Ghidul suprem pentru pliante și fluturași

ghidul final pentru pliante și fluturași

Broșurile și pliantele reprezintă o modalitate accesibilă de promovare a evenimentelor, produselor și serviciilor, punând mesajul dumneavoastră în fața unui public larg.

Dacă sunt bine concepute, este foarte probabil să fie păstrate și de către destinatarii dvs. 45% dintre persoanele care le primesc sunt susceptibile de a fixa una pe avizierul lor, potrivit unui studiu de Studiu DMA.

Distribuiți-le în cele mai bune locuri, către persoanele potrivite, iar acestea pot deveni una dintre cele mai eficiente părți ale strategiei dumneavoastră de marketing.

Pentru a vă ajuta să stăpâniți întregul proces, am creat acest ghid complet pentru a scrie, proiecta, tipări și distribui pliante și fluturași.

Ce conține acest articol?

 

Care sunt beneficiile pliantelor și ale fluturașilor?

cum să proiectezi pliante pentru afaceri
Motivele pentru care întreprinderile tipăresc pliante și fluturași sunt simple - pentru a răspândi conștientizarea, pentru a stimula vânzările, pentru a atrage clienți sau pur și simplu pentru a comunica informații.

Dar ce face ca fluturașii și pliantele să fie o modalitate atât de eficientă de a face acest lucru?

Examinăm aceste beneficii în blogul nostru care dezvăluie avantajele pliantelor. Pe scurt, aceste puncte sunt:

Promovarea evenimentelor

Ceea ce conferă pliantelor și fluturașilor un avantaj în ceea ce privește publicitatea unui eveniment este faptul că există deja o tradiție puternică de utilizare a acestora ca modalitate de promovare.

Publicul dvs. se va aștepta deja să le vadă distribuite sau afișate, mai ales dacă există un eveniment important la care se gândește să participe.

Încadrează-ți mesajele cheie

Un pliant sau o broșură este un spațiu perfect pentru a vă încapsula mesajul. Dacă mesajul este mai substanțial decât un slogan, dar nu necesită o broșură de mai multe pagini, îl puteți rezuma într-un pliant sau un fluturaș.

Ar putea fi:

 • Valori fundamentale
 • PSU
 • Reduceri
 • Informații despre eveniment

De fapt, acestea pot transmite aproape orice mesaj pe care doriți ca publicul dumneavoastră să îl primească și, la propriu, să îl ia cu el.

Randament mare al investiției

Fluturași de îmbrăcăminte Maisonfield tipăriți de Solopress
Costul unitar al pliantelor și al fluturașilor este de doar câțiva bănuți, astfel încât cheltuiala și, prin urmare, riscul sunt mici. Acestea reprezintă unul dintre cele mai ieftine fluxuri de publicitate, mai ales acum, când marketingul digital devine din ce în ce mai greu de penetrat fără a investi un buget semnificativ.

Stiluri de pliere atrăgătoare pentru ochi

Lăsând deoparte pentru o clipă fluturașii, pliantele pliate sunt o modalitate excelentă de a produce un document de mai multe pagini dintr-o singură foaie tipărită față-verso.

Nu trebuie să vă mulțumiți nici cu un simplu pliant de 4 pagini. Există o mulțime de opțiuni din care puteți alege, inclusiv:

 • Pliaj în Z
 • Plita porții
 • Plita de hartă

Există și multe altele din care puteți alege. Descoperiți ce alte stiluri sunt disponibile în pagina noastră ghid de tip pliant.

Creați designuri personalizate, de marcă

Un pliant sau o broșură vă permite să comunicați informațiile esențiale și să aveți suficient spațiu pentru a vă da frâu liber abilităților de design.

Acest element creativ poate fi exploatat pentru a produce o piesă pe care vor dori să o păstreze și să o expună. Acest lucru va permite fluturașului sau pliantului dvs. să continue să vă spună povestea atâta timp cât destinatarul îl păstrează.

