Verhalen van starters: Ancoats gitaren op de North East Guitar Show

Ancoats gitaren NE show blog

Toen we Ancoats Guitars voor het laatst bezochten in onze blog Start-Up Stories, waren de voorbereidingen voor de North East Guitar Show in volle gang. Nu de show achter de rug is, spraken we Dave Roberts om te zien hoe het hem verging op het allereerste handelsevenement van Ancoats Guitars. 

Ancoats Gitaren is een fabrikant van handgebouwde, high-end elektrische gitaren gevestigd in Manchester. Solopress heeft hun vooruitgang tot 2022 gevolgd en verslag gedaan van de rol die drukwerk speelt bij het vestigen van dit nieuwe merk. Nu de belangrijkste man van Ancoats Guitars, Dave Roberts, is teruggekeerd van de Gitaarshow NoordoostenWe wilden graag weten hoe hij omging met zijn gloednieuwe displaymaterialen van Solopress. 

Een opvallende stand 

Bij aankomst op de beurs richtte Dave zijn kraam in met alle elementen die we samen hadden gecreëerd en besproken in onze vorige Ancoats gitaren blog. Het was Dave meteen duidelijk dat zijn materialen veel beter waren dan die van andere exposanten. 

"Ik merkte dat ik veel bewonderende blikken kreeg van de andere standhouders. De Roller Banner vormde de perfecte achtergrond voor de gitaren en ik was de enige standhouder met een bedrukt tafelkleed. 

Alle exposanten hadden een schragentafel, dus het is een aanzienlijke ongebruikte ruimte die kan worden gebruikt om het merk te benadrukken. Ze zijn ook handig om de tafels zelf te verbergen, aangezien er geen garantie is dat ze in een nette staat zullen zijn. 

Toptip: Zorg voor professioneel displaymateriaal voor een onmiddellijke geloofwaardigheid. Rolbanners zijn in dit opzicht bijzonder kosteneffectief. 

Ancoats gitaren display

Alles over de basis 

Toen Dave zijn bedrukte vlaggen ging installeren, werd hij meteen belemmerd door het gebrek aan een waterbron waar hij zijn vlaggenvoeten kon vullen. 

Als ze leeg zijn, zijn deze bases licht genoeg om te vervoeren en als ze eenmaal op hun plaats staan, kun je ze vullen met water of zand, wat zorgt voor gewicht en stabiliteit. Het is echter een goed idee om vooruit te plannen en ervoor te zorgen dat er een geschikte waterbron is op je bestemming. Deze onderstellen zijn volumineus, dus vullen bij een gootsteen is geen optie.  

Toptip: Als je Bedrukte Vlaggen met een waterbasis gebruikt, zorg dan dat je een slang of een schenkvat bij je hebt zodat je ze kunt vullen. 

Ancoats Gitaren Vlaggen

Alles op zijn plaats 

In werkelijkheid hield Dave zijn vlaggen graag aan de kant om ze op een andere dag te gebruiken. In de context van de locatie vond hij ze te veel van het goede: 

"De vlaggen leken gewoon te groot en te veel. Zelfs met de "kleine" stokken van 2,9 m zijn deze vlaggen een groot statement binnenshuis. Geen van de andere exposanten had iets in de buurt van deze grootte, dus ze zouden zijn opgevallen als een zere duim!" 

Soms wil je opvallen en boven de massa uitsteken, maar in dit geval nam Dave de juiste beslissing om zijn buren niet te overschaduwen. In de praktijk viel de Ancoats Guitar Stand om de juiste redenen op. 

Toptip: Als het op display-elementen aankomt, is het beter om te veel mee te nemen dan te weinig - maar wees bereid om je aanpak terug te schroeven als sommige van je display-elementen niet geschikt zijn voor de ruimte.  

Vroege deuren 

Zodra de deuren opengingen voor het publiek, merkte Dave dat iedereen zich op de grote merken richtte. Bezoekers gingen natuurlijk naar de gevestigde, vertrouwde fabrikanten die ze goed kenden. Maar naarmate de dag vorderde, leken de bezoekers een avontuurlijkere fase in te gaan en op zoek te gaan naar gebieden die ze nog niet hadden verkend.  

