Hoe organiseer je een Rocky Horror Dinner Party?

rocky horror etentje

A Rocky Horror Dinerfeest is een geweldige manier om de griezeligste tijd van het jaar te vieren! 

Halloween staat voor de deur en als je eens op een andere manier wilt feesten, nodig dan je vrienden uit en doe de Time Warp - nadat je je maaltijd hebt laten bezinken, natuurlijk. Samenkomen en om middernacht naar de klassieke b-film The Rocky Horror Picture Show kijken is wereldwijd een populaire gebeurtenis op Halloween; sommige mensen gaan naar de bioscoop terwijl anderen thuis kijken. Maar als je de avond iets eerder begint, kun je een Rocky Horror Dinerfeest voordat je de film bekijkt.

maak je klaar om je eigen rocky horror etentje te organiseren
Rocky Horror Picture Show concept kunst door Rocio Urtecho.

Een uit de kluizen

Spit je kledingkast eens door om te zien wat je uit de kast kunt halen om een geweldig kostuum te maken, want je zult verbaasd zijn over wat je allemaal kunt maken! Strikjes, bolhoeden, fonkelende vesten, spijkervesten en zelfs operatiekleding (voor de deelnemende verzorgers of medische professionals!) komen allemaal van pas. Als je vrienden uitnodigt voor het feest die The Rocky Horror Picture Show nog nooit hebben gezien, hebben ze misschien wat aanwijzingen nodig om zich voor te bereiden.

Must-have personages zijn onder andere:

  • Rocky
  • Dr. Frank-n-Furter
  • Brad
  • Janet
  • Columbia
  • Riff Raff
  • Magenta
  • Dr. Scott
  • Eddie
kostuumideeën voor Rocky Horror Dinner Party
Als je de film al hebt gezien, vind je Rocky's "reactie" in deze meme vast heel grappig.

Het is niet gemakkelijk, een goede tijd hebben

Om verwarring met gasten te voorkomen of om Rocky Horror-nieuwelingen aan te moedigen, is het feest uitnodigingen zou een lijst met hoofdpersonages en hun kostuums en rollen kunnen bevatten. De meer directe route van het toewijzen van personages is ook een effectieve manier om te voorkomen dat je bijvoorbeeld 5 Dr. Franks hebt en geen Riff Raff. Als je het echt uitgebreid wilt aanpakken, kun je er zelfs danskaarten bij doen waarop staat hoe je de Time Warp moet doen, zodat iedereen voorbereid is om de calorieën eraf te dansen na het eten.

rocky horror dinner party time warp danskaarten
Laten we de Time Warp nog een keer doen!

In de Frankensteinplaats

Decoraties voor je thema Rocky Horror Dinerfeest kan sterk variëren, afhankelijk van je favoriete scènes uit de film. Alles wat doet denken aan een vervallen en mysterieus oud kasteel, zoals waterspuwers en zelfs doodskisten, zou zeker passen. Meubels bedekken met lakens (zodat het lijkt alsof je beweegt) werkt ook, vooral als je de kamers accentueert met decoratieve spinnenwebben en weinig licht.

Een ander idee is om je te richten op het laboratorium van Dr. Frank-n-Furter als thema voor je diner, met reageerbuizen en decoraties in de stijl van "laboratoriumapparatuur". Dit vergt wel wat planning en fantasie! Tot slot zou geen Rocky Horror-evenement compleet zijn zonder een bordje "Betreden op eigen risico". poster afdrukken om je eigen versie te maken, net als in de film, is eenvoudig.

rocky horror dinner party meedoen op eigen risico
We kunnen je eigen versie van dit beroemde bord afdrukken om je Rocky Horror Dinner Party te versieren.

Kom naar het lab

En kijk wat er op de plaat ligt! Je kunt veel verschillende kanten op met je maaltijdplanning en misschien moet je rekening houden met dieetbeperkingen. Zeer kleurrijke en decoratieve cocktails zijn een briljante begeleiding van de maaltijd, die 'hot patootie'-soep om te beginnen en gehaktbrood als onderdeel van het hoofdgerecht zou kunnen omvatten. Een winterse soep met pompoen zou passen bij de tijd van het jaar, en je gehaktbrood zou een "beetje een mind flip" kunnen hebben door het te vullen met tomaten, kruiden en kaas. En waarom geen Rocky Horror cupcakes uitdelen als toetje?

Welk menu je ook bedenkt, je maaltijd zal ongetwijfeld succesvoller zijn dan het schokkende etentje in de film!

rocky horror dinerfeest dessert cupcakes
Krijg je geen rillingen van deze smakelijke cupcakes?

Een te leuke baan om te haasten

Zodra jullie klaar zijn met eten en jullie magen gesetteld zijn, is het tijd om de film op te zetten. Of je je gasten toestaat om rekwisieten zoals kranten en speelkaarten mee te nemen is aan jou, al raden we je af om rijst en waterpistolen in huis te halen! Een Rocky Horror Dinerfeest maken deze Halloween onvergetelijk.

rocky horror dinner party goedkoop uitnodigingen drukken
Het is feest deze Halloween!

1 REACTIE

  1. The Rocky Horror Show is een van mijn favoriete films aller tijden, ik ga hier zeker wat tips uit halen, bedankt!

Reacties zijn gesloten.