Povești de început de drum: Ancoats Guitars merge la The Guitar Show

Ancoats Guitars Birmingham Blog

Guitar Show din Birmingham a fost al doilea eveniment comercial unde lutierul Dave Roberts a avut ocazia să expună. Ancoats Guitars. De data aceasta, Dave a fost înarmat cu o a doua rundă de materiale tipărite și de marfă pentru a contribui la creșterea mărcii sale. Am urmărit soarta Ancoats Guitars în pagina noastră de Seria de bloguri Start-up Stories, așa că am fost nerăbdători să vedem cum au decurs lucrurile la cea de-a doua expoziție de chitară. Am stat de vorbă cu Dave pentru a afla dacă a reușit să pună în practică vreunul dintre secretele de la târgurile comerciale pe care le-a învățat prima dată.

Pregătirea imprimării

Un lucru care a fost diferit de data aceasta a fost gama extinsă de materiale tipărite pe care Dave le-a avut la dispoziție. Pentru vizita sa la North East Guitar Show, despre care am vorbit în ediția anterioară a revistei noastre Start Up Stories intrare pe blog, Dave a lucrat deja cu Solopress pentru a produce Bannere cu role și un față de masă imprimată pentru a-și pune în valoare standul, în plus față de Flyers, Carte de vizită și Bilete de masă. 

De la ultimul eveniment, am muncit din greu pentru a crea din nou elemente noi. La North East Guitar Show, Dave s-a trezit improvizând etichete de produs din fișele de prezentare pe care le producem. Pentru o soluție mai bine pusă la punct, am reușit să proiectăm și să imprimăm etichete de marcă Etichete Swing să atârne de instrumentele în sine. 

Expoziție comercială swag

Ca articole promoționale, am produs Postere A3 cu o reprezentare stilizată a logo-ului Ancoats Guitars într-un design contemporan de tip bloc. Afișele au prezentat, de asemenea, un Cod QR astfel încât oricine le vizualizează să poată scana codul și să navigheze direct pe site-ul web. 

De asemenea, am optat pentru un nou produs de la Solopress: Autocolante cu forme personalizate. Această nouă opțiune interesantă utilizează mașina noastră de ultimă generație Motioncutter 23, despre care puteți afla mai multe în blogul nostru care detaliază capacități de tăiere cu laser. Foile de autocolante pe care le-am produs pentru Ancoats Guitars au prezentat diferite iterații decupate ale cuvântului-simbol și ale logo-ului, precum și o imagine plină de gratitudine a atelierului containerului de transport maritim al lui Dave și una care afirmă cu mândrie "Made in Manchester". 

Joacă autentic

Am reușit să folosim o altă tehnică de finisare a imprimării de specialitate atunci când am produs certificate de autenticitate pentru Dave, pe care să le includem la fiecare achiziție a unei chitare Ancoats. Folosirea foliei de aur pe aceste certificate le conferă un aspect premium și contribuie la experiența de despachetare a clienților care primesc instrumentul construit la comandă. Această tehnică are și un scop mai practic, deoarece foliaj face ca certificatul să fie mai greu de falsificat.

dav

Dacă capacul se potrivește

Pe lângă elementele de hârtie și de format mare, am lucrat împreună și la producția de tricouri imprimate și șepci brodate. Tricourile au un design asemănător cu cel al posterelor A3, iar șepcile de baseball cu 6 panouri sunt de culoare neagră clasică, cu cuvântul-simbol Ancoats Guitars brodat în alb. Pe lângă faptul că au oferit o uniformă de marcă pentru Dave însuși în timp ce se ocupa de stand, acestea servesc și ca premii perfecte pentru concursurile din social media. 

Din nou pe drum

După ce au fost puse la punct noile materiale de imprimare și marfa, a venit timpul ca Dave să împacheteze și să se îndrepte pe M6 spre New Bingley Hall din Birmingham. 