"Toen iedereen naar binnen stormde, gingen ze meteen naar de Fenders, Gibsons en Martins. Ik was een beetje ontmoedigd, omdat ik dacht dat het publiek alleen voor die merken was gekomen. Maar naarmate de dag vorderde, begonnen wij, de minder bekende merken, veel meer aandacht te krijgen." 

Toen mensen eenmaal de kraampjes van de minder bekende merken begonnen te bekijken, werd duidelijk dat er goed was nagedacht over de identiteit van het merk en het ontwerp van de display-elementen. Dat, in combinatie met de drie prachtige handgebouwde gitaren die werden tentoongesteld, trok veel meer mensen naar de stand van Ancoats Guitars. 

Top tip: Observeer en leer van gedragspatronen en kanaliseer je middelen naar de gouden uren wanneer er vraag naar je is. 

Gitaarshow Noordoosten

Zit je comfortabel?

Een element van de inrichting van de stand waar Dave niet aan had gedacht, was waar hij de stoelen zou plaatsen die hij had gekregen. Terwijl hij en anderen de stand aan het inrichten waren, merkte Dave dat andere exposanten voor een andere aanpak kozen: 

"Sommige exposanten leken achter hun tafel te willen blijven, zoals een marktkoopman achter een kraam, terwijl anderen ervoor kozen om voor hun tafel te blijven staan. Ik besloot dat ik vooraan wilde blijven staan om directer met bezoekers te communiceren." 

Hoewel het misschien comfortabeler was geweest om achter de tafel te zitten, denken we dat Dave de juiste aanpak heeft gekozen om geen barrière te vormen tussen hemzelf en zijn bezoekers. Het is niet alleen een vriendelijkere en aangenamere aanpak, maar het is ook praktisch als het gaat om het hanteren en demonstreren van een complex product als een gitaar.  

Toptip: bedenk wat de indeling van je stand betekent voor de manier waarop je met bezoekers omgaat. 

Improviseren op gitaar 

Toen zijn kraam klaarstond, kon Dave de boel eens goed bekijken en beoordelen hoe het eruit zag. Over het geheel genomen zagen de elementen er prachtig uit en gaven ze het merk goed weer. Er was echter één omissie die vermeden had kunnen worden: 

"Toen ik naar de stand keek, realiseerde ik me dat er geen bewegwijzering was om klanten de namen van de verschillende modellen te laten weten. Gelukkig had ik mijn gemerkte complimentenbriefjes, dus schreef ik de modelnamen erop en rijgde ze door de gitaarsnaren." 

Gitaarbeurs stand

Uiteindelijk was het een elegante oplossing, maar we zullen met Dave samenwerken om een minder geïmproviseerde oplossing te bedenken voor zijn volgende evenement: mogelijk Strut Kaarten of A5 folders. 

Toptip: Neem bij het plannen van je kraam een stap terug en doe alsof dit je eerste ervaring is met je product of dienst. Wat is het? Wat doet het? Waarom heb ik het nodig? Zorg ervoor dat je displaymateriaal deze belangrijke vragen beantwoordt. 

Het begin van de deal 

Als custom bouwer van op maat gemaakte instrumenten, verwachtte Ancoats Guitars geen verkoop op die dag. Een handgebouwd instrument is immers altijd meer een weloverwogen aankoop dan een impulsaankoop. 

Dave merkte echter wel dat hij hierdoor een beetje een invalshoek miste om met bezoekers in contact te komen. 

"Het voelde niet goed om mensen de 'harde verkoop' te geven, maar tegelijkertijd wilde ik een zaadje planten zodat bezoekers die mijn stand verlieten het gevoel kregen dat een Ancoats Gitaar in de toekomst een optie voor hen zou kunnen zijn." 

Ongeacht je sector is het onwaarschijnlijk dat er een deal wordt gesloten tijdens een evenement, maar het kan wel mogelijk zijn om prospects te identificeren en ze op weg te helpen naar een potentiële aankoop. 

