Makelaarsreglement

Makelaarskamers

Het kan moeilijk zijn om beschikbare eigendommen op de markt te adverteren om de aandacht van potentiële kopers en huurders te trekken. Goed ontworpen makelaarsborden kunnen helpen.

Ze kunnen laten zien welke van je woningen beschikbaar zijn en je merkkleuren en logo weergeven - om geïnteresseerden te helpen de woning te associëren met je verhuurkantoor.

Ze zijn echter ook onderworpen aan strenge regels. Onze gids helpt je meer te weten te komen over deze regels en hoe ze van invloed kunnen zijn op het ontwerp van je makelaarsbord.

 

Wat zijn makelaarsborden?

Makelaarsborden zijn borden van gegolfd plastic die buiten een woning worden opgehangen die te huur of te koop staat. Ze worden normaal gesproken opgehangen en vastgebonden aan hekwerken of muren van panden met de bedoeling voorbijgangers te laten weten dat een pand te koop is.

Deze borden bevatten meestal letters zoals 'Te koop', 'Te huur', 'Verkocht', naast de naam, het logo en de merkkleuren van de makelaar.

Ze zijn een geweldige manier voor makelaars om beschikbare eigendommen in hun gebied op de markt te brengen.

 

Wat zijn de regels voor makelaarsraden?

Wanneer je een bord ontwerpt, moet je je volledig bewust zijn van de regels en voorschriften voor het weergeven van makelaarsborden. Deze zijn uiteengezet in de Town and Country Planning (Control of Advertisements) (England) Regulations 2007 - vind de volledige wetgeving hier.

We hebben een paar van de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet.

Borden kunnen alleen worden opgehangen op het eigendom waar ze betrekking op hebben

Dit lijkt een no brainer, maar je kunt het uithangbord van je makelaar alleen ophangen aan het pand waar het betrekking op heeft. Dit is om ongeoorloofde ophanging aan nabijgelegen huizen tegen te gaan.

Er kan maar één bord per woning worden weergegeven

Je kunt een woning niet overladen met meerdere borden. Dat is tenzij je meerdere flats in een complex adverteert, maar je kunt het beste bij je gemeente navragen wat hun regels hierover zijn.

Borden moeten worden verwijderd 14 dagen nadat een verhuur is overeengekomen

Als je een makelaarsbord hebt hangen op de woning die beschikbaar is voor verhuur, moet dit uiterlijk 14 dagen nadat de nieuwe huurders hun overeenkomst hebben getekend van de woning worden verwijderd.

Borden mogen niet groter zijn dan 0,5 vierkante meter

Er zijn ook regels voor de grootte van makelaarsborden. Als je bord 'Te Huur' of 'Te Koop' aan het pand hangt dat op de markt is, is het grootste bord dat je kunt gebruiken 0,5 vierkante meter. Als je reclame maakt voor een commercieel pand, mag dit maximaal 2,0 vierkante meter zijn.

Bron: https://www.legalforlandlords.co.uk/3144-2/

Te Huur Teken

 

Waarom zijn deze regels van kracht?

Zoals bij alle vormen van buitenreclame zijn er regels voor makelaarsborden om valse reclameclaims en mogelijk schadelijke advertenties te helpen filteren.

In het verleden zijn er gevallen geweest waarbij makelaars de regels rond uithangborden overtraden, tot het punt waarop de autoriteiten zich ermee moesten bemoeien. In december 2013 heeft de gemeente Cheltenham een waarschuwingsbrief gestuurd alle makelaars in het gebied, met betrekking tot het regelen van het tonen van uithangborden.

Na de formele waarschuwing werd ontdekt dat verschillende makelaars zich niet volledig aan de regels hielden. De autoriteiten lieten weten dat er "geen vriendelijke aanmaningen" meer zouden volgen en dat ze bij voortdurende overtredingen juridische stappen zouden ondernemen.

Elk stadsdistrict heeft zijn eigen lokale overheid om de lokale regelgeving rond makelaarskamers te bepalen. De gemeenteraad van Leeds heeft bijvoorbeeld de Code voor verhuurders in januari 2013 om de regels en voorschriften voor het ophangen van makelaarsborden in de stad duidelijk uiteen te zetten.

Voordat je een makelaarskenteken aan een van je eigendommen hangt, moet je ervoor zorgen dat je volledig op de hoogte bent van de specifieke regels en voorschriften voor jouw gebied.

 

Welke invloed heeft dit op het ontwerp van mijn makelaarsbord?

Vanwege deze regels voor grootte en inhoud moet je nadenken over welke afbeeldingen en berichten je op borden wilt weergeven voordat je je ontwerp afrondt. Zo kun je de ruimte die je hebt optimaal benutten.

Hier zijn een paar ontwerptips:

  • Gebruik niet te veel afbeeldingen. Hoewel het gebruik van afbeeldingen de aandacht van potentiële kopers en huurders kan trekken, wil je er niet te veel gebruiken. Houd het bij een bedrijfslogo en misschien een achtergrondafbeelding met tekst erbovenop.
  • Wees kort en krachtig met tekst - Als je maar een paar woorden gebruikt, bestaat de kans dat je verkooppraatje niet overkomt. Gebruik je er te veel, dan loop je het risico dat voorbijgangers je boodschap niet begrijpen. Zeg gewoon welke status de woning heeft en vermeld je bedrijfsnaam en contactgegevens.
  • Blijf bij je merkkleuren - mensen maken associaties met kleur op print marketing. Help ze je makelaarsbord te associëren met je merk door kleuren te kiezen die ook op je bedrijfslogo en pandborden staan.

Bij Solopress hebben we de producten om je op weg te helpen. Kies bewegwijzeringsborden en Correx borden van ons en je kunt vandaag nog beginnen met het ontwerpen van je makelaarsbord - met een supersnelle doorlooptijd op je bestelling.