Puneți-le în fața publicului dumneavoastră țintă

Probabil că vă cunoașteți bine audiența, iar pliantele și fluturașii sunt perfecte pentru a o viza. Asta pentru că pot fi distribuite în locuri specifice în care este probabil să se adune și la anumite ore.

Aceasta ar putea însemna cumpărătorii de sâmbătă dimineața de pe stradă sau cei care merg la concerte sâmbătă seara. În orice caz, pliantele și fluturașii vă permit să vă concentrați asupra zonelor și persoanelor cărora doriți să le transmiteți mesajul dumneavoastră.

Expresie creativă

Uitați pentru o clipă de public, dar dumneavoastră? Dacă ești pasionat de ceea ce faci, cu siguranță că este o expresie a personalității tale.

Dacă sunteți fotograf, artist sau scriitor, pliantele și fluturașii vă permit să vă puneți în valoare creativitatea și să vă faceți reclamă la ceea ce faceți.

Oamenii încă mai au încredere în presa scrisă

Există ceva legat de suportul unui material tipărit de înaltă calitate care conferă legitimitate unui mesaj.

Asta nu este doar o bănuială, ci și concluziile un studiu internațional de peste 10.000 de persoane, care a constatat că oamenii au mai multă încredere în informațiile tipărite, spre deosebire de cele digitale.

Încrederea este un pas important pentru o conversie, iar pliantele și fluturașii tipăriți ajută la demonstrarea faptului că aveți o activitate credibilă.

Construiți relații

Uneori, angajamentul dvs. cu potențialii clienți poate fi scurt. S-ar putea să nu puteți încheia o vânzare pe loc.

Dacă aveți un pliant sau o broșură în setul dumneavoastră de instrumente, aveți posibilitatea de a extinde acest angajament și de a consolida relația pe care o construiți cu publicul dumneavoastră.

Dacă ați făcut o treabă excelentă în conceperea unui pliant sau a unui fluturaș atractiv, acesta poate încheia vânzarea pentru dumneavoastră la o dată ulterioară.

Cum se redactează un pliant sau o broșură

Pliant A5

Înainte de design vine conținutul. Pliantul sau broșura dvs. trebuie să conțină informațiile importante pe care doriți să le transmiteți destinatarilor dvs. pentru ca aceștia să cumpere, să participe sau să folosească ceea ce promovați.

Iată o listă a punctelor cheie de care trebuie să țineți cont atunci când compuneți un conținut care transformă cititorii în clienți plătitori.

1. Stabiliți-vă propriul ton al vocii

Tonul vocii poate fi rezumat ca fiind personalitatea pe care o marcă o creează prin limbajul pe care îl folosește.

Mărcile de succes au tendința de a-și controla foarte atent tonul vocii, pentru a se asigura că prezintă întotdeauna o persoană coerentă.

Dacă nu ați făcut-o deja, gândiți-vă la persoanele care formează publicul dumneavoastră. Ce limbă folosesc aceștia? La ce limbaj vor răspunde?

Folosiți acest limbaj în fiecare aspect al marketingului dumneavoastră și asigurați-vă că pliantele și fluturașii dvs. urmează acest exemplu.

2. Creați titluri care să atragă atenția

Grăbește-te. Nu mai ai mult timp la dispoziție. Captați atenția publicului dumneavoastră cu o frază de deschidere atractivă, relevantă și cu beneficii.

Aruncă acest beneficiu în fața cititorului și fă-l să creadă că are ceva de câștigat dacă citește mai departe.

Folosiți informațiile despre clienții dumneavoastră sau efectuați studii de piață pentru a afla ce apreciază aceștia și creați conținut atractiv.

Aceștia ar putea aprecia prețurile mici, viteza sau calitatea. Ar putea fi important pentru ei că sunteți de încredere, etic și ecologic. Sau poate că au o frustrare pe care afacerea dumneavoastră o poate rezolva.

