om direct ter zake te komen.

2. Monochroom

Monochrome flyers
Monochroom kan eigentijds, retro en zelfs strak modern zijn. Het drukt een serieuze bedoeling uit die je merk kenmerkt als stijlvol en doordacht.

Je kunt ook proberen een paar accenten in je merkkleuren toe te voegen om je belangrijkste punten eruit te laten springen. Een monochroom thema betekent dat alle extra kleuren die je toevoegt een krachtig statement maken - vooral als ze je merk benadrukken.

Het is een geweldig folder- of flyeridee voor een slim techbedrijf, een creatieve onderneming of een evenement voor podiumkunsten.

3. Kleurrijk

kleurrijke flyers
Sla je slag met iets opvallends. Als monochroom niet jouw ding is, ga dan helemaal los met een explosie van kleur.

Handhaaf je bedrijfsboodschap en kies kleuren die passen binnen je merkuitstraling voor een look die meteen "jou" is.

Of stap buiten je comfortzone met complementaire - of zelfs contrasterende - kleurstellingen die de aandacht trekken.

Kleurrijke folderontwerpen zijn ideaal voor entertainmentbedrijven, creatieve organisaties of zelfs traditionele bedrijven die iets anders willen doen om reclame te maken voor een verkoopevenement.

4. Vintage


Als je een vleugje vintage stijl wilt toevoegen aan je marketingmateriaal, kun je retro- en traditionele stijlen overwegen.

Door je te laten beïnvloeden door specifieke historische periodes of culturele bewegingen kun je een achtergrondverhaal voor je merk creëren.

Bruin kraftpapier is ideaal voor dit doel met zijn rustieke, bruine uiterlijk. Een uitbarsting van felle kleuren, in typografie of afbeeldingen, kan een modern accent geven aan een zwart op bruin ontwerp.

5. Verklaring

statement flyers
Als je evenement, promotie of product een beetje gedurfd en anders is, waarom maak je dan geen statement flyers en folders die dat weerspiegelen?

Begin met afmetingen. Probeer eens een niet-conventionele vierkante optie? Zo valt je flyer of folder wat meer op dan de gebruikelijke vormen die op straat worden uitgedeeld.

Houd je ontwerp eenvoudig maar innovatief. Op een flyer wil je misschien één kant aan het ontwerp wijden en de andere kant gebruiken voor alle essentiële details.

Wat is een goed formaat voor een flyer of folder?


Flyers en folders zijn er in verschillende afmetingen. Grootte is een cruciale factor bij het produceren van een stuk dat groot genoeg is om indruk te maken, maar handig genoeg om mee naar huis te nemen.

Hier zijn de meest voorkomende formaten en hoe ze je kunnen helpen om een effectieve folder of flyer te maken:

 • A3- meer voor displaydoeleinden, zoals een poster of een opgeprikte advertorial.
 • A4- standaard papierformaat, meestal gebruikt als menu's of gidsen om een grote hoeveelheid informatie weer te geven.
 • A5- het meest voorkomende formaat voor folderverspreiding in de brievenbus, zoals afhaalmenu's en uitnodigingen.
 • A6- Postkaartformaat en ideaal om uit te delen of door brievenbussen te bezorgen.
 • A7- populair voor flyerdistributie op straat en klein genoeg om in je zak te passen.
 • Vierkant - een geweldige keuze voor een opvallende flyer, vooral in combinatie met een gedurfd ontwerp.
 • DL - het formaat van een bijsluiter dat ontstaat door een A4-vel verticaal in drieën te vouwen - een klassieke optie voor gevouwen bijsluiters.

De afmetingen van deze maten staan in de tabel hieronder:

Flyerformaat Grootte in cm Grootte in mm Afmetingen in inches
A3 29.7 x 42.0 297 x 420 11.7 x 16.5
A4 21 x 29.7 210 x 297 8.3 x 11.7
A5 14.8 x 21 148 x 210 5.8 x 8.3
A6 10.5 x 14.8 105 x 148 4.1 x 5.8
A7 7.4 x 10.5 74 x 105 2.9 x 4.1
Vierkant 10.5 x 10.5 105 x 105 4.1 x 4.1
DL 9.9 x 21.0 99 x 210 3.9 x 8.3

 

Houd rekening met de verschillende papierformaten wanneer je een specifieke promotie organiseert of de verschillende distributiemethoden overweegt.

Met Solopress kun je kiezen uit flyers en folders van A7 tot A3-formaat, DL, vierkant en gevouwen.

Wat is de juiste papiersoort voor flyers en folders?

gids voor papierformaten

Textuur en gevoel zijn nog een kans voor je merk om zich uit te drukken via je flyers en folders.

Keuzes die je maakt met betrekking tot de kwaliteit en dikte van papier kunnen bijvoorbeeld merkwaarden als luxe, stijl of het milieu promoten.

Veelgebruikte papiersoorten voor flyers en folders zijn onder andere:

 • Zijde - Dit is een populaire en luxueuze optie, licht glanzend maar niet echt glanzend.
 • Glans - de hoogglansoptie, glans is perfect om felle kleuren naar voren te laten komen.
 • Kraft - 100% gerecycled kraft, is ruw en klaar en zorgt voor een natuurlijke bruine achtergrond.

Je kunt ook kiezen voor gelamineerde afwerkingen bovenop het door jou gekozen papier, zoals:

 • Gelamineerd - In glanzende of matte uitvoering voegt laminering textuur toe aan het oppervlak, terwijl het ook een beschermlaag biedt.
 • Spot UV - Dit is een glanzende vernis die alleen wordt aangebracht op geselecteerde delen van de afdruk om ontwerpelementen te benadrukken of een contrasterende afwerking te creëren.
 • Folie - kies goud of zilverfolie worden toegepast op geselecteerde gebieden van je ontwerp om tekst of bepaalde ontwerpelementen te markeren.

 

Hoe flyers en folders verspreiden

Persoon die folders vasthoudt
Voor een uitgebreide kijk op hoe je je gedrukte boodschap naar buiten kunt brengen - en hoe je kunt weten of je activiteit succesvol is geweest - bekijk je onze gids over de beste manieren om flyers en folders te verspreiden.

De gids neemt je mee door de problemen rond flyeren - sommige verwacht en sommige niet zo voor de hand liggend. Deze omvatten:

 • Verschillende methoden voor het verspreiden van flyers en folders
 • Waar en wanneer je ze het best uitdeelt
 • De juridische kwesties rond waar je wel en niet flyers en folders mag verspreiden
 • De gevolgen van het uitdelen van flyers en folders zonder toestemming
 • Dingen waar je op moet letten bij het werven van een distributiepartner
 • Methoden om het succes van een flyer- of foldercampagne te volgen

 

Van inspiratie tot implementatie

We kunnen helpen om al deze theorie in de praktijk te brengen met onze flyer en folders drukken service. Kies je formaat, papier en aantal en upload je artwork of laat een van onze ontwerpers het voor je maken.

Je krijgt gratis bezorging in Groot-Brittannië en een ultrasnelle doorlooptijd voor je bestelling. Begin vandaag nog met afdrukken met Solopress.