David Bowie: 5 cele mai scumpe printuri și postere de la expoziția V&A

Ședință foto pentru coperta albumului David Bowie pentru Aladdin Sane

Cu peste 300 de obiecte care descriu cariera extraordinară a acestui cameleon britanic plin de culoare, "David Bowie is" a devenit cea mai tare expoziție din Londra. Dar TU ai cheltui aproape 5.000 de lire sterline pe o gravură a lui Bowie?

Ședință foto pentru coperta albumului David Bowie pentru Aladdin Sane

Sursa imaginii: V&A

The 'David Bowie esteExpoziția "The Victoria & Albert Museum (V&A)", care va fi expusă la Victoria & Albert Museum (V&A) din Londra până la începutul lunii august, a devenit o senzație peste noapte, în mare parte datorită accesului fără precedent al V&A la arhiva substanțială de muzică, videoclipuri, filme, fotografii, costume, versuri scrise de mână, scenografii și alte obiecte memorabile ale lui David Bowie.

Muzeul vinde, de asemenea, o colecție de gravuri David Bowie și afișe, multe dintre acestea fiind ediții limitate, care vor fi vândute exclusiv la V&A Shop doar pe durata expoziției. Ca parte a seriei noastre continue de bloguri Design & Print Inspiration, Solopress s-a gândit că ar fi amuzant să aruncăm o privire mai atentă la cele mai scumpe cinci printuri David Bowie care sunt acum la vânzare la V&A.

"Aceste coperte de album și printuri sunt ceva cu care am crescut și sunt în concordanță cu stilurile epocii", spune Julie Simpkins, unul dintre experții graficieni de la Solopress. "Bineînțeles, sunt mai excentrice decât altele. Acesta a fost stilul lui David Bowie și ceva care l-a făcut să devină starul care este acum. Ele arată, de asemenea, versatilitatea și inventivitatea sa".

Coperta albumului Hunky Dory (1971)

Coperta lui David Bowie pentru albumul Hunky Dory

Sursa imaginii: Stația de sunet

Cunoscut mai ales pentru ilustrațiile sale emblematice de pe albumele Hunky Dory și Ziggy Stardust ale lui David Bowie (prezentate mai sus și mai jos), artistul Terry Pastor a realizat, de asemenea, coperți de albume și cărți pentru Arthur C Clark, Michael Crichton, Micky Spillane și The Beach Boys. Pentru a crea ilustrațiile albumelor Hunky Dory și Ziggy Stardust, Pastor a colorat o fotografie alb-negru, aplicând foto-vopsele cu ajutorul unui aerograf.

Specificații:
Dimensiunea hârtiei 26 x 27 inch și dimensiunea imaginii 19 x 19 inch, fără ramă, serigrafie și Giclee pe hârtie Somerset Velvet Enhanced de 330gsm | Ediție limitată de 195 | Semnat de David Bowie și Terry Pastor în creion

Cost:
Ediție limitată Print este £2,250

Coperta albumului Ziggy Stardust (1972)

Coperta lui David Bowie pentru albumul Ziggy Stardust

Sursa imaginii: FAMEMAGAZINE

Aceasta este cea mai cunoscută creație a lui Terry Pastor. Fotografia originală în alb-negru care a servit drept bază pentru imaginea de pe coperta albumului său îl înfățișa pe David Bowie în rolul lui Ziggy Stardust, în picioare pe strada Heddon Street din Londra. Personajul Ziggy Stardust al lui Bowie, o manifestare umană a unei ființe extraterestre, are un aspect îndrăzneț, androgin și extraterestru.

