Incredibile postere de epocă de la malul mării

Seaside Southend Banner

Haideți să facem un pas înapoi în timp și să celebrăm istoria noastră locală cu ajutorul unor frumoase postere de epocă de la malul mării. 

Orașele de coastă au fost întotdeauna văzute ca un mediu de recreere, iar istoricii au raportat că acest lucru poate fi urmărit încă din epoca romană, când membrii mai bogați ai societății care locuiau în Colchester vizitau insula Mersea pentru a pleca în vacanță. Dezvoltarea plajei ca stațiune de agrement la jumătatea anilor 1800 a deschis calea pentru ceea ce avea să devină mai târziu o industrie turistică globală, primele adevărate stațiuni balneare fiind deschise ceva mai devreme și fiind destinate aristocrației, care a început să frecventeze plaja, precum și orașele balneare la modă pe atunci, pentru recreere și sănătate.

Southend-on-Sea Seaside Poster

În 1871, guvernul britanic a adoptat legea privind sărbătorile bancare, care prevedea, pe tot parcursul anului, sărbători oficiale care le permiteau oamenilor să stea departe de locul de muncă. În timp ce familiile mai înstărite stăteau adesea o săptămână în timpul verii, marile îmbunătățiri aduse sistemului feroviar cu aproximativ treizeci de ani înainte au permis claselor muncitoare să plece în excursii de o zi pentru a lua aer curat și sănătos în orașele de pe litoral. Acest mare aflux de vizitatori i-a determinat pe întreprinzători să construiască unități de cazare și noi atracții pentru a profita de acest lucru și a dat startul creșterii economice în orașele de coastă.

Westcliff Seaside Rail Poster

Bineînțeles, pentru a răspândi vestea despre aerul curat și odihna, acum disponibile cu ușurință și recomandate de guvern, au fost realizate numeroase afișe pentru a face publicitate orașelor de coastă. Southend-on-Sea, de exemplu, a fost singura stațiune de la malul mării la care s-a făcut publicitate în metrou. Trenurile electrice îi duceau pe turiști până la Barking, unde locomotivele cu aburi ale liniei principale au preluat controlul pentru restul călătoriei. Din 1910 până în 1939, Southend-on-Sea și Shoeburyness au fost chiar incluse ca parte a District Line. Într-o revenire la tendința de epocă, mulți au copiat aceste reclame clasice; originalele sunt acum considerate obiecte de colecție.

Southend Seaside Poster

Anul trecut, pe vremea aceasta, aproape 200 de postere de călătorie de epocă din întreaga lume au fost scoase la licitație la New York, iar unele dintre ele au fost adjudecate cu oferte totale de peste $500.000 de euro. Licitatorii le-au reamintit potențialilor cumpărători de o epocă a călătoriilor în care vacanțele erau pentru cei bogați, trenurile cu aburi erau norma, iar avioanele comerciale aveau elice. Stațiunile balneare britanice au figurat foarte mult în cadrul licitației, precum și rutele de tren, iar multe dintre postere au fost amplasate în gări din Marea Britanie între anii 1920 și 1940.

Amuzamentele de pe malul mării din Southend-on-Sea

Vedeți lucrarea dvs. în print

Dacă sunteți designer și doriți să vă creați propriile postere, luați legătura cu noi! Aveți prețuri fantastice pe site-ul nostru afișe.

2 COMENTARII

Comentariile sunt închise.