10 klassieke Guinness posters

Mijn Guinness vintage poster in Solopress design blog

Een dorstlessende pint van het zwarte spul is de perfecte begeleiding bij deze vintage Guinness posters...

Hoe je St. Patrick's Day ook viert op 17th In maart zal een pint Guinness waarschijnlijk een rol spelen. Maar de populaire stout van Ierland is niet zomaar een sensatie. Net als het uitschenken van het bier zelf, heeft het Arthur Guinness en zijn opvolgers veel tijd gekost om van deze in Dublin geboren alcoholische drank een wereldmerk te maken.

Mijn goedheid, mijn Guinness

Engels kunstenaar en illustrator John Gilroy maakte deze iconische serie cartoonposters voor Guinness. In de hoofdrol een ongelukkige dierenverzorger die verschillende dieren tegenkomt - zoals een kangoeroe, leeuw, struisvogel, pelikaan en zeeleeuw - die proberen zijn kostbare pint of fles Guinness te bemachtigen. Gilroy maakte bijna 50 posters voor Guinness in de loop van 35 jaar.

Mijn Guinness vintage poster in Solopress design blog

Afbeelding Bron: Brookston Bier Bulletin

Guinness is goed voor je

Is het niet verbazingwekkend wat adverteerders in de jaren 1930 en 1940 over een product konden beweren? Aan de andere kant wordt The Lynx Effect nog steeds gebruikt in advertenties van vandaag. De beroemde zin 'Guinness Is Good For You' stamt uit de tijd dat reclamebureau S. H. Benson in 1928 de Guinness-account overnam. Gilroy maakte deze poster in 1930.

Guinness is goed voor u poster afdrukken

Afbeelding Bron: Blah Blah Blah

Mooie dag voor een Guinness

Gilroy's toekan creatie werd in de loop der jaren een soort woordvoerder voor Guinness en verscheen zelfs in verschillende beroemde tv-reclames geregisseerd door Len Fulford in de jaren 1970 en 1980.

Mooie dag voor een Guinness retro poster

Afbeelding Bron: ~Blackers33 op deviantART

Na het werk Guinness

Leg je voeten omhoog na een dag hard werken en geniet van een rustgevende pint Guinness in deze opvallende reclame uit 1960, gemaakt door de Engelse affichekunstenaar Tom Eckersley. Eckersley had eerder in het Verenigd Koninkrijk de eerste bacheloropleiding in grafisch ontwerp opgezet toen hij ging werken bij het London College of Printing (nu bekend als het London College of Printing). London College of Communication) in 1954.

Guinness After Work tijdloos posterontwerp

Afbeelding Bron: Chisholm Galerij Vintage Posters

Guinness zoals gewoonlijk

Stout was een populaire drank in Groot-Brittannië totdat lager, wijn en sterke drank uiteindelijk de favoriete drank van het land werden. In die tijd gebruikte Guinness slim de slogan 'There's Nothing Like A Guinness' om hun merk te onderscheiden van de concurrentie. Dit schattige lachende gezichtje in het pintglas komt regelmatig voor op Guinness posters uit deze tijd. De oude smiley doet me denken aan de reclame van Costa's Coffee Heads die momenteel op tv is (maar dan goed gedaan).

Guinness As Usual klassieke posterreclame

Afbeelding Bron: @GuinnessNight op Twitter

Drink een Guinness als je moe bent

De eerste Gilroy-poster met een snelle schildpad verscheen in 1936. De bedoeling was om de herstellende waarde van het drinken van een Guinness te benadrukken, in plaats van de 119 seconden die nodig zijn om de perfecte pint te schenken.

Have A Guinness When You're Tired historische posterafdruk

Afbeelding Bron: Het Londen van een taxichauffeur

Slag om Groot-Brittannië

Hoewel hun wereldwijde hoofdkantoor in het neutrale Ierland was gevestigd, droeg Guinness zijn steentje bij aan de Britse oorlogsinspanning tijdens de Tweede Wereldoorlog. Niet alleen verhoogden ze het moreel met humoristische propagandaposters zoals deze, het bedrijf stuurde zelfs een gratis fles Guinness naar elke Britse soldaat die tijdens Kerstmis 1939 in Frankrijk werd ingezet.