Specificații:
Dimensiunea hârtiei de 28 x 27 inch și dimensiunea imaginii de 18,9 x 18,9 inch, fără ramă, serigrafie color și imprimare Giclee de artă pe hârtie Somerset Velvet Enhanced de 330 gsm | Ediție limitată la 195 de exemplare | Semnat de David Bowie și Terry Pastor în creion

Cost:
Ediție limitată Print este £2,250

Arcașul (1976)

David Bowie The Archer Ediție limitată Print

Sursa imaginii: V&A

Se spune că "The Archer", din turneul "Station to Station" din 1976, este una dintre fotografiile preferate ale lui David Bowie din toate timpurile. Potrivit site-ului oficial al lui Bowie, renumitul fotograf rock John Rowlands a realizat fotografia de la o distanță de aproximativ 30 de metri de scena Station to Station și recunoaște că aparatul său Hasselblad a produs o imagine care se mândrește cu un contrast atât de puternic de alb, negru și gri.

Specificații:
44 x 32 inch, neînrămate, imprimare Giclee pe hârtie Somerset Velvet Enhanced de 330 gsm | Ediție limitată de 100 | Semnat de John Rowlands și David Bowie

Cost:
Ediție limitată Print este £2,750

Fișa de contact Aladdin Sane (1973)

David Bowie Aladdin Sane Contact Sheet print

Sursa imaginii: Lucy Bell Fine Art

Alături de David Bailey și Terence Donovan, fotograful englez Brian Duffy este cel mai bine amintit pentru fotografiile de modă revoluționare din anii 1960 și 1970. Colaborarea sa cu David Bowie a avut ca rezultat această ședință foto impresionantă pentru cel de-al șaselea album al lui Bowie, Aladdin Sane, în 1973.

Specificații:
24 x 24 inch, neînrămate, imprimare de arhivă cu cerneală cu pigmenți K3 pe hârtie Fuji Baryte | Ediție limitată de 50 de exemplare | Semnat de Brian Duffy

Cost:
Ediție limitată Print este £3,456

Poză publicitară pentru Diamond Dogs (1974)

David Bowie Publicitate Shot pentru Diamond Dogs

Sursa imaginii: Galeriile Celebrites

Această fotografie genială realizată de Terry O'Neill a fost pus în scenă cu grijă pentru un efect dramatic, mai degrabă decât o lovitură accidentală de noroc. Câinele sărea de fapt spre o bucată de carne atârnată de sus. În 2011, O'Neill a primit Medalia Centenar a Societății Regale de Fotografie în semn de "recunoaștere a unei contribuții susținute și semnificative la arta fotografică".

Specificații:
30 x 40 inch fără ramă, cu gelatină de argint, imprimare digitală de arhivă | Ediție limitată de 50 | Semnat de Terry O'Neill

Cost:
Ediție limitată Print este £4,800

Despre David Bowie este

David Bowie s-a născut în 1947 în Brixton, Londra. Pe atunci era încă cunoscut sub numele de David Robert Jones. A adoptat în mod oficial numele de scenă David Bowie în 1965, când și-a început cu adevărat cariera de cântăreț și actor profesionist. Space Oddity, care a coincis în mod întâmplător cu aselenizarea cu echipaj uman a NASA în 1969, a fost primul single de mare succes al lui Bowie.

Sponsorizată de brandul de modă de lux Gucci și de specialiștii în sunet Sennheiser, noua expoziție "David Bowie is" de la V&A analizează în profunzime modul în care muzica lui David Bowie - infuzată de originalitatea și individualitatea sa - a influențat și a fost influențată de artă, design și cultura contemporană.

BBC TWO, în colaborare cu V&A, va difuza, de asemenea, în luna mai, un reportaj despre legendarul David Bowie. Acest documentar va include înregistrări audio rare și revelatoare ale lui Bowie și se va concentra asupra a cinci ani critici din cariera sa de până acum - 1971, 1975, 1977, 1980 și 1983.

"David Bowie este o adevărată icoană, mai relevantă decât oricând pentru cultura populară", explică Martin Roth, director al V&A. "Inovațiile sale radicale în materie de muzică, teatru, modă și stil răsună și astăzi în design și în cultura vizuală, iar el continuă să inspire artiști și designeri din întreaga lume. Suntem încântați să prezentăm prima expoziție extrasă vreodată din arhiva David Bowie."

