Een gids voor Flyerformaten en -afmetingen

Flyer afdrukken is een van de eenvoudigste - en meest effectieve - vormen van reclame. Ze zijn kosteneffectief, eenvoudig te ontwerpen en gemakkelijk met de hand te verspreiden. Bovendien is het eenvoudig om Flyers te drukken om je bedrijf te promoten, met een uitgebreide collectie van verschillende Flyer-formaten en papiersoorten beschikbaar.

Hier zijn alle Flyer-basisprincipes die je moet weten voordat je een bestelling plaatst.

Formaten flyers

Als je eenmaal hebt besloten dat Flyers de perfecte keuze zijn voor je volgende promotionele actie, kun je het beste bepalen welk formaat je Flyer moet hebben.

Wil je A5 flyers afdrukkenstandaardformaat in het Verenigd Koninkrijk en vaak door de brievenbus zien vallen om mensen te informeren over producten, diensten en evenementen? Misschien is een A6 flyer beter bij je passen als je iets kleiners zoekt voor in een goody bag op een beurs? Of misschien is een kleine Flyer niet goed voor je klanten en is een groot formaat A3 flyer is wat je nodig hebt om je boodschap met maximale impact over te brengen?

Bekijk de meest gangbare formaten flyerpapier hieronder in onze formaatgids:

Flyerformaat Grootte in cm Grootte in mm Afmetingen in inches
A3 29.7 x 42.0 297 x 420 11.7 x 16.5
A4 21 x 29.7 210 x 297 8.3 x 11.7
A5 14.8 x 21 148 x 210 5.8 x 8.3
A6 10.5 x 14.8 105 x 148 4.1 x 5.8
A7 7.4 x 10.5 74 x 105 2.9 x 4.1
Vierkant 10.5 x 10.5 105 x 105 4.1 x 4.1
DL 9.9 x 21.0 99 x 210 3.9 x 8.3

 

Welke afmetingen je ook kiest, plan eerst de afmetingen. Zo weet je met welke ruimte je moet werken en kun je het ontwerp van je Flyer daarop afstemmen.

Flyer materialen

Flyers zijn er in alle soorten en maten en worden ook op verschillende papiersoorten gedrukt. Het materiaal waarop een Flyer wordt afgedrukt is belangrijk, omdat het je kan helpen je marketingdoelen te bereiken. Als je bijvoorbeeld wilt dat Flyers de aandacht vestigen op een luxe merk, zal het drukken op dikker papier helpen een kwaliteitsgevoel toe te voegen.

Onthoud dat de dikte van papier bepalend is voor het gewicht, dat wordt gemeten in g/m² (gram per vierkante meter). Hoe dikker het papier, hoe hoger het gsm.

Dit zijn de meest voorkomende papiersoorten waarop flyers meestal worden afgedrukt:

  • Zijde. Dit papier is gemaakt van gebonden zijdevezels en is een luxe keuze. Het heeft een subtiele glans, ziet er licht glanzend uit en is een populaire keuze voor flyers.
  • Glans. Glanzend papier met een glanzende coating heeft een meer gepolijste afwerking dan zijdepapier. Het is een goede keuze als je kleurrijke afbeeldingen of tekst tot leven wilt brengen, dankzij de hoge kwaliteit.
  • Gerecycled. Gemaakt van 100% gerecycled papier. Eco-flyers in ons assortiment Solopress Green zijn ook koolstof gecompenseerd. Deze papiersoort wordt vaak gebruikt voor folders die zich bezighouden met groene zaken, omdat de productie ervan milieuvriendelijk is.

Naast deze gangbare papiersoorten zijn er een aantal populaire papierafwerkingen waar je meestal tussen kunt kiezen:

  • Gelamineerd. Geef je Flyer-ontwerp glans en bescherming met een gelamineerde afwerking. Het trekt niet alleen de aandacht van je ontvangers, maar voegt ook een houdbare kwaliteit toe.
  • Spot UV. Het maken van een impact is eenvoudig met een Spot UV-afwerking, die een speciale coating gebruikt om belangrijke elementen van je Flyer te benadrukken voor een oogverblindend effect.

Nu je de basisprincipes van Flyers kent, kun je aan de slag met het drukken ervan met Solopress. Upload gewoon je illustraties naar onze website en wij doen de rest. We raden je aan om onze gratis flyersjablonen om er zeker van te zijn dat je artwork correct is ingesteld.

Zodra je Flyer is gedrukt, ontvang je ook nog eens gratis bezorging in Groot-Brittannië. We willen je drukwerkervaring zo gemakkelijk mogelijk maken, dus kies uit ons assortiment Flyers voor je volgende promotiecampagne.