Spectacolul de chitară este cel mai mare eveniment din Marea Britanie dedicat chitarelor, chitariștilor și echipamentelor. Este organizat de compania de evenimente Torn and Frayed Ltd., denumită în mod corespunzător după cântecul cu același nume al celor de la Rolling Stones. După dispariția unui eveniment comercial anterior, numit Music Live, unii dintre organizatori au văzut oportunitatea de a crea un eveniment dedicat în întregime chitarelor și astfel s-a născut The Guitar Show. 

Nume mari

Expoziția din acest an a găzduit o mare varietate de expozanți de profil înalt. Au fost prezente superbrandurile globale Ibanez, Danelectro și Dunlop, precum și cei cinci titani absoluți ai amplificării din Marea Britanie: Marshall, Laney, Orange, Ashdown și Blackstar. Mărci tehnologice inovatoare precum Focusrite/Novation, Zoom și Eventide și-au prezentat cele mai noi gadgeturi, iar producătorii de piese premium, precum Lollar și Bare Knuckle pickups, au fost prezenți pentru a oferi oportunități de îmbunătățire a instrumentului dumneavoastră. 

Fabricat în Marea Britanie

Ancoats Guitars a fost în companie bună, surrotunjite de producători din Marea Britanie, specializați în chitare electrice high-end, construite manual. Alte mărci mici de lăutărie din Marea Britanie, printre care Stonewolf, Reiver și Maybury, au avut standuri, la fel ca și nume bine stabilite în construcția de chitare electrice din Marea Britanie, precum Gordon Smith și Patrick James Eggle. 

Sub influența

Pe lângă producătorii de instrumente și accesorii, au fost prezenți expozanți din lumea comerțului cu amănuntul, mass-media, edituri și educație muzicală. Cu toate acestea, prezența influencerilor online este din ce în ce mai importantă la astfel de evenimente. Chiar dacă nu au avut neapărat standuri proprii, aceștia și-au făcut simțită prezența la expoziție. Multe nume bine-cunoscute, precum Chris Buck, Dave Simpson, Dan și Mick de la That Pedal Show și Danish Pete de la Andertons TV, au făcut turul, întâlnindu-se și salutând fanii, în timp ce verificau noutățile de pe scena echipamentelor de chitară. 

Întoarceți-vă, pregătiți-vă, semnalizați

După un început foarte devreme, Dave a ajuns la fața locului în timp util pentru a se instala și a se pregăti pentru ziua următoare. Cu toate acestea, impresiile inițiale privind amplasarea standului său l-au lăsat pe Dave ușor nedumerit: 

"Când am localizat standul nostru, am fost un pic dezamăgit să constat că era puțin ascuns într-un colț. Data viitoare când intenționez să expun la o expoziție comercială, voi fi cu siguranță foarte atent la harta site-ului și mă voi asigura că voi rezerva un stand care nu este prea departe de traseul bătătorit!"   

Ajutorul a venit sub formă de Steag imprimat pe care le-am furnizat anterior. Dave a dus steagul la North East Guitar Show, dar era prea mare pentru a fi folosit în acel loc mai mic. Totuși, aici, în New Bingley Hall, steagul nu numai că a arătat bine, dar a și ajutat la semnalizarea prezenței standului Ancoats Guitars pentru vizitatorii care nu ar fi observat neapărat altfel. 

Ieșind în evidență din mulțime

Efectul de ansamblu al tuturor acestor materiale de marcă Ancoats Guitars a fost acela de a crea impresia unei companii care înseamnă afaceri. Dave a simțit beneficiile materialelor sale de marketing pro-standard atât în ceea ce privește atragerea vizitatorilor la stand, cât și în ceea ce privește creșterea percepției acestora asupra afacerii: 

"Multă lume a fost surprinsă că am fost doar pentru o perioadă relativ scurtă de timp, pentru că brandingul arăta atât de profesionist. Autocolantele au fost foarte bine primite. Am tăiat o parte din foi și le-am împrăștiat, dar mulți oameni au fost bucuroși să primească o foaie întreagă." 

