Verhalen van klanten: Stargazy rum likeur

Toen Solopress vorig jaar goudfoliedruk introduceerde, samen met Rose Gold, Silver Foil en Spot UV, sloeg dat meteen aan bij bedrijven die al een beetje glitter in hun huisstijl hadden. Een van die merken was Stargazy, een rumlikeur uit Cornwall die op dit moment een grote aanhang geniet.

Stargazy 'Cosmic Caramel', gelanceerd in juli 2019, is een likeur gemaakt van oude rum, op smaak gebracht met karamel, zeezout uit Cornwall en hints van brem en kokos. Toen we samenwerkten met Stargazy om hun onderscheidende materialen te drukken, werden we omvergeblazen door hun verfijnde en toch speelse branding. We wilden graag meer weten, dus spraken we met Alison Dunne van Stargazy over de oorsprong van het product en het bedrijf zelf.

De krabsalon

Stargazy blijkt het product te zijn van een 25-jarige vriendschap tussen Alison, haar partner Luke en hun vriendinnen Sarah en Neyth. Het bedrijf is gecentreerd rond The Rum & Crab Shack in St Ives, die Sarah en Neyth runnen. Zowel de locatie als het menu zijn geïnspireerd op eetgelegenheden aan de oostkust van de VS, waar een gezellige sfeer wordt gecombineerd met verse lokale zeevruchten.

Stargazy is niet de eerste originele drank die voortkomt uit The Rum & Crab Shack. De vrienden hadden eerder al samengewerkt om een gekruide rum op de markt te brengen met de naam Dead Man's Fingers, waarvoor Solopress ook het drukwerk verzorgde. Door het succes groeide het uit van huisrum bij The Rum & Crab Shack tot een van de meest populaire rumdranken van de wereld. Halewood familie van wijnen en gedistilleerde dranken in 2018. Het merk Dead Man's Fingers omvat nu tien productvariaties, met smaken van hazelnoot tot hennep!

Hoge geesten

Na het succes van Dead Man's Fingers besloten de vier iets nieuws uit het niets te creëren: een rumlikeur die aantrekkelijk was voor de veeleisende klant die op zoek was naar een zacht drankje met een iets lager alcoholpercentage. Volgens Alison:

"De nolo (geen of weinig alcohol) trend om minder en beter te drinken heeft de vraag doen toenemen naar rums die aan deze criteria voldoen. Stargazy heeft een ABV van 22%, met een uitgebalanceerd smaakprofiel dat zich kan meten met de meest toegankelijke likeuren."

De drank zelf kan puur met ijs worden gedronken of worden verwerkt in cocktails zoals Espresso Martinis of de kenmerkende Stargazer, met appelsap en limoen.

Het merk bouwen

De naam Stargazy werd beïnvloed door een aantal lokale bronnen:

"Het merk werd in gelijke delen geïnspireerd door een 500 jaar oude legende in Cornwall, historische lokale banden met de 20e-eeuwse ruimteverkenning en een verlangen om nog een modern Cornish rumproduct met cultstatus te creëren."

Stargazy is niet alleen een cool klinkende naam met een passende afleiding, maar het doet ook denken aan een idyllische levensstijl in Cornwall. Je ziet jezelf al naar de hemel staren na een zware zomerdag onder het genot van een verkwikkende rumcocktail.

Superster ziet er goed uit

De titelbehandeling, het logo en het verpakkingsontwerp zijn allemaal het werk van Alisons partner Luke. De visuele branding die Luke heeft gerealiseerd, biedt een perfecte balans tussen moderne elegantie en veel plezier - net als een fantastische avond uit. Zoals het Stargazy team het zegt:

"Stargazy's kenmerkende gestanste ster en gouden folie-etiket straalt aantrekkingskracht uit en valt op als een ideale display achter de bar, aanvulling voor feestjes of cadeau-oplossing."

De visitekaartjes die Solopress produceerde zijn bedrukt met goudfolie, waardoor de prachtige letters van het Stargazy-merk worden opgehaald en benadrukt. De volgende stap op Stargazy's boodschappenlijstje zijn inpakpapier en cadeaukaarten, zodat het ontvangen van een fles Cosmic Caramel een nog specialere ervaring wordt! Alison vond dat Solopress de natuurlijke keuze was als drukwerkpartner voor de nieuwe onderneming:

"We hadden Solopress al eerder gebruikt voor het merk Dead Man's Fingers en we waren altijd tevreden over de snelheid en de kwaliteit. Voor de lancering van Stargazy wisten we dat we in goede handen zouden zijn, en met de introductie van Afdrukken met goudfolie het voelde alsof het voorbestemd was!"

De toekomst in

Het publiek kreeg zijn eerste voorproefje van Stargazy op het Port Eliot festival in juli 2019, waar ze hun waardering toonden door de bar op dag twee leeg te drinken! Sinds de lancering heeft het product niet alleen enorm aan populariteit gewonnen, maar hebben de oprichters nog een havenbar opgericht in St Ives, deze keer vernoemd naar hun nieuwe brouwsel:

"We willen het merk niet alleen uitbouwen tot een drankje, maar ook tot een ervaring, vandaar onze nieuwe 'Stargazy' cocktailbar in St Ives. En hopelijk zie je volgende zomer een Stargazy pop-up bar op een festival!"

Naar de achtervolger

Dat brengt ons bij het belangrijkste: hoe kom je aan je eigen drankje? Stargazy 'Cosmic Caramel' is natuurlijk verkrijgbaar bij The Rum & Crab Shack en bij de Stargazy Bar aan de Harbourside in St Ives. Maar als je niet naar Cornwall kunt komen, kun je ook bestel een fles direct online. Om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt aan de havenzijde en uit te kijken naar spannende nieuwe producten en aanbiedingen, kunt u het volgende volgen Stargazy Rum op Instagramen Keep it Cosmic!

Als je wilt ontdekken hoe goud, roségoud of zilverfolie je merk kan versterken, kijk dan op Folie visitekaartjes en Folie briefkaarten.