Povești de început de drum: Ancoats Guitars la North East Guitar Show

Ancoats Guitars NE show blog

Când am vizitat ultima dată Ancoats Guitars pe blogul nostru "Start-Up Stories", pregătirile erau în plină desfășurare pentru North East Guitar Show. După ce expoziția a fost gata, am stat de vorbă cu Dave Roberts pentru a vedea cum s-a descurcat la primul eveniment comercial al Ancoats Guitars. 

Ancoats Guitars este un producător de chitare electrice high-end, construite manual, cu sediul în Manchester. Solopress a urmărit progresul lor până în 2022 și a raportat rolul pe care îl joacă tiparul în stabilirea acestui nou brand. Acum că omul principal de la Ancoats Guitars, Dave Roberts, s-a întors de la Nord-Est Guitar Showam vrut să aflăm cum s-a descurcat cu noile sale materiale de prezentare tipărite de la Solopress. 

Un stand de excepție 

La sosirea la expoziție, Dave și-a amenajat standul folosind toate elementele pe care le-am creat împreună și pe care le-am discutat în cadrul întâlnirii noastre. anterior Ancoats Guitars blog. A fost imediat clar pentru Dave că materialele sale erau mai bune decât cele ale multor alți expozanți. 

"Mi-am dat seama că am primit o mulțime de priviri admirative din partea celorlalți standuri. Bannerul cu role a creat fundalul perfect pentru chitare, iar eu am fost singurul expozant de acolo cu o față de masă imprimată." 

Toți expozanții au avut o masă de șevalet, deci este o zonă semnificativă de spațiu nefolosit care poate fi folosită pentru a contribui la promovarea mărcii. De asemenea, sunt utile pentru a ascunde mesele în sine, deoarece nu există nicio garanție că acestea vor fi într-o stare prezentabilă. 

Sfat de top: achiziționați materiale de prezentare produse de profesioniști pentru o credibilitate imediată. Bannere cu role sunt deosebit de rentabile în această privință. 

Ancoats Guitars display

Totul despre bază 

Când Dave s-a dus să își instaleze steagurile tipărite, a fost imediat împiedicat de lipsa unei surse de apă unde să poată umple bazele steagurilor. 

În timp ce sunt goale, aceste baze sunt suficient de ușoare pentru a fi transportate, iar odată amplasate, pot fi umplute cu apă sau nisip, ceea ce le conferă greutate și stabilitate. Cu toate acestea, este o idee bună să planificați din timp și să vă asigurați că există o sursă de apă adecvată la destinație. Aceste baze sunt voluminoase, așa că umplerea la o chiuvetă nu este o opțiune.  

Sfat de top: Dacă folosiți steaguri imprimate pe bază de apă, asigurați-vă că aveți la dumneavoastră un furtun sau un recipient de turnare care să vă permită să le umpleți. 

Ancoats Guitars Steaguri

Totul la locul lui 

În realitate, Dave a fost fericit să-și păstreze steagurile deoparte pentru a le folosi în altă zi. În contextul locului de desfășurare a evenimentului, a considerat că ar fi fost exagerat: 

"Steagurile păreau prea mari și prea mult. Chiar și cu stâlpii "mici" de 2,9 m, aceste steaguri sunt o declarație mare în interior. Niciunul dintre ceilalți expozanți nu a avut ceva aproape de această dimensiune, așa că ar fi ieșit în evidență ca un deget mare!" 

Uneori vrei să ieși în evidență și să ieși în evidență din mulțime, dar, cu această ocazie, Dave a luat decizia corectă de a nu-și eclipsa vecinii. În practică, standul de chitară Ancoats a ieșit în evidență din toate motivele corecte. 

Sfat de top: Când vine vorba de elemente de expunere, este mai bine să aduceți prea mult decât prea puțin - dar fiți pregătit să vă reduceți abordarea dacă unele dintre elementele de expunere nu sunt potrivite pentru spațiu.  

Uși timpurii 

De îndată ce ușile s-au deschis pentru public, Dave a observat că toată lumea se îndrepta spre marile mărci. Vizitatorii se îndreptau în mod natural către producătorii consacrați și familiari pe care îi cunoșteau bine. Cu toate acestea, pe măsură ce ziua avansa, vizitatorii păreau să intre într-o fază mai aventuroasă, căutând zone pe care nu le exploraseră încă.  

