Cine este stăpânul afișului?

colegiu de design de afișe de la celebrii designeri grafici Tom Eckersley

Maestrul afișului, Tom Eckersley, va fi celebrat într-o nouă expoziție a London College of Communication, care marchează centenarul nașterii sale...

Tom Eckersley (1914-1997) a fost un grafician și educator faimos pentru modele de afișe. El a înființat, de asemenea, școala de design grafic la London School of Printing (în prezent, London School of Printing). Colegiul de Comunicare din Londra). Colecția sa conține exemple de afișe și lucrări publicate pentru organizații precum Guinness, London Transport și General Post Office.

Marcând centenarul nașterii acestui influent grafician, o nouă expoziție la London College of Communication (11 - 29 ianuarie 2014) va celebra contribuția enormă pe care Tom Eckersley a avut-o la designul grafic și la educația în design în Marea Britanie de-a lungul a șase decenii, ca practician, profesor și maestru incontestabil al tipărirea de afișe design.

Expoziția prezintă 40 de afișe selectate din arhiva Eckersley a Universității de Arte din Londra, găzduită la London College of Communication (LCC), unde Eckersley a înființat primul curs de grafică de licență din Marea Britanie în 1954, la London College of Printing (LCP). În cadrul expoziției vor fi expuse desenele lui Eckersley din anii 1940 până în anii 1980.

"Moștenirea lui Tom Eckersley nu este nicăieri mai bine simțită decât la LCC, unde predarea și cercetarea în domeniul designului grafic își au rădăcinile în primul curs de licență al colegiului pe care l-a înființat în 1954", spune profesorul Lawrence Zeegen, decanul Școlii de Design de la London College of Communication. "Pe măsură ce designul de comunicare și mass-media din secolul XXI se grăbește tot mai mult, găsirea unui moment de pauză și reflecție asupra trecutului disciplinei, în mijlocul barajului de mesaje vizuale multidisciplinare, multiplatformă și multistratificate, este din ce în ce mai relevantă. Este crucial pentru înțelegerea și aprecierea trecutului, prezentului și viitorului designului de comunicare."

Maestru al afișului

100 de ani de imprimare Afiș educațional

Afișul Equus

Afișul Graphic Design Works

Poster de salutări

Părul lung este un poster periculos

Privind înapoi poster

Cinci Tom Eckersley fapte Tom Eckersley

  • În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost cartograf pentru Royal Air Force.
  • În 1948 a fost decorat cu Ordinul Imperiului Britanic (OBE) pentru serviciile sale în domeniul designului de afișe.
  • Tom Eckersley a fost printre primii designeri britanici care au aderat la Alliance Graphique Internationale (AGI).
  • El a fost șef al departamentului de grafică la LCP/LCC până în 1977.
  • Fiii săi Anthony, Paul și Richard au devenit, de asemenea, designeri grafici.

Credite de imagine:

Pentru toate imaginile, cu excepția lucrărilor de design grafic:
Cu mulțumiri către Estate of Tom Eckersley / University of the Arts London / Archives & Special Collections Centre

Lucrări de design grafic:
Cu mulțumiri către Estate of Tom Eckersley / University of the Arts London / Archives & Special Collections Centre / ILEA

2 COMENTARII

  1. Îmi plac foarte mult posterele - ele îmi fac călătoria în metroul londonez. Îmi place foarte mult această expoziție!

Comentariile sunt închise.