Siguranță cu stil - măștile de față din Formula 1 au fost analizate

Ferrari F1

Sezonul 2020 al Formulei 1 începe în Austria, la începutul lunii iulie, deși a spune că circumstanțele au fost puțin neobișnuite este puțin spus.

Pe pistă au fost puține schimbări, 18 dintre cei 20 de piloți fiind păstrați din campania precedentă - singurele fețe noi fiind Nicholas Latifi la Williams și Esteban Ocon, care revine la Renault.

Cu toate acestea, în afara pistei, lucrurile nu ar fi putut fi mai diferite de ceea ce ne-am obișnuit să vedem în acest sezon.

COVID-19 a dus la anularea cursei inițiale de deschidere din Australia în luna martie și încă mai are un impact după aproape patru luni.

Toate cursele programate se vor desfășura în spatele ușilor închise, fără spectatori prezenți. Peste Au fost efectuate 4.000 de teste înainte de prima cursă, toate acestea fiind negative. Se practică, de asemenea, distanțarea socială, iar stațiile de dezinfectare a mâinilor pot fi văzute în toate zonele de boxe și padocuri.

Cu toate acestea, o schimbare care a fost cea mai vizibilă este masca de față pe care piloții, echipele de la boxe și directorii de echipă au purtat-o pe tot parcursul weekend-ului. În timp ce unele echipe, printre care Alpha Tauri și Haas, au optat pentru a păstra măștile simple, altele au decis să mențină lucrurile în ton cu marca, cu rezultate extrem de elegante.

Ferrari

Masca în sine este simplă, de culoare roșie, cu un hashtag #essereFerrari, care se traduce prin "noi suntem Ferrari". Poate că nu va câștiga niciun premiu de design de una singură, dar atunci când o combini cu roșul iconic care împodobește mașina și uniformele Ferrari, arată superb. Se potrivește perfect cu cea mai recunoscută marcă din sporturile cu motor, iar abordarea sa minimalistă este câștigătoare.

McLaren

Echipa din Woking speră să aibă un sezon bun pe circuit și, dacă vor obține aceleași rezultate ca și cu măștile de față, ar putea obține rezultate foarte bune! Acesta este un alt design care se potrivește cu schema de culori a echipei - de data aceasta un portocaliu izbitor.

Cu toate acestea, McLaren a decis să includă inscripția "We Race As One" pe obrazul stâng, pentru a promova Inițiativa F1 cu același nume "care vizează abordarea celor mai mari probleme cu care se confruntă comunitățile sportive și globale - lupta împotriva COVID-19 și condamnarea rasismului și a inegalității".

Mercedes

La prima vedere, s-ar putea părea că Mercedes nu a făcut un efort prea mare cu măștile de față, având în vedere că acestea sunt negre, fără elemente de design. Cu toate acestea, este vorba de o decizie foarte deliberată, după ce și-au să treacă de la tradiționalul argintiu la o livrea neagră pentru acest sezon, în sprijinul mișcării Black Lives Matter.

Această afirmație ar trebui să aibă parte de mult timp de emisie pe parcursul sezonului, având în vedere cât de dominanți se pare că vor fi Lewis Hamilton și Valteri Bottas.

Racing Point

Fie că aprovizionarea cu măști a celor de la Racing Point a fost întârziată pentru GP-ul Austriei, fie că au devenit puțin geloși! După ce au folosit măști fără marcă pentru prima cursă, o săptămână mai târziu, pe același circuit, la GP al Stiriei, echipa a purtat aceste frumoase măști albastre cu marca echipei pe obrazul drept.

Red Bull Racing

Echipa de design Red Bull a dat dovadă de optimism cu designul lor, inclusiv cu steagul în carouri pe care Alex Albon sau, mai probabil, Max Verstappen speră să îl treacă pe primul loc în Marele Premiu de duminică. De asemenea, acesta include cuvintele "Stay Safe" pe obrazul drept.

Renault

Renault a fost prima echipă care a lansat o mască de față cu marca oficială F1, care ar putea fi achiziționate în luna iunie. Cu logo-ul Renault însoțit de textul "Renault DP World F1 Team", masca arată destul de bine. Este păcat însă că nu a fost folosită de niciun membru al echipei vineri sau sâmbătă, lucru care sperăm că se va schimba în ziua cursei.

Williams

Cândva o forță dominantă în F1, în aceste zile Williams este mai degrabă familiarizată cu partea greșită a clasamentului constructorilor. Cu toate acestea, au creat un logo arătos pe care l-au inclus în centrul măștilor, ceea ce face ca acestea să fie o ofertă solidă. Din nefericire, nu se oferă puncte pentru designul măștilor, care ar fi putut fi cea mai bună speranță a lor de a aduna câteva în acest sezon.

Antonio Giovinazzi

După ce am prezentat șase echipe, vom încheia analiza noastră cu un pilot. În timp ce echipa Alfa Romeo pare să poarte cu toții măști fără marcă, pilotul italian Antonio Giovinazzi a fost văzut purtând propria mască cu logo-ul AG99 pe obrazul stâng. Măștile de față din Formula 1 reprezintă o mare oportunitate pentru branding, și se pare că acest lucru include și brandingul personal.