Veiligheid in stijl - Formule 1 gelaatsmaskers beoordeeld

Ferrari F1

Het Formule 1-seizoen 2020 gaat begin juli van start in Oostenrijk, hoewel het een understatement is om te zeggen dat de omstandigheden een beetje ongewoon waren.

Er is weinig veranderd op het circuit, want 18 van de 20 coureurs zijn hetzelfde gebleven als in de vorige campagne. De enige nieuwe gezichten zijn Nicholas Latifi bij Williams en Esteban Ocon, die terugkeert bij Renault.

Buiten de baan konden de dingen echter niet meer verschillen van de normale seizoensouverture die we gewend zijn.

COVID-19 zorgde ervoor dat de oorspronkelijke openingsrace in Australië in maart werd afgelast en bijna vier maanden later heeft het nog steeds een impact.

Alle geplande races vinden plaats achter gesloten deuren zonder toeschouwers. Meer dan Er zijn 4000 tests uitgevoerd voor de eerste race, die allemaal negatief waren. Er wordt ook aan sociale distantie gedaan en overal in de pit- en paddockgebieden zijn handontsmettingsstations te vinden.

Eén verandering die het meest in het oog springt, zijn de gezichtsmaskers die de coureurs, pitcrews en teamhoofden het hele weekend dragen. Terwijl sommige teams, waaronder Alpha Tauri en Haas, ervoor kozen om hun maskers eenvoudig te houden, besloten andere teams om het merk hoog te houden met een aantal zeer stijlvolle resultaten.

Ferrari

Het masker zelf is eenvoudig, effen rood met de hashtag #essereFerrari, wat betekent 'wij zijn Ferrari'. Op zichzelf wint het misschien geen designprijzen, maar als je het combineert met het iconische rood dat de Ferrari-auto en -uniformen siert, ziet het er geweldig uit. Het past perfect bij het meest herkenbare merk in de autosport en de minimalistische benadering is een winnaar.

McLaren

Het team uit Woking hoopt op een goed seizoen op het circuit en als ze dezelfde resultaten behalen als met hun gezichtsmaskers, zouden ze het wel eens heel goed kunnen doen! Dit is weer een ontwerp dat in lijn is met het kleurenschema van het team - dit keer opvallend oranje.

McLaren heeft echter besloten om de tekst 'We Race As One' op de linkerwang aan te brengen, ter promotie van Initiatief van F1 met dezelfde naam 'gericht op het aanpakken van de grootste problemen waar de sport- en wereldgemeenschappen mee te maken hebben - de strijd tegen COVID-19 en de veroordeling van racisme en ongelijkheid'.

Mercedes

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof Mercedes niet veel moeite heeft gedaan voor hun gezichtsmaskers, aangezien ze gewoon zwart zijn zonder designelementen. Dit is echter een zeer bewuste keuze na hun overschakelen van hun traditionele zilverkleurige naar een zwarte kleurstelling voor dit seizoen ter ondersteuning van de Black Lives Matter beweging.

Deze uitspraak zal in de loop van het seizoen wel vaak voorbij komen als je bedenkt hoe dominant Lewis Hamilton en Valteri Bottas zullen zijn.

Racing Punt

Of Racing Point's levering van maskers was vertraagd voor de GP van Oostenrijk, of misschien waren ze een beetje jaloers! Nadat ze tijdens de eerste race merkloze maskers hadden gebruikt, droeg het team een week later op hetzelfde circuit tijdens de GP van Stiermarken deze opvallende blauwe gezichtsbedekkingen met het teamlogo op de rechterwang.

Red Bull Racing

Het ontwerpteam van Red Bull heeft wat optimisme getoond met hun ontwerp, inclusief de geblokte vlag waarvan Alex Albon, of waarschijnlijk Max Verstappen, hoopt dat die hen zondag tijdens de Grand Prix als eerste over de streep zwaait. Op de rechterwang staan ook de woorden 'Stay Safe'.

Renault

Renault was het eerste team dat een officieel F1-gezichtsmasker uitbracht. kunnen worden gekocht in juni. Met het Renault-logo en de tekst 'Renault DP World F1 Team' ziet het masker er goed genoeg uit. Het is echter jammer dat niemand van het team het op vrijdag of zaterdag heeft gebruikt, iets waar hopelijk op de racedag verandering in komt.

Williams

Williams was ooit een dominante kracht in de F1, maar tegenwoordig zijn ze meer bekend aan de verkeerde kant van de constructeurstabel. Ze hebben echter een mooi logo ontworpen dat ze centraal op hun maskers hebben geplaatst, waardoor dit een solide aanbieding is. Helaas zijn er geen punten te verdienen met het ontwerp van het gezichtsmasker, terwijl dat misschien wel hun beste kans was dit seizoen.

Antonio Giovinazzi

Na zes teams, sluiten we ons overzicht af met een coureur. Terwijl het Alfa Romeo-team allemaal een merkloos masker lijkt te dragen, is de Italiaanse coureur Antonio Giovinazzi gezien met zijn eigen masker met een AG99-logo op de linkerwang. Formule 1 gezichtsmaskers zijn een geweldige kans voor branding, en het lijkt erop dat dit ook geldt voor persoonlijke branding.