3. Folosiți un limbaj care vinde

Fiți personal, dar universal. Adresează-te clienților tăi țintă, dar evită limbajul care ar putea exclude segmente întregi din publicul tău.

Alegeți cuvinte care fac apel la emoțiile lor. Identificați punctele lor de durere și poziționați-vă ca fiind soluția. Evocarea anumitor sentimente poate avea un efect puternic asupra publicului dvs. și îl poate determina să graviteze în jurul mărcii dvs.

Iar atunci când ajungeți să le oferiți soluția, luați în considerare un limbaj urgent și atrăgător, cum ar fi "exclusiv", "gratuit", "chilipir" sau "câștigați".

4. Concentrează-te pe USP

Care este punctul tău unic de vânzare? Dacă oferiți cu adevărat ceva ce niciunul dintre concurenții dumneavoastră nu poate oferi, atunci trebuie să merite să se vorbească despre acest lucru.

Anunță-ți publicul că le poți oferi ceva nou sau un produs sau serviciu mai bun decât concurenții tăi.

Folosiți acești USP ca bază pentru a vă construi fluturași și pliante, asigurându-vă că explicați cititorului beneficiile reale.

5. Treceți direct la subiect

Mențineți un mesaj succint. Asigurați-vă că tonul vocii dvs. este în concordanță cu marca dvs., exprimându-vă în același timp mesajul clar și adresându-vă direct clientului.

Nu vă copleșiți cititorul cu blocuri lungi de text. Împărțiți paragrafele cu subtitluri și folosiți bullet points pentru a enumera informațiile cheie.

Mai presus de toate, folosiți o engleză simplă. Nu uitați că vârsta medie de citire în Marea Britanie este de nouă ani, iar un client confuz tinde să nu cumpere.

6. Includeți detalii cheie

Acestea sunt informațiile esențiale care nu ar trebui să lipsească din majoritatea fluturașilor:

 • Un titlu care să atragă atenția și care să fie bazat pe beneficii -atrageți atenția destinatarilor și încercați să apelați la o nevoie pe care o puteți satisface prin titlul dumneavoastră.
 • Branding - să fie clar, din aspectul și aspectul vizual, că pliantul sau broșura reprezintă compania dumneavoastră și valorile acesteia.
 • PSU - să le transmiteți modul în care sunteți unic, cu fapte care să susțină motivul pentru care serviciul sau evenimentul dvs. merită să fie personalizat.
 • Detaliile ofertei - Prețul poate fi unul dintre punctele dvs. forte, dar dacă organizați o campanie de vânzare, includeți reduceri, coduri de voucher și C-uri și T-uri și C-uri.
 • Informații esențiale - datele de contact ale companiei, orele și datele evenimentului, locația, prețurile etc.
 • Apel la acțiune -este important ca cititorul să nu aibă nicio îndoială cu privire la ceea ce trebuie să facă în continuare. Fiți cât mai clar și mai direct cu fraze de început precum: "vizitați-ne la...", "descoperiți mai multe prin..." și "explorați gama noastră la...".

 

Cum să concepeți un pliant sau un fluturaș care să iasă în evidență

Solopress Yoga Flyer

Un pliant sau o broșură creativă și bine concepută poate ajuta marca dumneavoastră să iasă în evidență în fața concurenților. Acesta are nevoie de un design puternic, care să fie profesional, eficient, ușor de citit și atrăgător. Răspundem la câteva întrebări frecvente despre acest proces pentru a vă ajuta să începeți.

Cum faci ca un pliant sau o broșură să aibă un aspect profesional?

Nu supraîncărcați spațiul cu informații.

Alegeți până la trei mesaje pe care doriți să le transmită cititorului. Concentrează-te pe prezentarea acestora într-un format care să poată fi înțeles dintr-o privire și care să nu fie aglomerat.