"Când toată lumea s-a grăbit să intre, s-au dus direct la Fenders, Gibsons și Martins. Am fost puțin descurajat, gândindu-mă că mulțimea venise doar pentru a vedea aceste mărci. Cu toate acestea, pe măsură ce ziua a continuat, noi, mărcile mai puțin cunoscute, am început să primim mult mai multă atenție." 

Odată ce oamenii au început să parcurgă tarabele gestionate de mărci mai puțin cunoscute, au început să se observe atenția și efortul depus pentru identitatea mărcii și pentru designul elementelor de prezentare. Acest lucru, împreună cu cele trei chitare uimitoare construite manual expuse, au atras mult mai mulți oameni la standul Ancoats Guitars. 

Sfat de top: Observați și învățați din modelele de comportament și canalizați-vă resursele în orele de aur, atunci când sunteți solicitat. 

Nord-Est Guitar Show

Stați confortabil?

Un element al amenajării standului pe care Dave nu se gândise să îl ia în considerare era locul unde să așeze scaunele care îi fuseseră puse la dispoziție. În timp ce el și ceilalți se instalau, Dave a observat că alți expozanți adoptau abordări diferite: 

"Unii expozanți păreau să dorească să rămână în spatele mesei lor, ca un comerciant din piață în spatele unei tarabe, în timp ce alții optau să rămână în fața mesei lor. Eu am decis că aș vrea să stau în față pentru a interacționa mai direct cu vizitatorii." 

Deși ar fi fost mai confortabil să se așeze în spatele mesei, credem că Dave a adoptat abordarea corectă pentru a evita să pună o barieră între el și vizitatori. Nu numai că este o abordare mai prietenoasă și mai atrăgătoare, dar are și un sens practic atunci când vine vorba de manipularea și demonstrarea unui produs complex precum o chitară.  

Sfat de top: gândiți-vă ce înseamnă amenajarea standului dvs. pentru modul în care veți interacționa cu vizitatorii. 

Improvizând la chitară 

După ce și-a pregătit taraba, Dave a putut să o revizuiască și să evalueze cum arată. În general, elementele arătau uimitor și au făcut o treabă excelentă de semnalizare a mărcii. Cu toate acestea, a existat o posibilă omisiune care ar fi putut fi evitată: 

"Când m-am uitat la stand, mi-am dat seama că nu exista niciun fel de semnalizare care să le permită clienților să cunoască numele diferitelor modele. Din fericire, aveam bilețelele mele de complimente de marcă, așa că am scris numele modelelor pe ele și le-am înșirat printre corzile chitarelor." 

Standul Guitar Show

În cele din urmă a fost o soluție elegantă, dar vom lucra cu Dave pentru a veni cu o soluție mai puțin improvizată pentru următorul său eveniment: posibil. Carduri Strut sau Pliante A5. 

Sfat de top: Atunci când vă planificați standul, faceți un pas înapoi și pretindeți că este prima dumneavoastră experiență cu produsul sau serviciul dumneavoastră. Despre ce este vorba? Ce face? De ce am nevoie de el? Asigurați-vă că materialul de prezentare răspunde la aceste întrebări cheie. 

Începutul afacerii 

În calitate de constructor de instrumente personalizate, Ancoats Guitars nu se aștepta să încheie nicio vânzare în acea zi. La urma urmei, un instrument construit manual va fi întotdeauna o achiziție mai mult gândită decât o achiziție impulsivă. 

Cu toate acestea, Dave a constatat că acest lucru l-a lăsat ușor lipsit de un unghi de abordare atunci când a venit vorba de implicarea cu vizitatorii. 

"Nu mi s-a părut corect să le fac oamenilor o "vânzare dură", dar, în același timp, am vrut să plantez o sămânță, astfel încât vizitatorii care părăsesc standul meu să simtă că o chitară Ancoats ar putea fi o opțiune pentru ei în viitor." 

Indiferent de sectorul în care vă desfășurați activitatea, este puțin probabil ca o tranzacție să fie finalizată în cadrul unui eveniment, dar este posibil să identificați potențiali clienți și să îi faceți să pornească pe drumul către o potențială achiziție. 

