5 tendințe uimitoare de design pentru 2019

5 tendințe uimitoare de design pentru 2019

Tendințele în materie de design joacă un rol important în modelarea modului în care brandurile de succes se promovează.

Dar ce ne va aduce designul în 2019? L-am întrebat pe Phil Cleaver, profesor de industrii creative la Universitatea Middlesex și câștigător al premiului Yellow Pencil, pentru a prezice cele mai importante cinci tendințe în materie de design pentru acest an.

1. Branding experiențial

În ultimii ani, brandingul experiențial a dat viață întreprinderilor.

Conceptul constă în interacțiunea cu oamenii la nivel senzorial. Schimbați publicitatea tradițională cu experiențe imersive pentru a-i inspira pe consumatori să investească în marca dvs.

Acest lucru poate lua mai multe forme, de la campanii interactive la vitrine creative - orice lucru în care consumatorii dvs. se implică sau participă activ. Ajungeți la inima a ceea ce motivează consumatorul țintă și încercați să dezvoltați un atașament emoțional pozitiv.

Phil spune: "O identitate de marcă puternică nu mai poate exista doar vizual. Un brand eficient vizează cât mai multe simțuri umane pentru a se înrădăcina ferm în memoria noastră. În cele din urmă, brandul trebuie să existe dincolo de logo și să ia forme care transcend abordarea sa vizuală."

2. Animație kinetică de branding

Brandingul animat sau cinetic are nenumărate posibilități de design în era digitală.

La fel ca și brandingul experiențial, kinetic împinge limitele - de data aceasta prin utilizarea imaginilor în mișcare și a animațiilor în logo-uri și publicitate. Aceste reprezentări realiste ale unui brand au ca scop captarea atenției consumatorului.

Designul cinetic se află la început și nu a fost încă adoptat pe scară largă. Pregătirea pentru această tendință vă poate ajuta marca să se evidențieze în fața concurenților.

Phil spune: "Ecranul este modul în care se consumă majoritatea mediilor vizuale. Ai la dispoziție câteva secunde pentru a arăta cum te miști. Acesta ar putea fi modul în care se prezintă logo-ul și cum apar caracterele. De asemenea, s-ar putea ca, în cazul în care logo-ul tău descrie ceva care se poate mișca, să introduci acest lucru vizual."

3. Simbolul

Simbolul sau logo-ul este, fără îndoială, cel mai important aspect al oricărui brand. Cele mai bune rămân în mintea clienților și sunt primul lucru pe care aceștia și-l imaginează atunci când se gândesc la marca respectivă.

Simbolurile devin din ce în ce mai importante în brandingul modern, pentru a comunica mesajele mărcii cu un minim de cuvinte - sau, uneori, fără cuvinte.

"Când un brand are o marcă care îl reprezintă cu atât de mult succes, atinge o virtuozitate care transcende limbajul"," spune Phil. "Nu este nevoie de niciun alt context, iar acesta le este întotdeauna asociat în mod incontestabil."

Organizațiile își pot modifica simbolurile pentru a atrage un public complet nou. De exemplu, un rebrandingul partidelor politice își pot reîmprospăta imaginea și pot schimba percepția pe care oamenii o au despre ele, prin simpla reproiectare a logo-ului lor.

4. Platformele de social media

Social media va deveni și mai importantă pentru branduri în 2019.

Așa susține expertul nostru Phil Cleaver.

Nu este o surpriză. Social media este cea mai eficientă modalitate de a intra în contact cu consumatorii din ziua de azi, fie că este vorba despre noi categorii demografice, fie că este vorba despre creșterea gradului de conștientizare a clienților existenți.

În 2018, peste 83% dintre rezidenții din Marea Britanie dețineau un cont de social media, iar acest număr urmează să crească și mai mult în 2019. Domeniul de aplicare al social media este nelimitat, iar toate aceste tendințe de design pot fi introduse și implementate prin intermediul acesteia.

"Facebook și Instagram sunt în continuă creștere în ceea ce privește consumul de către publicul larg", spune Phil. "Prin urmare, potențialul de marketing din aceste spații capătă tot mai multă valoare. Mobilizarea inteligentă a brandingului și a campaniilor pe platformele de socializare oferă unei mărci o rază de acțiune mult mai mare, în special în rândul consumatorilor mai tineri."

5. Caractere personalizate

Fonturile sau caracterele personalizate devin rapid un instrument important în crearea unei personalități unice a mărcii. Companii importante, precum Netflix, Apple și Google, și-au dezvoltat deja propriile caractere tipografice personalizate. De ce?

Aceștia aduc personalitatea mărcii dumneavoastră în tot ceea ce spuneți. Și, odată stabilite, pot deveni nucleul brandingului dumneavoastră - împotriva simbolului dumneavoastră, comunicând convingerile și valorile dumneavoastră nu prin ceea ce spuneți, ci prin modul în care o spuneți.

Phil spune: "A deține un font este ca și cum ai deține un ton de voce, mai ales atunci când formele literelor au fost create pentru a transmite mesajul pe care doriți să îl exprimați.

"Înseamnă, de asemenea, că concurenții nu pot adopta acest limbaj vizual ca fiind al lor. La fel ca și simbolul, fontul tipografic trebuie proiectat și evaluat în funcție de calitățile proiectate ale mărcii".

2019 oferă ocazia perfectă pentru a vă reevalua designul de branding. Faceți cunoscute noile dvs. modele cu ajutorul cărților de vizită și al antetelor de la Solopress.