Culori zburătoare

Dave a avut idei puternice despre brandingul pentru Ancoats Guitars cu mult înainte de a începe să lucreze cu Solopress și cu designerul intern Matt Bruty. Viziunea sa despre un brand care sfidează anumite norme respectate în lumea chitarelor pare să dea roade: 

"Am avut cel mai colorat stand. Se pare că există o tendință pentru 50 de nuanțe de maro în chitare în acest moment!" 

În mediul aglomerat al unei expoziții comerciale, merită să ieși în evidență, iar identitatea de marcă îndrăzneață și distinctivă a Ancoats Guitars face exact acest lucru. 

Contacte promițătoare

Stabilirea de contacte valoroase în industrie este o parte importantă a experienței de la o expoziție comercială. Scena live de la eveniment a fost sponsorizată de Reverb.com, un site de comercializare a echipamentelor bine cunoscut și apreciat. În timp ce Reverb și-a construit reputația pe vânzările de la consumator la consumator, un fel de eBay pentru muzicieni, acum este un comerciant cu amănuntul stabilit pentru echipamente muzicale noi. Specialiștii în achiziții de la Reverb au fost foarte interesați de standul Ancoats Guitars, iar Dave este acum în discuții pentru a-și vinde instrumentele prin intermediul site-ului. 

"De asemenea, am ajuns să ies la un pahar de vorbă cu Matt de la Fidelity, cu Joe de la guitar nerds și cu managerul de relații cu mărcile de la reverb. Totul a fost un pic suprarealist, dar mi-a plăcut și am reușit să obțin o mulțime de informații utile. Cei de la Reverb vor încerca să mă ajute cu distribuția internațională." 

Dave x Dave

În timpul emisiunii, Dave Roberts a făcut și o conexiune cu popularul Youtuber Dave Simpson. Dave S și-a făcut un nume cu atitudinea sa lo-fi și abordabilă în discuțiile despre uneltele de chitară. În prezent, el face, de asemenea, apariții regulate ca invitat pe canalul TV Andertons, difuzând pentru cei 770 de mii de abonați. Într-un domeniu care poate părea mai degrabă elitist, Simpson nu se teme niciodată să susțină produsele accesibile și întotdeauna se dovedește a fi un tip eminamente simpatic.

Cei doi Daves s-au înțeles de minune și au făcut schimb de date de contact. Sperăm să-l vedem pe Dave Simpson scriind pe blog cu o chitară Ancoats într-o zi, cât de curând. O astfel de întâlnire arată că trebuie să fii în joc pentru a câștiga și demonstrează că participarea la aceste evenimente comerciale și promovarea ta poate da rezultate neașteptate și valoroase. 

Linia de jos

Răspândirea notorietății mărcii, stabilirea de contacte în industrie și stabilirea de contacte cu influenceri, comercianți cu amănuntul și clienți deopotrivă sunt toate obiective foarte valoroase pentru orice afacere care participă la o expoziție comercială.  

Dar cum rămâne cu vânzările? Dave nu și-a propus neapărat să-și vândă instrumentele pe loc, dar a avut vești bune în această privință... 

"Luarea unei decizii privind toate specificațiile și comandarea unui instrument personalizat reprezintă un angajament important, așa că am rămas realist în ceea ce privește perspectiva de a primi comenzi la expoziție. Cu toate acestea, am fost încântat să realizez o vânzare pe loc la standul meu. Nu numai atât, dar unul dintre vizitatorii cu care am vorbit m-a contactat de atunci pentru a plasa o comandă la mai puțin de o săptămână după!"  

Suntem foarte încurajați de modul în care Ancoats Guitars continuă să crească și să se afirme în cadrul industriei după un timp atât de scurt de activitate. Aceste prezențe la expoziții comerciale, împreună cu mărfurile tipărite și materialele de prezentare la care am lucrat împreună, par să pună Ancoats Guitars pe o cale de succes!