Proiecte de afișe Glastonbury revizuite

Glastonbury

De la înființarea sa în 1970, Glastonbury s-a impus cu fermitate ca unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, Michael Eavis aducând în mod constant în Somerset crema de la crema a lumii muzicale.

Pentru a ne conecta cu festivalul din acest an, am rugat echipa noastră de design să își îndrepte privirea de experți asupra câtorva dintre posterele iconice de la Glastonbury care au fost produse de-a lungul anilor.

Introducere

Glastonbury 2022 tocmai a deschis porțile pentru mulțimea de festivalieri fideli, care au fost privați de călătoria lor anuală la Worthy Farm din 2019. Festivalul a ratat chiar și propria sa petrecere de 50 de ani în 2020 din cauza pandemiei de Coronavirus. Cu toate acestea, absența face ca inima să crească mai mult, iar festivalul din acest an - cu soarele strălucind și Sir Paul McCartney ocupând locul de top sâmbătă - ar trebui să se dovedească a fi un clasic din toate timpurile.

Așadar, ce moment mai bun pentru a privi înapoi la trecutul și prezentul brandingului festivalului și pentru a urmări cum a evoluat faimosul poster Glastonbury în ultima jumătate de secol?

Tendințele se pot schimba rapid, iar stilurile grafice sunt predispuse să devină învechite de-a lungul anilor. Dar, dacă ne luăm după istoria afișelor Glastonbury, acestea identitate vizuală prin design de afiș este protejat de trecerea timpului prin capacitatea sa de a reda amintiri uimitoare oricărui spectator pasionat de concerte.

Glastonbury a comentat cu privire la identitatea lor vizuală: "Avem o mulțime de artiști și 47 de ani de istorie, așa că, în mod normal, mă tem că nu ne referim la un singur designer/artist. 'Tis all a group effort!". Acest lucru ar putea explica de ce, de-a lungul anilor, nu s-a pus prea mult accent pe elementul de design grafic al festivalului.

Care sunt posterele care au ieșit în evidență și care au fost complet ratate?

 

1982 - Hit

1982 Glastonbury Poster

Van Morrison este capul de afiș aici, iar acesta este un poster fantastic în două tonuri, care oferă un echilibru excelent între caractere și imagine. O imagine simplă reflectată conferă acestui poster simetrie puternică cu ilustrația păunului și scena piramidei care trage un fascicul pe cerul nopții. Toate spectacolele au spațiu pe afiș pentru a putea respira și pentru a face diferența între cele trei categorii de muzică, film și teatru.

 

1986 - Hit

1982 Glastonbury Poster

Pace și dragoste, omule. Privind în urmă la 1986, pot să apreciez în ce se deosebește acest design de restul. Promovarea culori vibrantecu un concept de logo foarte puternic, care se îndepărtează de orice încercare anterioară de a "marca" festivalul. Din punct de vedere istoric, se știe că marcarea unui festival poate avea complicații, multe trupe semănând prea mult cu un brand în loc să fie un spectacol. Astfel, acest poster este o combinație excelentă între a se potrivi cu stilul Glastonbury și a fi ușor de asimilat.

 

1989 - Miss

1982 Glastonbury Poster

Cum au reușit să greșească atât de mult la doar 3 ani distanță? O schimbare uriașă aici, trecând de la 1986 cu o preluare ușoară, până la această foaie de versuri îndoielnică, care arată ca o lucrare.

Designerul pentru 1987 a aruncat complet la gunoi regulile privind cele mai bune practici. Acesta este un design leneș dacă sunt critic. Cel mai dezamăgitor este că toate actele au fost adunate în același font de aceeași mărime, care a fost apoi aliniat central, în mod continuu, de-a lungul paginii. Suficient pentru a-mi face ochii să se stingă complet și să-mi concentrez atenția pe altceva. Urmează!

 

1993 - Miss

1982 Glastonbury Poster

Oh, anii '90. Ce deceniu care ne-a oferit spectacole de la Red Hot Chilli Peppers, Radiohead, Blur, Bob Dylan, Morrissey și mulți alții. Ceea ce nu se poate spune ca fiind memorabil ar fi designurile de afișe tipic proaste de-a lungul anilor '90?

Deși afișul din '93 este rău, este probabil cea mai bună alegere dintre toate în ceea ce privește adăugarea de caracter la design, în loc de a pune toate actele într-un singur paragraf.

Deși apreciez faptul că am pus numele festivalului într-un cadru mai mare, mai font ludic desenat de mână care utilizează culorile din marca de pictograme Glastonbury. În afară de asta, restul afișului este ușor de uitat.

Deci, să trecem la lucrurile bune.

 

2003 - Hit

1982 Glastonbury Poster

Un deceniu mai târziu, anul 2003 a fost cel mai bine vândut eveniment Glastonbury de până acum, toate biletele fiind vândute în 24 de ore. Acest poster a ajuns cu siguranță pe scenă într-un anumit fel, ceea ce, privind în urmă, a fost o schimbare binevenită față de ilustrațiile mai vechi, care au devenit vizibil depășite într-un timp atât de scurt.

Privind acest poster, acesta salută o nouă schimbare. Tipografie mai marecare a ajutat ca spectatorii să iasă în evidență unii de alții, până la un o paletă de culori mai puternică.

Omul responsabil de aceste schimbări este Stanley Donwood, cunoscut în mod notoriu pentru crearea tuturor ilustrațiilor Radiohead. De asemenea, ar trebui menționat că a preluat comanda pentru designul afișelor și ilustrațiile pentru Glastonbury de la începutul anilor '00.

 

2015 până în prezent - Hit

Afișul Glastonbury 2019

Din 2015, Glastonbury a adaptat o temă multicoloră, mai jucăușă, așa cum se arată în acest exemplu din 2019. De atunci, fiecare afiș a prezentat o variație a temei - singurul lucru care a fost modificat și schimbat semnificativ în acest timp sunt numele actelor.

Faptul că stilul nu s-a schimbat în 4 ani este o dovadă a succesului său ca design. La urma urmei, dacă nu este stricat, nu-l reparați. Toți capii de afiș pot fi văzuți în mod clar din linia de sus, iar în partea de jos a listei se regăsesc spectacolele care vor evolua pe alte scene. Ierarhia este bună, iar utilizarea textului colorat funcționează bine. Culoarea de fundal a rămas neagră din 2016, permițând textului colorat să iasă în evidență.

Tentația pentru primul festival de la pandemie încoace a fost probabil să se facă simțită schimbarea în ceea ce privește designul afișului. De fapt, este grozav să vezi revenirea a ceva atât de familiar. După cum putem vedea în posterul din 2022 de aici, toate elementele de succes sunt prezente, cu o margine modificată și cu fundalul negru îndulcit la un albastru de miezul nopții. Faptul că este recognoscibil din desenele de dinainte de pandemie întărește ideea unei reveniri triumfătoare la afaceri ca de obicei.

Ar putea veni un moment în care să se schimbe abordarea festivalului în ceea ce privește designul afișelor, și bănuim că acest moment ar putea veni în curând. Dar, deocamdată, este minunat să vedem această instituție culturală restabilindu-se într-un stil care este atât de reușit, cât și familiar.

Vă simțiți inspirat?

Aici, la Solopress, noi afișe tipărite pentru festivaluri și concerte în toată țara. Consultați pagina noastră tipărirea de afișe opțiuni aici.

Tipărire de postere