Dacă nu sunteți obișnuit să concepeți materiale de marketing, apelarea la un designer profesionist este o investiție înțeleaptă. Un designer grafic cu experiență va ști ce funcționează și cum să încorporeze brandingul existent cu cel mai recent mesaj al dumneavoastră.

Cum concepeți un flyer eficient?

O privire rapidă asupra unui pliant sau a unui fluturaș poate da tonul companiei dumneavoastră, așa că trebuie să vă asigurați că grafica este distinctă. Ar trebui să spună ceva despre cine sunteți și ce faceți.

Asigurați-vă că culorile, proporțiile, aspectul și fonturile sunt în concordanță cu modul în care vă prezentați în altă parte, pe hârtie și online.

Dacă nu știți cum să realizați pliante sau fluturași care să se alinieze cu brandingul dvs., puteți vorbi cu echipa noastră de designeri interni care vă vor ajuta să creați un produs final care să se potrivească perfect companiei dvs.

Care este cel mai bun font pentru pliante?

Fonturile sans serif sunt o alegere bună pentru pliante și fluturași, datorită punctelor de intrare clare și a lizibilității puternice.

Helvetica este o alegere bună, iar variantele precum Helvetica Bold sunt ideale pentru antetele și mesajele cheie de impact.

Cel mai bine este să nu exagerați cu numărul de fonturi pe care le folosiți. Trei sau mai multe pe un singur pliant sau fluturaș pot face ca acesta să pară incoerent și amatoricesc.

Cum alegi imaginile potrivite pentru a face ca pliantul tău să iasă în evidență?

Conform raportului 2018 Raport de marketing social media de Social Media Examiner, la trei zile după ce vă vedeți mesajul, majoritatea oamenilor își vor aminti doar 10% din ceea ce s-a spus. Atunci când aceleași informații sunt asociate cu o imagine, acest număr urcă la 65%.

Asocierea imaginilor cu mesajul tău are un impact uriaș, dar care sunt cele mai bune pe care să le folosești? Orice imagine pe care o alegeți ar trebui să fie:

 • Atractiv - mâncarea trebuie să fie apetisantă, produsele să fie noi și strălucitoare, oamenii să se bucure, iar locațiile trebuie să fie fotografiate când vremea este frumoasă.
 • Aspirațional ­- imaginile ar trebui să inspire publicul să își imagineze cum participarea la evenimentul dvs. sau utilizarea bunurilor și serviciilor dvs. ar putea să le îmbunătățească viața într-un fel sau altul.
 • Profesional - standardul imaginilor pe care le folosiți se va reflecta asupra brandului dvs.; nu vă mulțumiți cu fotografii, ilustrații sau design grafic de proastă calitate. Imaginile din stoc sunt mai bune decât imaginile proaste.

 

Ce modele de pliante sau fluturași aș putea folosi?

Am ales cinci idei specifice de pliante și fluturași pe care să le explorați. Puteți alege una și să o folosiți sau le puteți folosi ca punct de plecare pentru a vă crea propriile modele de pliante.

1. Clasic

flyers classic
Atunci când vă străduiți să generați idei, nu este nicio rușine să urmați convențiile. Un pliant sau un fluturaș clasic vă poate ajuta să vă transmiteți mesajul în mod eficient - fără a fi nevoie să depășiți limitele cu un design extravagant.

Când vă aranjați fluturașul sau pliantul, păstrați-l simplu. Creați un format ușor de digerat, cu fonturi clare, curate și cu casete de text autonome.

Dacă audiența dvs. se așteaptă să vadă un titlu în partea de sus a paginii cu informații și imagini dedesubt, oferiți exact acest lucru. Ideile clasice de design de pliante cu imagini vii și text minim vă vor ajuta să treceți direct la subiect.

