30 heerlijke marketingideeën voor je cupcake bedrijf

Blogpost banner - afbeelding van een cupcake met een achtergrond van £ borden met wervelende, paarse tekst 'cupcake power'.

Je eigen cupcakebusiness beginnen is een leuke manier om wat extra geld binnen te halen. Maar hoe kun je je in zo'n concurrerende markt onderscheiden van de massa? Solopress heeft een paar smakelijke marketingtips om je te helpen de wereld een betere plek te bakken...

Cupcake Bedrijf marketing ideeën banner

1. Altijd onze makkelijkste en meest cruciale tip om door te geven aan nieuwe ondernemers: zorg ervoor dat je een ongelooflijk goed product hebt voordat je zelfs maar begint te dromen over het promoten ervan.

2. Bedenk een geweldige naam voor je cupcakebedrijf. Het moet iets zijn dat mensen zich zullen herinneren.

3. Maak professionele foto's van je cupcakes. Je cupcakes moeten er net zo goed uitzien als ze smaken.

4. Kijk overal om jezelf voortdurend te inspireren met nieuwe en interessante cupcake recepten en ontwerpen. Je cupcakes moeten net zo goed smaken als ze eruitzien.

Bekijk voor wat directe cupcake-ontwerpinspiratie onze bijbehorende 18 Enorm Lekkere Popcultuur Cupcake Ontwerpen blog artikel.

5. Vermeld alle ingrediënten van je cupcakes, vooral als er noten of notenoliën in het recept worden gebruikt.

6. Als je kunt, voeg dan speciale cupcakes toe aan je menu die vrij zijn van noten, gluten, zuivel of sojaproducten om je klanten een zo groot mogelijke keuze aan koopopties te geven. Waarom probeer je niet ook caloriearme versies van je populairste cupcakes?

7. Ontwerp een professioneel logo voor gebruik in al je promotiemateriaal zoals visitekaartjes, foldersposters, stickers, rolbannersverpakking, kassabonnen, website, social media-pagina's, enz. De meeste cupcake bedrijfslogo's hebben een zoete en kleurrijke uitstraling.

8. Druk je logo, contactgegevens en website adres op je cupcake doosjes - of druk ze in plaats daarvan op stickers.

9. Geef gratis monsters van je cupcakes weg. Richt je wel op de juiste mensen, mensen die koopbeslissingen nemen voor een grotere groep. PA's, kantoormanagers, weddingplanners of organisatoren van evenementen, bijvoorbeeld, geven je het meeste waar voor je geld.

10. Neem je cupcakes mee naar lokale winkels, beurzen, festivals en boerenmarkten om te verkopen. Heeft een nabijgelegen winkelcentrum of winkelcentrum een korte-termijn huurcontract voor een verkoperskraam die goedkoop is?

11. Vraag klanten vriendelijk om je een gloedvol getuigenis te geven over hoe spectaculair je cupcakes eigenlijk zijn. Idealiter worden deze klantbeoordelingen geplaatst op hun eigen social media-profielen op sites als Twitter of Facebook, of op een gespecialiseerde beoordelingswebsite of online forum.

12. Gebruik deze citaten op je website en gedrukte folders om potentiële kopers over te halen hun eerste aankoop bij jou te doen.

13. Probeer verschillende speciale deals en aanbiedingen zoals 10% korting op je eerste cupcakebestelling of koop er een, krijg er een gratis om te zien welke het beste werkt voor jouw bedrijf.

14. Blog en Tweet over nieuwe recepten, nieuwe cupcake decoratie ideeën en nieuwe promoties.

15. Kijk of je kunt samenwerken met andere lokale bedrijven om jullie bedrijven wederzijds te promoten of om korting te geven op bulkbestellingen. Misschien wil een lokale makelaar een gratis doos cupcakes voor fijnproevers uitdelen wanneer ze een huis kopen of verkopen voor een klant? Vergeet niet om een visitekaartje, sticker of coupon voor je eigen cupcakebedrijf in de doos te doen.

16. Voeg je klanten toe aan een maandelijkse of tweewekelijkse e-mailnieuwsbrief. Als je eenmaal genoeg cupcake-fanaten op je mailinglijst hebt staan, waarom zou je er dan niet wekelijks mee beginnen?