Deschis zilnic între orele 10.00 și 17.45 (vineri la ora 22.00), David Bowie este prezent la Victoria and Albert Museum, Cromwell Road, Londra SW7 până la ora 11.00.th August 2013. Biletele costă 14 lire sterline (membrii V&A au acces gratuit).

David Bowie este instalația expoziției V&A

Sursa imaginii: V&A

Ce crede presa britanică...

"David Bowie este Steve Jobs al rockului, Picasso al muzicii pop."
BBC

"Deciziile lui Bowie, atât în ceea ce privește stilul, cât și în ceea ce privește muzica, au fost impecabile."
GQ

"Expoziția lui David Bowie de la Victoria and Albert Museum a devenit evenimentul cu cele mai mari vânzări."
Sky News

"Expoziția tratează ascensiunea lui Bowie ca pe o poveste eroică despre autodeterminare și mobilitate culturală."
Financial Times

"Ceea ce se întâmplă la V&A este, la propriu, o canonizare."
The Guardian

70 COMENTARII

 1. Am fost la expoziția Bowie de șase ori cât timp a fost deschisă. Mi-a plăcut la nebunie și, dacă aș fi avut fonduri, aș fi cumpărat cu siguranță una dintre printurile în ediție limitată - The Archer este preferata mea 🙂

 2. a fost nedecis dacă să meargă la acest lucru sau nu, dar acest lucru inspiră vă mulțumesc x

 3. Nu sunt sigur că aș cheltui vreodată atâția bani pe un print, chiar dacă aș avea mai mult decât suficienți bani pentru asta. Dar îmi place David Bowie și abia aștept să vizitez expoziția de la V&A!

 4. Din păcate, nu am reușit să fac rost de bilete pentru expoziția de la V&A, însă am cumpărat o copie, care, ca investiție, și-a dublat valoarea în scurtul timp în care am deținut-o.

  Numai ca imagine, toți cei care au văzut-o până acum au fost uimiți de calitatea și detaliile ei.

  Este un lucru de o frumusețe aparte.

 5. Nu! Nu am fost un fan atunci, nu sunt nici acum și cu siguranță nu aș cheltui atâția bani pe una din aceste printuri!

 6. Un mare muzician, dar sincer cred că ar fi destul de greu de justificat să cheltui atâția bani 🙂 .

 7. David Bowie este un simbol legendar. Icoana s-a reinventat pentru generație după generație și a devenit acum o formă de artă. Aceasta definește cultura modernă de astăzi.

 8. Totul este în muzică. Muzica lui Bowie va dăinui, așa că aceste artefacte vor fi mereu de colecție. Cred că sunt investiții bune și își vor păstra valoarea, dar au și o atracție care va fi mereu prezentă.

 9. Wow acestea sunt printuri uimitoare. Aș investi cu siguranță dacă aș avea bani de rezervă, pot doar să visez!

 10. Este uimitor cât de mult cheltuiesc oamenii pentru o fotografie/memorie a unei celebrități... este un pic cam extrem și este clar că este doar pentru cei foarte bogați!

 11. David Bowie este un geniu! O adevărată legendă în viață, nu ca scuza groaznică pentru muzică pe care o avem astăzi.

 12. Oricât de mult îl iubesc pe David Bowie și aceste printuri sunt absolut uimitoare, nu pot justifica cheltuirea unei asemenea sume de bani pentru un print. Mi-ar plăcea să merg și să vizitez această expoziție.

 13. Toate imaginile sunt uimitoare. Sper ca expoziția să fie itinerantă, astfel încât să o putem vedea și în Scoția.

 14. Voi merge cu siguranță la această expoziție, deoarece mi-a plăcut întotdeauna muzica lui. Îmi plac gravurile, dar nu aș vrea și nu aș putea plăti atât de mult.

 15. ca să fiu sinceră, David Bowie nu mă atrage, așa că dacă aș fi vreodată suficient de norocoasă să am atâția bani, aș spune că în niciun caz nu aș cumpăra unul, nu cred în a cumpăra doar pentru a-i impresiona pe alții și nu i-aș vrea pe peretele meu.