Guinness WWII Spitfire propaganda poster

Afbeelding Bron: Blah Blah Blah

Guinness voor kracht

De reclamecampagne Guinness For Strength begon met Gilroy's populaire Girder-poster in 1934. Waarschijnlijk een van de vroegste voorbeelden van een virale reclame, mensen begonnen in de pub om een "girder" te vragen in plaats van een Guinness. Voor deze kerstspecial werd de balk vervangen door de kerstman met een kerstboom.

Tijdloos posterontwerp Guinness Santa Christmas Tree

Afbeelding Bron: Authentiek Ierland

Ahoy Zeeman

Gilroy's Lovely Day For A Guinness posterserie gaat verder met de zeeman en meeuwen editie. We hebben allemaal wel eens een bierbril op, maar ik heb nog nooit een zeemeeuw aangezien voor een pint Guinness. Maar toch.

Zeeman en zeemeeuwen Guinness klassieke poster afdrukken

Afbeelding Bron: BeerShop

Guinness thuis

We zijn nu in 1970 met deze Guinness At Home poster. De klassieke smiley is nu overgebracht op een blikje bier. Kijk eens naar die rood en zwart geruite slippers die bij de kleuren van het blikje passen. Heel stijlvol.

Guinness At Home cartoon kan poster in Solopress drukkerij blog

Afbeelding Bron: Chisholm Galerij Vintage Posters

Solopress Ontwerpinzicht

"Ontwerp en drukwerk waren in deze tijd zeer beperkt en alles werd gedaan met een illustratie en zelden met een foto," zegt Julie Simpkins, een van de ervaren grafisch ontwerpers bij Solopress. "De teksten en lettertypes zijn ook erg beperkt, zoals te zien is op alle posters. Het drukken in die tijd zou heel anders zijn geweest dan de moderne drukprocessen die nu beschikbaar zijn. De enige die ik kan zien die vooruit is gegaan in ontwerp en druk onder deze vintage posters is After Work - Guinness. Maar ook deze is nog steeds erg eenvoudig in termen van modern drukwerk. posters."

Gemaakt van Meer

Naast deze 10 iconische posters is Guinness ook beroemd om hun innovatieve televisie- en bioscoopreclame. Hier is onze favoriete tv-reclame uit 1994, met het geweldige Louis Armstrong-lied "We Have all the Time in the World" en baanbrekende CGI voor die tijd:

Poster afdrukken

8 REACTIES

  1. Ik ben dol op deze oude posters. De meeste impliceren dat Guinness goed voor je is (en ik weet zeker dat dat zo is) Maar ik weet niet zeker of ze dat in de moderne tijd nog zouden mogen zeggen.

  2. Ik hef een triomfantelijke pint Guinness op deze fascinerende verzameling advertenties uit een gouden reclametijdperk. Leuke, betrokken reclames met een slimme onderliggende boodschap. Heb je geen zin om die dierenverzorger op de bovenste poster te zijn? .....

  3. Nu, nu - ik denk dat er een kern van waarheid in de reclame zat! Mijn moeder moest een keizersnede ondergaan toen ze van mij beviel. Ze verloor veel bloed en de artsen wilden haar wanhopig een transfusie geven, maar ze weigerde. Hun advies was om in plaats daarvan veel Guinness te drinken! Boordevol ijzer, blijkbaar. Dus het is toch goed voor je!

  4. Gelukkige St. Patrick's Day iedereen. Al deze posters brengen prachtige herinneringen terug. Ze worden niet meer gemaakt zoals vroeger.

  5. Ik vind het erg leuk om oude advertenties te zien. Vele jaren geleden zijn we eens naar het Museum of Advertising and Packaging in Gloucester geweest. Het is echt verbazingwekkend dat sommige van deze dingen bewaard zijn gebleven en het is een mooie blik op de geschiedenis en veel interessanter voor mij dan kijken naar sierlijke familieportretten of groot meubilair in grote oude huizen of musea.

Reacties zijn gesloten.