Există diferite moduri de a face acest lucru, așa că este bine să definiți ce doriți să obțineți. Unele obiective valabile ar putea fi: 

  • să vă dezvoltați baza de date de contacte 
  • construiește-ți lista de abonați de e-mail 
  • creșterea numărului de adepți în social media 
  • să organizeze viitoarele convorbiri sau întâlniri 

Așadar, trebuie să aveți o idee clară despre cum arată o interacțiune de succes și ce pot lua ambele părți din ea. Ceva fizic este întotdeauna util, iar Dave a fost încântat să fie echipat cu cărți de vizită, fișe de complimente și pliante. 

Sfat de top: Definiți ce doriți să obțineți prin interacțiunile dumneavoastră. Asigurați-vă că aveți o strategie cu privire la modul în care veți păstra legătura și o viziune clară a ceea ce ar putea fi următorul pas.   

Joacă în mâinile lor 

Dave a considerat că evenimentul este o oportunitate pentru pasionații de chitară de a ține în mână și de a cânta la instrumente în persoană. 

"Pentru mine, experiența expoziției înseamnă să pun mâna pe instrumente pe care poate nu le-ai întâlnit niciodată sau pe care le-ai văzut doar online. Este o ocazie excelentă de a explora cum se simt chitarele în mâinile tale."  

Acest lucru a fost în contrast cu unii dintre colegii săi expozanți, care păreau mai reticenți în a permite publicului să le ia și să le încerce instrumentele. Acest lucru a însemnat că unii vizitatori care s-au apropiat de standul Ancoats Guitars nu erau siguri că au voie să mânuiască chitarele.

Sfat de top: Faceți-i pe delegați să se simtă bineveniți, iar dacă doriți ca aceștia să încerce înainte de a cumpăra, anunțați-i că este în regulă! 

Standul Guitar Show 2

S-ar putea să se audă tare. 

După cum v-ați putea imagina, o expoziție dedicată simbolului suprem al rebeliunii rock and roll poate fi destul de dură pentru timpane. Unele evenimente, cum ar fi Spectacolul de chitară din Birmingham, unde Ancoats Guitars va expune mai târziu în cursul anului, are reguli cu privire la momentul și locul în care expozanții au voie să dea volumul mai tare. 

Prioritatea lui Dave a fost să se asigure că o mulțime de vizitatori pot încerca chitarele sale. De asemenea, aceștia trebuiau să se poată auzi cântând:

"Amplificatorul pe care l-am adus are o ieșire pentru căști, așa că aș aduce cu siguranță căști și le-aș folosi pe viitor, doar pentru ca clienții să aibă puțină intimitate și să se audă cântând. De asemenea, aș aduce un al doilea amplificator pentru a permite mai multor persoane să audă chitarele și poate chiar să cânte împreună."   

Uneori trebuie să trăiești un eveniment pentru a afla cu adevărat ce echipamente sau resurse ți-ar face viața mai ușoară. 

Sfat de top: Faceți o listă de articole, promoționale sau practice, care vi se pare că lipsesc. Faceți-o imediat ce ajungeți acasă pentru a evita să uitați. Astfel, vă puteți referi la listă data viitoare când vă pregătiți pentru un eveniment. 

Un concert de încălzire rock 

Spectacolul a fost un mare succes, iar mai mulți oameni știu acum despre Ancoats Guitars decât înainte. Ca o primă incursiune în lumea spectacolelor de chitară, s-a dovedit a fi o experiență de învățare neprețuită pentru Dave și pentru Ancoats Guitars. Elementele de afișare tipărite au contribuit la un stand cu un aspect fantastic, care a complimentat aceste instrumente magnifice, iar experiența a servit ca un concert de încălzire strălucit pentru Spectacolul de chitară în Birmingham. Pentru aceasta, Dave va avea un stand propriu și va fi cu siguranță o ocazie de a scoate steagurile! 

Data viitoare, Dave va fi echipat cu elemente suplimentare de marfă, cum ar fi Tricouri, Capace și Autocolante. În prezent, lucrăm la idei și modele pentru acestea, pe care abia așteptăm să le dezvăluim în următorul nostru Povești de început de drum blog.