2. Monocromie

Pliante monocrome
Monocromul poate fi contemporan, retro și chiar modernist. Exprimă o seriozitate a scopului care caracterizează marca dvs. ca fiind elegantă și grijulie.

Puteți încerca, de asemenea, să adăugați câteva accente în culorile mărcii dvs. pentru a scoate în evidență punctele cheie. O temă monocromă va însemna că orice culoare suplimentară pe care o adăugați va fi o declarație îndrăzneață - mai ales atunci când vă evidențiază marca.

Este o idee grozavă de pliant sau fluturaș pentru o companie de tehnologie inteligentă, un efort creativ sau un eveniment artistic.

3. Colorat

fluturași colorați
Dați un pumn cu ceva care să atragă atenția. Dacă nu vă place monocromia, alegeți o explozie de culoare.

Mențineți mesajul companiei dvs. și alegeți nuanțe care să se potrivească în cadrul livresc al mărcii dvs. pentru un aspect care vă reprezintă instantaneu.

Sau ieșiți din zona de confort cu culori complementare - sau chiar contrastante - care îi vor face să se oprească din drum.

Modelele de pliante colorate sunt ideale pentru companiile de divertisment, organizațiile creative sau chiar pentru întreprinderile tradiționale care doresc să facă ceva puțin diferit pentru a anunța un eveniment de vânzări.

4. Vintage


Dacă doriți să aduceți o notă de stil de epocă în materialele dvs. de marketing, poate doriți să explorați stilurile retro și tradiționale.

Dacă vă inspirați din anumite perioade istorice sau mișcări culturale, puteți crea o poveste pentru brandul dumneavoastră.

Hârtie Kraft maro este ideală în acest scop, cu aspectul său rustic, maro. O explozie de culoare strălucitoare, fie în cadrul tipografiei, fie în cadrul imaginilor, poate adăuga o notă de modernitate unui design negru pe maro.

5. Declarație

fluturași de declarație
Dacă evenimentul, promovarea sau produsul dumneavoastră este puțin îndrăzneț și puțin diferit, de ce să nu creați pliante și fluturași care să reflecte acest lucru?

Începeți cu dimensiunile. Poate încercați o opțiune pătrată neconvențională? Acest lucru va ajuta ca fluturașul sau pliantul dvs. să iasă puțin mai mult în evidență, în comparație cu formele obișnuite care sunt împărțite pe străzi.

Păstrați-vă un design simplu, dar inovator. În cazul unui pliant, ar fi bine să păstrați o parte dedicată designului și să folosiți cealaltă parte pentru toate detaliile esențiale.

Care este o dimensiune bună pentru un pliant sau o broșură?


Pliantele și fluturașii au o varietate de dimensiuni. Dimensiunea este un factor crucial atunci când se produce o piesă care este suficient de mare pentru a avea un impact, dar suficient de la îndemână pentru a fi transportată acasă.

Iată care sunt cele mai comune dimensiuni și cum vă pot ajuta să creați un pliant sau un fluturaș eficient:

 • A3- mai mult în scopuri de afișare, cum ar fi un poster sau un articol publicitar fixat cu ace..
 • A4- dimensiune standard a hârtiei, utilizate de obicei ca meniuri sau ghiduri pentru a afișa o cantitate mare de informații.
 • A5- cea mai comună dimensiune pentru distribuția de pliante în cutia poștală, cum ar fi meniurile și invitațiile la restaurant.
 • A6- de mărimea unei cărți poștale și este ideal pentru a fi distribuit sau livrat prin cutiile poștale.
 • A7- populare pentru distribuirea de pliante pe stradă și suficient de mici pentru a încăpea în buzunar.
 • Pătrat - o alegere excelentă pentru un fluturaș care să iasă în evidență, mai ales atunci când este asociat cu un design îndrăzneț.
 • DL - dimensiunea unui pliant creat prin plierea unei foi A4 pe verticală în trei - o opțiune clasică pentru pliantele pliate.