 16. Nu am fost niciodată un fan al lui David Bowie, dar îmi place o expoziție bună, așa că s-ar putea să-l încerc. Să o conving pe sora mea să meargă va fi o altă problemă.

 17. Sunt un fan al lui David Bowie de ani de zile, dar prețul acestei opere de artă este mult peste puterile mele. Ce păcat

 18. Iubesc coperta albumului Ziggy Stardust.Trebuie să mă duc la mansardă și să aduc jos copia mea de vinil..............

 19. Bowie este un artist incredibil, în multe medii, dar sunt surprins că acestea sunt cele mai scumpe cinci printuri. Dacă ne uităm la alte lucrări ale sale de artă - sunt chiar mai uimitoare, dar poate nu atât de iconice. Aceste prețuri sunt cu siguranță în afara bugetului meu, dar mi-aș dori să pot merge la expoziție.

 20. Sper să ajung la expoziție și să nu devin prea nostalgic. Totuși, printurile sunt în afara prețului meu.

 21. Ca fan al lui Bowie, acest articol mi-a atras atenția în mod firesc. Am avut norocul de a obține o copie, pe care încă o mai am. După ce voi citi acest articol, o voi muta pe un alt perete, mai puțin însorit 🙂 .

 22. Sunt un mare fan al lui Bowie, dar nu cred că aș cheltui atâția bani pe o copie a lui, chiar dacă aș avea bani de rezervă. Deși sunt grozave. 🙂

 23. Unele dintre ilustrații sunt geniale, dar cele pe care le voi prețui sunt cele originale, cu vinilul încă în ele.

 24. Abia aștept să merg să văd această expoziție. Se pare că este o producție foarte bine pusă la punct

 25. Acest tip a fost un geniu iconic. Nu e de mirare de ce încă se mai vorbește despre el și despre lucrurile pe care le făcea, nu era nimeni dispus să depășească limitele așa cum a făcut-o Bowie 🙂 .

 26. Sunt foarte impresionată de puterea de rezistență a lui David Bowie. Arată grozav, sună grozav - iar acum copiii mei încep chiar să fie interesați de vechile cântece. Este o adevărată forță creatoare și un atu pentru muzica britanică.

 27. Imagini uimitoare cu David Bowie. Foarte impresionant cum au reușit să facă să apară câinele în poza promoțională din Diamond Dogs, și fără CGI!

 28. îmi amintesc că l-am văzut pe Bowie acum câțiva ani la Royal Court Liverpool a fost o seară minunată.

 29. Am văzut exebițiile, superb asamblate și am învățat multe. l-aș recomanda oricui iubește pe David.

 30. Prețuri piperate, dar David Bowie este un artist adevărat și original. Mi-l amintesc bine de pe vremea lui Aladdin Sane.

 31. Din moment ce majoritatea operelor sale muzicale sunt aproape neprețuite, nu este de mirare că și operele de artă se bucură de un prestigiu similar!

 32. un articol minunat, mi-ar fi plăcut să văd această expoziție mult așteptată. Bowie este un artist atât de influent, a avut întotdeauna talentul de a se reinventa exact la momentul potrivit.

 33. Lucrări impresionante, dar cred că va trebui să mă mulțumesc cu dezgroparea albumelor originale și înrămezirea copertelor.

 34. Ei bine, dacă voi fi suficient de norocoasă să am un mic câștig în curând, mi-ar plăcea să obțin coperta albumului Ziggy Stardust - absolut minunată. Un pic în afara subiectului, dar cu expoziția și noul album, mă întreb dacă va fi un turneu în curând?

 35. Am fost deja la expoziția de la v&a a fost genială și mă duc din nou Iubesc David Bowie, viața și muzica lui și dacă aș fi milionar aș cumpăra unul, dar din păcate nu am banii necesari.