Er zijn verschillende manieren om dat te doen, dus het is een goed idee om te bepalen wat je wilt bereiken. Enkele geldige doelen kunnen zijn: 

  • uw database met contacten uitbreiden 
  • uw lijst met e-mailabonnees samenstellen 
  • volgers op sociale media vergroten 
  • toekomstige gesprekken of vergaderingen regelen 

Zorg er dus voor dat je een duidelijk idee hebt van hoe een succesvolle interactie eruit ziet en wat beide partijen ervan kunnen meenemen. Iets fysieks is altijd handig, en Dave was blij dat hij visitekaartjes, complimentenstrookjes en flyers bij zich had. 

Toptip: Bepaal wat je wilt bereiken met je interacties. Zorg ervoor dat je een strategie hebt om contact te houden en een duidelijk beeld hebt van wat de volgende stap kan zijn.   

Speel in hun handen 

Dave was ervan overtuigd dat het evenement een kans was voor gitaarliefhebbers om de instrumenten persoonlijk vast te houden en te bespelen. 

"Voor mij draait de tentoonstellingservaring vooral om het in de praktijk brengen van instrumenten die je misschien nog nooit hebt gezien, of alleen maar online hebt gezien. Het is een geweldige kans om te ontdekken hoe de gitaren echt aanvoelen in je handen."  

Dit in tegenstelling tot sommige van zijn collega-exposanten, die terughoudender leken om het publiek hun instrumenten te laten oppakken en uitproberen. Dit betekende dat sommige bezoekers die bij de stand van Ancoats Guitars kwamen, niet zeker wisten of ze de gitaren wel mochten aanraken.

Top tip: Zorg dat afgevaardigden zich welkom voelen en als je wilt dat ze proberen voordat ze kopen - laat ze weten dat het oké is! 

Gitaarbeurs stand 2

Het kan luidruchtig worden 

Zoals je je misschien kunt voorstellen, kan een tentoonstelling gewijd aan het ultieme symbool van rock and roll rebellie behoorlijk hard aankomen op je trommelvliezen. Sommige evenementen zoals De Gitaarshow in Birmingham, waar Ancoats Guitars later dit jaar exposeert, hebben regels opgesteld over wanneer en waar exposanten het volume harder mogen zetten. 

De prioriteit voor Dave was om ervoor te zorgen dat veel bezoekers zijn gitaren konden uitproberen. Ze moesten zichzelf ook kunnen horen spelen:

"De versterker die ik heb meegenomen heeft een hoofdtelefoonuitgang, dus ik zou in de toekomst zeker een hoofdtelefoon meenemen en daar gebruik van maken, zodat klanten wat privacy hebben en zichzelf kunnen horen spelen. Ik zou ook een tweede versterker meenemen om meer mensen de kans te geven de gitaren te horen en misschien zelfs samen te jammen."   

Soms moet je een gebeurtenis meemaken om echt te leren welke uitrusting of hulpmiddelen het leven makkelijker zouden maken. 

Toptip: Maak een lijst met spullen, promotionele of praktische, die volgens jou ontbreken. Doe dit zodra je thuiskomt om te voorkomen dat je het vergeet. Zo kun je de volgende keer dat je je voorbereidt op een evenement naar de lijst verwijzen. 

Een rockend opwarmoptreden 

De show was een groot succes en veel meer mensen kennen Ancoats Guitars nu dan voorheen. Als eerste stap in de wereld van gitaarshows bleek het een leerzame ervaring van onschatbare waarde te zijn voor Dave en Ancoats Guitars. De geprinte displayelementen droegen bij aan een fantastisch uitziende stand die deze prachtige instrumenten complimenteerde en de ervaring heeft gediend als een briljant opwarmingsoptreden voor De Gitaarshow in Birmingham. Daar zal Dave een eigen stand hebben en het zal zeker een gelegenheid zijn om die vlaggen uit te hangen! 

De volgende keer zal Dave worden uitgerust met extra merchandise-elementen zoals T-shirts, Kappen en Stickers. We werken momenteel aan ideeën en ontwerpen voor deze ontwerpen, die we graag in onze volgende nieuwsbrief willen onthullen. Verhalen over starters blog.