10 postere clasice Guinness

Afișul meu de epocă Guinness în blogul de design Solopress

O halbă de băutură neagră, care să vă potolească setea, este acompaniamentul perfect pentru aceste postere Guinness de epocă...

Indiferent de modul în care vă decideți să sărbătoriți Ziua Sfântului Patrick pe 17th În martie, o halbă de Guinness va juca probabil un rol important. Dar popularul stout irlandez nu este o senzație peste noapte. La fel ca și turnarea berii în sine, a fost nevoie de mult timp pentru ca Arthur Guinness și succesorii săi să impună această băutură alcoolică născută la Dublin ca o marcă globală.

Dumnezeule, Guinness-ul meu

Artist și ilustrator englez John Gilroy a creat această serie emblematică de afișe de desene animate pentru Guinness. Acestea prezentau un îngrijitor de grădină zoologică nefericit care se întâlnește cu o varietate de animale - cum ar fi un cangur, un leu, un struț, un pelican și un leu de mare - care încearcă să pună mâna pe prețioasa lui halbă sau sticlă de Guinness. Gilroy a produs aproape 50 de afișe pentru Guinness pe parcursul a 35 de ani.

Afișul meu de epocă Guinness în blogul de design Solopress

Sursa imaginii: Buletinul de bere Brookston

Guinness este bun pentru tine

Nu este uimitor ce puteau să afirme agenții de publicitate despre un produs în anii 1930 și 1940. Dar, din nou, efectul Lynx este încă folosit în reclamele de astăzi. Faimoasa frază "Guinness este bună pentru tine" datează din momentul în care agenția de publicitate S. H. Benson a preluat contul Guinness în 1928. Gilroy a produs acest poster în 1930.

Guinness este bun pentru tine imprimare poster

Sursa imaginii: Blah Blah Blah Blah Blah

O zi minunată pentru o Guinness

Creația tucanului lui Gilroy a devenit de-a lungul anilor un fel de purtător de cuvânt al Guinness, apărând chiar în câteva reclame TV celebre regizate de Len Fulford în anii '70 și '80.

Lovely Day For a Guinness poster retro

Sursa imaginii: ~Blackers33 pe deviantART

După muncă Guinness

Puneți-vă picioarele în sus după o zi grea de muncă și savurați o halbă liniștitoare de Guinness în această reclamă impresionantă din 1960 realizată de artistul englez de afișe. Tom Eckersley. Eckersley a stabilit anterior primul curs de licență din Marea Britanie în domeniul designului grafic, când s-a alăturat Colegiului de tipărire din Londra (acum cunoscut sub numele de Colegiul de tipărire din Londra). Colegiul de Comunicare din Londra) în 1954.

Guinness After Work, un poster fără vârstă

Sursa imaginii: Chisholm Gallery Postere de epocă

Guinness ca de obicei

Stout a fost o băutură populară în Marea Britanie până când berea blondă, vinul și băuturile spirtoase au devenit în cele din urmă băutura preferată a națiunii. Pe vremuri, Guinness a folosit în mod inteligent sloganul "There's Nothing Like A Guinness" pentru a-și diferenția marca de concurență. Această față drăguță și zâmbitoare din paharul de halbă este un personaj obișnuit pe afișele Guinness din acea perioadă. Bătrânul zâmbăreț îmi amintește de reclama Costa's Coffee Heads care rulează în prezent la televizor (dar bine făcută.)

Guinness As Usual - reclamă clasică pe afiș

Sursa imaginii: @GuinnessNight pe Twitter

Bea o Guinness când ești obosit

Primul poster Gilroy care a prezentat o țestoasă rapidă a apărut în 1936. Se presupune că aceasta ar trebui să sublinieze valoarea reparatoare a consumului de Guinness, mai degrabă decât cele 119 secunde necesare pentru a turna o halbă perfectă.

Aveți o Guinness când sunteți obosit poster istoric print

Sursa imaginii: Londra unui taximetrist

Bătălia din Marea Britanie

Cu toate că sediul lor mondial se afla în Irlanda neutră, Guinness a contribuit la efortul de război al Marii Britanii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Nu numai că a ridicat moralul cu postere de propagandă pline de umor, precum acesta, dar compania a trimis chiar și o sticlă gratuită de Guinness fiecărui soldat britanic desfășurat în Franța în timpul Crăciunului din 1939.

