Verhalen over een startende onderneming: Ancoats Guitars bereidt zich voor op de North East Guitar Show

Leuke, levendige en luide gitaarshows zijn een geweldige kans voor gitaarnerds om tooncondensatorwaarden en toetsradii te bespreken zonder bang te hoeven zijn voor starende blikken of spot.

Nog belangrijker is dat ze spelers, detailhandelaren en beïnvloeders in staat stellen om instrumenten van dichtbij en persoonlijk te zien. Een evenement als de Gitaarshow Noordoosten is een fantastische kans om allerlei gitaarspullen in het echt te zien, horen, voelen en vergelijken. Nu de Covid-beperkingen zijn versoepeld, zullen velen in de gitaargemeenschap ongeduldig zijn om er op uit te trekken en een show bij te wonen.

Natuurlijk is het een ideale bestemming voor Ancoats Guitars, de opwindende nieuwe gitaarfabrikant waarvan we het eerste jaar beschrijven in onze Blogreeks Start-upverhalen.

Debuutshow van Ancoats Guitars

De North East Guitar Show is een ideaal evenement voor Ancoats Guitars om zijn debuut te maken. Deze expo in Tyne & Wear is een van de eerste shows op de kalender en de line-up van exposanten, dealers en artiesten zal zeker een gezonde groep liefhebbers van zessnaren aantrekken.

Het evenement wordt gesponsord door een aantal van de grootste namen in de industrie, waaronder Ernie Ball, Mooer, Wilkinson en Bose, plus live-optredens en een bar met vergunning, wat betekent dat het zeker een luide en levendige aangelegenheid wordt.

Voor Ancoats gitaren is een regionale show als deze ook de perfecte opwarmer voor De Gitaarshowhet nationale evenement waar Ancoats Guitars zal exposeren op de 7th en 8th van mei.

Voorbereiden

Voor Dave Roberts, de vakman achter Ancoats Guitars, draait de voorbereiding vooral om het product. Het zal de eerste keer zijn dat Ancoats Guitars exposeert op een beurs, dus Dave is druk bezig geweest met het bouwen van nieuwe gitaren en ervoor te zorgen dat ze prachtig zijn ingesteld om te spelen om het merk zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.

Naast de instrumenten zelf heeft een druk evenement ook een aantal opvallende displaymaterialen nodig waarmee Ancoats Guitars zich kan onderscheiden van de massa. Zoals beschreven in onze vorige blog We hebben al met Dave samengewerkt om de visuele identiteit van Ancoats Guitars te ontwikkelen en om Zakelijk briefpapier, Vliegers en Posters.

Het grote plaatje

Voor de gitaarbeursstand hadden we echter groot drukwerk nodig om een grote indruk te maken. Als je exposeert op een gitaarshow, is het belangrijk om te weten welke ruimte en afspraken er bij je stand horen. De stand van Ancoats Guitars op de North East Guitar Show bestaat uit een ruimte van 2 meter met een standaard 6ft schragentafel.

Met dit in gedachten gingen we samen met Dave aan de slag om een reeks display-elementen te selecteren en te ontwerpen die een professioneel ogende en opvallende stand zouden creëren die zou weerspiegelen waar het bij Ancoats Guitars allemaal om draait.

Hoe we rollen

Impactvol en betaalbaar, Rolbanners zijn het eerste keuze item voor groot formaat voor veel exposanten die hun identiteit in een grote ruimte willen neerzetten. Ze zijn draagbaar en snel te installeren, waardoor je meteen een achtergrond creëert.

Het ontwerp waar we op uitkwamen bevat het woordmerk van Ancoats Guitars en de kenmerkende geometrische vormen in Bauhaus-stijl, evenals texturen die verwijzen naar de gitaren zelf en hun Mancuniaanse erfgoed. Dave koos er ook voor om een QR-code op te nemen die smartphonegebruikers naar zijn website. Je kunt meer te weten komen over de Do's en Don'ts van het integreren van QR codes in onze blog hier.

Alles op tafel

Nieuw in ons assortiment promotionele drukwerkproducten zijn onze fantastische nieuwe Bedrukte tafelkleden. De all-over print is perfect om een effen, armoedig ogende schragentafel te verbergen en tegelijkertijd je merk te promoten.

Het ontwerp bevat opnieuw het woordmerk, samen met een fotografische textuur met de industriële architectuur waar de wijk Ancoats in Manchester beroemd om is. Er zijn geen opvallende kleuren gekozen voor dit ontwerp, omdat de gitaren zelf de helden moeten zijn als ze eenmaal op tafel staan.

Markeren

Als extra aandachtstrekker kozen we ervoor om het volgende toe te voegen Bedrukte vlaggen. Deze worden vaak buiten gebruikt, maar er is geen reden waarom ze niet kunnen worden gebruikt als onderdeel van een gedurfde display binnen. En natuurlijk kan Dave zijn vlag hergebruiken buiten zijn werkplaats in Ancoats, of op andere evenementen in de buitenlucht die hij in de toekomst kan bijwonen.

Dave ging voor het 'Crest' model, wat een geweldige vorm is die echt goed werkt met dit ontwerp. Deze keer hebben we het "A"-logo prominent in beeld gebracht, evenals het woordmerk van Ancoats Guitars. De geometrische vormen en industriële texturen binden alle drie de elementen en versterken het merk.

Verder met de show...

De gitaarcultuur heeft de online wereld altijd omarmd en het is geweldig om gitaren te kunnen zien en horen op Instagram of YouTube. Er is echter geen vervanging voor het voelen van een instrument onder de vingers en het horen van de versterker die een serieuze hoeveelheid lucht door de kamer jaagt. We weten zeker dat Dave and Ancoats gitaren een enorme hit zullen worden en Solopress wenst hen veel succes bij hun debuutshow.

Dave komt volgende week terug van de show en we kijken ernaar uit om met hem bij te praten en alles over zijn ervaringen te horen. Als we dat doen, zullen we zeker de lessen die hij heeft geleerd van het allereerste evenement van Ancoats Guitars delen in onze volgende blog Start-Up Stories.