Dimensiunile acestor dimensiuni sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Dimensiunea pliantelor Dimensiunea în cm Dimensiune în mm Dimensiunea în inci
A3 29.7 x 42.0 297 x 420 11.7 x 16.5
A4 21 x 29.7 210 x 297 8.3 x 11.7
A5 14.8 x 21 148 x 210 5.8 x 8.3
A6 10.5 x 14.8 105 x 148 4.1 x 5.8
A7 7.4 x 10.5 74 x 105 2.9 x 4.1
Pătrat 10.5 x 10.5 105 x 105 4.1 x 4.1
DL 9.9 x 21.0 99 x 210 3.9 x 8.3

 

Țineți cont de diferitele dimensiuni ale hârtiei atunci când organizați o anumită promoție sau luați în considerare diferitele metode de distribuție.

Cu Solopress, puteți alege de la pliante și fluturași de dimensiuni A7 până la A3, precum și stiluri DL, pătrate și pliate.

Care este tipul de hârtie potrivit pentru pliante și fluturași?

ghidul dimensiunii hârtiei

Textura și senzația sunt o altă oportunitate pentru ca marca dvs. să se exprime prin intermediul pliantelor și fluturașilor.

Alegerile pe care le faceți în ceea ce privește calitatea și grosimea hârtiei pot promova valori de marcă, cum ar fi luxul, stilul sau mediul înconjurător, de exemplu.

Hârtiile utilizate în mod obișnuit pentru pliante și fluturași includ:

 • Mătase - ușor lucioasă, dar nu foarte strălucitoare, aceasta este o opțiune populară și luxoasă.
 • Gloss - opțiunea de strălucire ridicată, luciul este perfect pentru a scoate în evidență culorile strălucitoare.
 • Kraft - 100% Kraft reciclat, este brut și gata și oferă un fundal maro natural.

Puteți opta, de asemenea, pentru finisaje laminate peste hârtia pe care ați ales-o, cum ar fi:

 • Laminat - fie lucioasă sau mată, laminarea adaugă textură suprafeței, oferind în același timp un strat de protecție.
 • Spot UV - acesta este un lac lucios care se aplică doar pe anumite zone ale imprimării pentru a evidenția elementele de design sau pentru a crea un finisaj contrastant.
 • Folie - alegeți fie aur sau folie de argint pentru a fi aplicate în zonele selectate din desenul dvs. pentru a evidenția textul sau anumite elemente de design.

 

Cum să distribuiți pliante și fluturași

Persoană care deține fluturași
Pentru o privire cuprinzătoare asupra modului în care să transmiteți mesajul dvs. tipărit și cum să știți dacă activitatea dvs. a avut succes, consultați ghidul nostru privind cele mai bune modalități de distribuire a pliantelor și a fluturașilor.

Ghidul vă va ajuta să treceți în revistă aspectele legate de fluturași - unele așteptate și altele mai puțin evidente. Printre acestea se numără:

 • Diferite metode de distribuire a pliantelor și a fluturașilor
 • Unde și când este cel mai bine să le distribuiți
 • Aspecte juridice legate de locurile în care puteți și nu puteți distribui fluturași și pliante
 • Implicațiile distribuirii de pliante și fluturași fără permisiune
 • Aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când recrutați un partener de distribuție
 • Metode de urmărire a succesului unei campanii de pliante sau fluturași

 

De la inspirație la implementare

Vă putem ajuta să puneți în practică toată această teorie cu ajutorul fluturașului nostru și al tipărirea de pliante serviciu. Alegeți dimensiunea, hârtia și cantitatea, apoi încărcați ilustrația sau cereți unuia dintre membrii echipei noastre de design să o creeze pentru dumneavoastră.

Veți beneficia de livrare gratuită în Marea Britanie și de un răspuns ultra-rapid la comanda dumneavoastră. Începeți să imprimați cu Solopress astăzi.