Afiș de propagandă Guinness WWII Spitfire

Sursa imaginii: Blah Blah Blah Blah Blah

Guinness pentru putere

Campania publicitară Guinness For Strength a început cu popularul poster Girder al lui Gilroy în 1934. Probabil unul dintre primele exemple de reclamă virală, oamenii au început să ceară mai degrabă o "girder" decât o Guinness la bar. Pentru această ediție specială de Crăciun, grinda a fost înlocuită cu Moș Crăciun care transporta un brad de Crăciun.

Guinness Moș Crăciun Crăciun copac design poster atemporal

Sursa imaginii: Irlanda autentică

Ahoy Sailor

Seria de postere Lovely Day For A Guinness a lui Gilroy continuă cu ediția cu marinar și pescăruși. Cu toții ne-am pus ochelarii de bere la un moment dat, dar eu nu am confundat niciodată un pescăruș cu o halbă de Guinness. Totuși.

Marinar și pescăruși Guinness clasic de imprimare afiș clasic

Sursa imaginii: BeerShop

Guinness la domiciliu

Am ajuns la 1970 cu acest poster Guinness acasă. Clasica față zâmbitoare a fost transferată acum pe o cutie de bere. Priviți papucii cu carouri roșii și negre, care se potrivesc cu culorile cutiei. Foarte elegant.

Guinness Acasă desen animat poate afișa în blogul de imprimare Solopress

Sursa imaginii: Chisholm Gallery Postere de epocă

Solopress Design Insight

"Designul și tipărirea erau extrem de limitate în aceste epoci și totul se făcea cu ajutorul unei ilustrații și foarte rar cu ajutorul unei fotografii", spune Julie Simpkins, unul dintre graficienii experimentați de la Solopress. "Copia și caracterele tipografice sunt, de asemenea, foarte limitate, așa cum se poate vedea pe toate afișele. Tipărirea lor în acea perioadă ar fi fost mult diferită de procesele moderne de imprimare disponibile în prezent. Singurul pe care îl pot vedea care a avansat în ceea ce privește designul și tipărirea dintre aceste postere de epocă este After Work - Guinness. Dar, din nou, este încă foarte simplu din punct de vedere modern. afișe."

Fabricat din Mai mult

Pe lângă aceste 10 postere emblematice, Guinness este la fel de faimoasă și pentru publicitatea inovatoare pe care o face la televiziune și la cinema. Iată reclama noastră TV preferată din 1994, cu superbul cântec al lui Louis Armstrong "We Have all the Time in the World" și un CGI revoluționar pentru acea vreme:

Tipărire de postere

8 COMENTARII

  1. Ador aceste afișe vechi. Cele mai multe sugerează că Guinness este bună pentru tine (ceea ce sunt sigur că este), însă nu sunt sigur că în zilele noastre ar mai fi permis să spună acest lucru.

  2. Ridic o halbă triumfătoare de Guinness pentru această colecție fascinantă de reclame dintr-o epocă de aur a publicității. Anunțuri amuzante, care implică și care au un mesaj inteligent la bază. Totuși, nu vă doriți să fiți îngrijitorul de la grădina zoologică din afișul de sus.....

  3. Acum, acum - cred că era ceva adevăr în publicitate! Mama mea a avut nevoie de o cezariană când m-a născut pe mine. A pierdut foarte mult sânge, iar medicii erau disperați să îi facă o transfuzie, dar ea a refuzat. Sfatul lor a fost să bea în schimb multă Guinness! Se pare că era plină de fier. Deci, până la urmă, este bună pentru tine!

  4. La mulți ani de Ziua Sfântului Patrick pentru toată lumea. Toate aceste postere îmi aduc amintiri minunate. Nu le mai fac ca pe vremuri.

  5. Pentru irlandezi, totul se rezumă la Guinness, iar momentul nu putea fi mai potrivit decât Ziua Sfântului Patrick!

  6. Chiar îmi place să văd reclame vechi. Am fost odată la Muzeul de Publicitate și Ambalaje din Gloucester, cu mulți, mulți ani în urmă. Este cu adevărat uimitor faptul că unele dintre aceste lucruri au reușit să se păstreze și este o privire minunată asupra istoriei, mult mai interesantă pentru mine decât să privesc portretele de familie ornamentate sau mobilierul măreț din casele vechi sau din muzee.

Comentariile sunt închise.