Verhalen van klanten: Rituelen & Verklaringen Magazine

R&D Mag Klantverhalen header

Het is altijd bevredigend om het brede scala aan materiaal te zien dat onze persen passeert, vooral als het het werk is van gepassioneerde en creatieve individuen. In het geval van Rituelen en verklaringen magazine, was het duidelijk dat we iets curieus en unieks in handen hadden. Het is een relatief nieuwe publicatie met volledig originele teksten en illustraties over onderwerpen als folklore, mythes en alles wat met gotiek te maken heeft.

In de oorsprong duiken

Na een rol te hebben gespeeld in de productie van Rituelen en verklaringenwaren we geïnteresseerd om meer te weten te komen over dit prachtige en betoverende tijdschrift en hoe het tot stand is gekomen. Het bleek, zoals veel belangrijke ideeën, dat dit begon met een praatje tussen twee vrienden in een pub. Die twee vrienden waren de schrijver David Southwell en de kunstenaar Paul Watson, die later redacteur en uitgever zouden worden van Rituelen en verklaringen. We namen contact op met Paul om meer te weten te komen over het ontstaan van het tijdschrift.

De Rare

Die avond in de pub beklaagden David en Paul zich over het gebrek aan een onafhankelijke publicatie die hun esoterische interesses diende - namelijk "vreemde" fictie en kunst - en het resultaat was Pauls besluit om Rituelen en verklaringen. Ik gebruik het woord "raar" opzettelijk, omdat het Paul's favoriete term is voor het onderwerp van het tijdschrift:

"Rituelen en verklaringen houdt zich bezig met het vreemde - kunstwerken, fictie en artikelen. Ik heb een erg brede en inclusieve definitie van het vreemde, maar Rituelen en verklaringen heeft de neiging om samen te smelten rond folklore, volkshorror en de gothiek."

Als je het derde en laatste nummer als voorbeeld neemt, vind je artikelen over de laatste Pagan Koning in Engeland, het vreemde in videogames, de Peaschtlnnacht en Krampusnacht volksfeesten in Oostenrijk, de rituelen van het Thaise Lanna boeddhisme en herinneringen aan Pagan Zines uit de jaren '80 - samen met verschillende stukken fictie en visueel kunstwerk, waaronder dat van Paul zelf.

Het idee wordt werkelijkheid

Maar toen Paul in de herfst van 2019 begon te werken aan de eerste uitgave, had hij geen ervaring met het samenstellen van een tijdschrift vanaf nul. Als beeldend kunstenaar en IT-specialist had Paul een goede basis van vaardigheden om op voort te bouwen, maar hij stond nog steeds voor een steile leercurve terwijl hij alle knowhow ontwikkelde die hij nodig had. Zijn ambitieuze plan was om 4 kwartaaledities van het tijdschrift uit te brengen in de loop van een jaar. Na een zware bootcamp van hard werken en zelfstudie, was de eerste editie van Rituelen en verklaringen was klaar voor publicatie in december 2019.

Toen het op drukken aankwam, twijfelde Paul er niet over om Solopress te benaderen:

"Ik had al eerder een paar dingen laten drukken door Solopress, waaronder een A4-boek in beperkte oplage met mijn eigen kunstwerken genaamd Duistere dromen van Engelanddie nu is uitverkocht. Dus de beslissing om Solopress te gebruiken voor het drukken van Rituelen en verklaringen was een makkelijke keuze - ik ben altijd tevreden geweest over zowel de afdrukkwaliteit als de prijs."

Zijn duistere materialen

Vanwege het belang van de beeldende kunst in het tijdschrift was het voor Paul van het grootste belang dat het papier en de afwerking recht zouden doen aan het werk. Daarom, Rituelen en verklaringen wordt afgedrukt als een full-colour A5 perfect gebonden brochureDe rijke inhoud en beelden worden weerspiegeld in het gebruik van zijdepapier. Het binnenwerk is gedrukt op 130gsm zijde en de omslag op 200gsm zijde.

"Het 130gsm zijdepapier voor het binnenwerk is zwaar genoeg en de afwerking is geweldig voor zowel tekst als de afbeeldingen in het binnenwerk - en aangezien het tijdschrift beeldend werk van mijzelf en anderen bevat, wilde ik absoluut dat de afbeeldingen er professioneel en hoogwaardig uitzagen en aanvoelden."

De matte laminering op de cover zorgt ervoor dat het prettig aanvoelt, maar helpt ook om het tijdschrift in goede staat te houden terwijl het op de post is of in de winkelrekken ligt. Perfect gebonden productie betekent dat elk exemplaar van 74 pagina's van Rituelen en verklaringen voelt authentiek en stevig aan en zal op een plank staan met de rug zichtbaar.

Als gevolg van Pauls keuzes, Rituelen en verklaringen heeft een verzamelgevoel dat vraagt om nog lang tentoongesteld, gekoesterd en herbezocht te worden.

Magische nummers

Het opstarten van elk tijdschrift brengt een financiële uitdaging met zich mee, maar Paul verhoogde de inzet met zijn vastberadenheid dat alle medewerkers van het tijdschrift betaald moeten worden voor hun werk:

"Er is een teleurstellende tendens, zowel online als in gedrukte media, om mensen onbetaald te laten schrijven en werken, met niets anders dan "exposure". Als kunstenaar wilde ik er zeker van zijn dat alle bijdragers betaald werden voor hun werk voor Rituelen en verklaringenen ik ben er trots op dat me dat gelukt is."

De bloeiende oplage van het tijdschrift overtrof de verwachtingen en transformeerde Rituelen en verklaringen van een liefdeswerk tot een lopend bedrijf dat zichzelf onderhoudt en zijn donateurs betaalt.

Paul koos voor een oplage van 500 exemplaren voor de eerste uitgave. Hij dacht dat dat misschien te optimistisch was, maar Issue 1 is twee keer herdrukt en Issue 3 had een eerste oplage van 2000 exemplaren!

Dus wat heeft de toekomst in petto voor Rituelen en verklaringen nu de aanvankelijk geplande reeks van vier edities is volbracht? Na het succes van de reeks in 2020 denkt Paul dat er zowel materiaal als vraag is om de reeks uit te breiden, dus gelukkig voor de fans staan er nu nog eens 4 edities gepland voor 2021.

 

In handen krijgen Rituelen en verklaringen

Als je denkt dat het tijdschrift iets voor jou is, kun je alle vier de edities tot nu toe online bestellen bij de Rituelen & Verklaringen website. Het wordt ook opgeslagen in een groeiend aantal retailers in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de VSwaaronder de iconische Treadwell's Bookshop die de eerste winkel was in Londen vlakbij het British Museum en de winkel 'Magazine' in Pauls geboorteplaats Brighton. Rituelen en verklaringen heeft ook accounts op Twitter @RitualsZine en Instagram op @ritualsdeclarations.

Als je geïnteresseerd bent in het publiceren van je eigen tijdschrift, kun je doen wat Paul Watson deed en onze Brochures en boekjes pagina. Je kunt kiezen uit een groot aantal formaten en papiersoorten waarmee je een onderscheidend en professioneel uitziend tijdschrift kunt maken.

2 REACTIES

Reacties zijn gesloten.