Postkaarten gebruiken als marketingtool

hoe ansichtkaarten te gebruiken als marketinginstrument uitgelichte afbeelding header en banner


Voor de meeste mensen is een ansichtkaart iets dat je verstuurt als je op vakantie gaat, maar veel bedrijven realiseren zich de waarde van ansichtkaarten als marketingtool.

hoe ansichtkaarten te gebruiken als marketinginstrument uitgelichte afbeelding header en banner

Met krimpende budgetten en beperkte middelen zijn bedrijven steeds vaker op zoek naar een effectieve, maar goedkope methode om potentiële klanten te bereiken. Hoewel direct mail al lang erkend wordt als een methode om een boodschap over te brengen, wordt er traditioneel gebruik gemaakt van brieven/enveloppen. Echter, ansichtkaart campagnes maken gebruik van het gezegde 'een beeld zegt meer dan duizend woorden' en zijn daarom een zeer visuele manier om je boodschap over te brengen aan consumenten. Bovendien, zolang de ansichtkaart goed is ontworpen, maakt hij indruk zodra hij wordt opgepakt door de ontvanger: hij hoeft geen envelop te openen of alinea's goedbedoelde tekst te lezen.

In grote lijnen zijn er twee verschillende benaderingen voor een ansichtkaartcampagne, en welke het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van je doelstellingen en je publiek.

Een populaire aanpak is een teasercampagne waarbij het belangrijkste doel niet is om details over je producten of diensten te onthullen, maar om de lezer zich af te laten vragen wie de ansichtkaart heeft gestuurd en wat de boodschap was. De ansichtkaart kan een abstract beeldHet kan ook gaan om puzzelstukjes of zelfs een foto van het product of de dienst met een bijschrift, maar zonder verdere details. Dit wordt dan meestal gevolgd door een andere ansichtkaart met aanvullende informatie, of de ansichtkaart kan gewoon de website van het bedrijf vermelden zodat lezers actief op zoek kunnen gaan naar meer informatie.

Bedrijven kunnen ook kiezen voor een meer informatieve aanpak door hun product uit te leggen of bepaalde details te onthullen. De meest effectieve campagnes moeten de klant echter aanzetten tot actie en dit lukt over het algemeen door een element van mysterie achter te laten in de ansichtkaart, waardoor ze meer details willen weten.

Er zijn een paar overwegingen om tip-top ansichtkaarten te maken:

  • Houd het kort maar krachtig. Het idee achter de ansichtkaart is om de interesse van klanten op te wekken en leads te genereren, wat betekent dat je de boodschap zo eenvoudig mogelijk moet houden. Probeer niet alle details uit te leggen, maar geef teaserinformatie zodat de lezer meer wil weten. Indien van toepassing, zorg ervoor dat relevante contactinformatie - of dit nu de bedrijfsnaam, het adres of de website is - beschikbaar is zodat ze meer te weten kunnen komen.
  • Het draait allemaal om visuele impact. Postkaartcampagnes zijn afhankelijk van de visuele impact die ze hun lezers bieden, dus denk goed na over afbeeldingen en koppen. Als het echt een mooie afbeelding is, is deze langer houdbaar en meer een gespreksonderwerp.
  • Denk goed na over de mailinglijsten - richt je je op iedereen in een bepaald gebied, of op huishoudens met bepaalde kenmerken? Je kunt je gemakkelijk laten meeslepen, maar als je in de gaten houdt naar wie de ansichtkaart wordt verstuurd, kun je ook binnen een bepaald budget werken.
  • Verspil tot slot je inspanningen niet door af te drukken op dun, dun of goedkoop uitziend karton - 400 gsm is ideaal.

1 REACTIE

  1. Ik hield ervan om gratis ansichtkaarten op te rapen in de bioscoop. Sommige waren echt cool ontworpen en lieten me de websites bekijken.

Reacties zijn gesloten.