17. Bied cadeaubonnen of cupcake-cadeaumanden aan als prijzen voor liefdadigheidsevenementen en loterijen.

18. Geef cupcake versierlessen. Zorg ervoor dat deze lessen kindvriendelijk zijn, zodat ze een leuke activiteit zijn en een must-go-to edutainment bestemming voor het hele gezin.

19. Organiseer regelmatig cupcake versierlessen met een speciaal thema, gebaseerd op de actualiteit, om nieuwe gezichten aan te trekken en ook de terugkeer van voormalige bezoekers aan te moedigen. Thema's kunnen gebaseerd zijn op iets dat op dat moment populair is, zoals Halloween, Kerstmis, Pasen, WK voetbal, Olympische Spelen, een nieuwe kaskrakerfilm of de verjaardag van een favoriete tv-show zoals Doctor Who of Coronation Street. Vergeet niet om deze thema-evenementen te promoten via al je gebruikelijke marketingkanalen in print, e-mail en sociale media.

20. Sponsor een lokale gemeenschapsgroep, liefdadigheidsinstelling of sportteam.

21. Houd cupcake versierwedstrijden.

22. Voeg een catering of thuis/kantoor bezorgservice optie toe aan je cupcake bedrijf.

23. Stel klanten in staat om hun cupcakes te bestellen en aan te passen op je website.

24. Cupcake van de Week of Cupcake van de Maand is een geweldige manier om een nieuw cupcakeontwerp of -recept te promoten. Dit is een geweldige kans om een ongebruikelijke combinatie van ingrediënten, smaken of ontwerpideeën te testen om te zien of je klanten meer willen.

25. #hashtag al je Tweets op Twitter en foto's op Instagram of Pinterest. Het zal je helpen een breder publiek aan te trekken op deze sociale medianetwerken.

26. Upload nuttige cupcake decoratietips en video tutorials op YouTube. Moedig kijkers aan om vragen te stellen over het maken van cupcakes - bied ze deskundige hulp, advies en insidertrucs aan en maak misschien zelfs een nieuwe video die hun specifieke vraag beantwoordt.

27. Geef ook advies aan beginnende cupcakemakers in de commentaarsectie van je blogs en posts op sociale media, als je daarom wordt gevraagd.

28. Stuur proefmonsters van je cupcakes naar foodie journalisten, bloggers en lokale kranten.

29. Neem een selectie van je lekkere cupcakes mee naar feestjes, bruiloften, babyshowers, zakelijke bijeenkomsten of netwerkevenementen - je weet nooit wie er komt!

30. Vraag klanten wat voor cupcakes ze in de toekomst graag zouden willen zien. Feedbackkaarten zijn een briljante manier om dit te doen, want je kunt er ook contactgegevens op verzamelen voor je direct-marketinglijsten voor toekomstige communicatie via e-mail en post.

21 REACTIES

  1. Geweldig advies. Ik ga vanavond naar huis om te bakken en te kijken of ik op het werk een handeltje op gang kan krijgen!

  2. Je vindt er geweldig advies, vooral over het maken van professioneel ogende foto's. Niets bederft een zakelijke onderneming zoals slechte fotografie, vooral als het gaat om iets dat visueel zo aantrekkelijk kan zijn als cupcakes!

  3. Een paar fantastische ideeën, mijn vriendin is net bezig met het opzetten van haar eigen taartenbedrijfje, dus ik zal dit aan haar moeten doorgeven.

  4. Ik ben een fan van cupcakes en het verveelt nooit om alle verschillende smaken te proberen!

  5. Ik ben graag bereid om cupcakes te testen op smaak... Of taarten in het algemeen, of repen, of koekjes. Ik ben echt heel behulpzaam!

  6. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ik me het beste kan onderscheiden van de anderen, daar gaat het echt om

  7. Ik denk dat het 1e punt het meest relevant is. De cupcake markt is op dit moment verzadigd, je moet echt iets speciaals doen om nu door te breken.

  8. Er staan hier echt een paar goede ideeën op, cupcakes zijn zo makkelijk om te maken en er zijn er zoooo veel van als je naar een voedselbeurs gaat, het is leuk om een paar nieuwe ideeën te lezen.

  9. Een aantal interessante ideeën, maar ik begrijp de recente rage voor cupcakes niet echt. Ik vind ze er veel beter uitzien dan ze smaken.

  10. Een paar goede ideeën, maar ik krijg er honger van - niet goed voor goede voornemens voor het nieuwe jaar!

Reacties zijn gesloten.