 36. Sunt interesante ca imagini și piese de istorie pop, dar tot nu aș plăti 5.000 de lire sterline pentru una!

 37. Întotdeauna mi-a plăcut David Bowie, pentru că este talentat și unic și nu se teme să o arate. Din punctul meu de vedere, a fost întotdeauna cu mult înaintea timpului său!

 38. Bowie este un geniu, aceste printuri sunt geniale, deși nu se încadrează în gama mea de preț.

 39. Fiica mea de 9 ani este fascinată de David Bowie - de la mine a moștenit bunul gust, desigur 😉

 40. Mi-ar plăcea să am o copie a lui David Bowie, deoarece este artistul meu preferat, dar prețurile sunt din păcate peste bugetul meu. Va trebui să mă mulțumesc să mă duc să le văd la Muzeul V&A.

 41. O piesă uimitoare de artă, muzică și istorie...! Muzica, versurile, costumele pe care David Bowie le-a creat au fost uimitoare. Ador fotografia alb-negru a lui Archer și mi-ar plăcea să o atârn pe perete. Expoziția David Bowie Is va fi pe lista mea de vizitat.

 42. Nu am atâția bani la dispoziție, dar dacă aș avea, aș plăti atât de mult pentru un print. Bowie a fost (este) un adevărat artist în toate sensurile cuvântului.

 43. Îl iubesc pe David Bowie. Copilul meu de 3 ani a văzut fotografia lui pe coperta unei reviste într-o excursie recentă la Disneyland și m-a întrebat cine este. I-am spus, iar ea a râs în hohote de râs și l-a numit Bowie David. La o săptămână după vacanță, este încă o fană - la fel ca și mine. Poate ar trebui să o duc la expoziție - niciodată nu poți începe prea devreme!

 44. Pot spune cu siguranță că este foarte puțin probabil să cheltuiesc 5.000 de dolari pe unul dintre aceste printuri, deși, ca să fiu sinceră, nu sunt chiar pe gustul meu - dacă aș cheltui 5.000 de dolari pe orice alt print este o întrebare serioasă!

 45. Foaia de contact Aladdin Sane și coperta albumului Hunky Dorey sunt niște piese minunate de artă modernă - păcat de prețurile puțin cam piperate pentru mine, dar mi-ar plăcea oricare dintre aceste printuri pe pereții mei.

 46. Bowie a compus niște cântece minunate, care sunt încă populare și astăzi, eu personal cred că a fost mult mai bun decât multe dintre grupurile vechi și cu siguranță mai bun decât cele noi, nu am fost niciodată atras de Beatle, dar cred că, deoarece era atât de diferit, nu era pe placul tuturor, poate că o nouă generație ar putea vedea această artă și apoi să asculte numeroasele sale hituri și să realizeze ce încântare a fost de fapt. Dă-mi Jean Genie și Ground Control în locul lui Major Tom oricând. Cel puțin puteai să înțelegi cuvintele.

 47. Sunt nerăbdător să vizitez această expoziție în timpul verii, deoarece mi se pare destul de interesantă, dar aproape 5000 de lire sterline pentru o imprimare și nici măcar o ramă cu ea - nu cred!

  • Oh Chris Goulding, ai spus-o splendid, cel puțin în ceea ce privește partea "intrigantă" și "mai puțin enervantă". Dar întotdeauna trebuie să acordăm respect strămoșilor; astfel, Lady Gaga ar fi David Bowie al generației SALE. Doar că, bineînțeles, ea nu este cu adevărat, deoarece muzica domnișoarei Gaga nu este de o calitate pentru care aș fi vreodată ga-ga. Mă îndoiesc foarte mult că munca lui Gaga, peste jumătate de secol, va fi amintită în același mod în care este amintită astăzi muzica celor de la The Beatles, The Rolling Stones, Bob Dylan, David Bowie și The Ramones. Pur și simplu, ea nu este atât de importantă.

 48. Coperta Ziggy și Diamond Dogs sunt destul de mișto, dar prețurile sunt cam piperate pentru mine, se poate negocia cu V&A ?

Comentariile sunt închise.