Utrolige vintage-plakater ved havet

Seaside Southend Banner

Lad os tage et skridt tilbage i tiden og fejre vores lokale historie med nogle smukke vintage-kystplakater. 

Kystbyer har altid været betragtet som et rekreativt miljø, og historikere har rapporteret, at dette kan spores tilbage til romertiden, hvor de rigere medlemmer af samfundet, der boede i Colchester, besøgte Mersea Island for at komme væk på ferie. Udviklingen af stranden som feriested i midten af 1800-tallet banede vejen for det, der senere skulle blive en global turistindustri, de første rigtige badebyer blev åbnet lidt tidligere og var rettet mod aristokratiet, som begyndte at frekventere kysten såvel som de dengang fashionable kurbyer for at få rekreation og sundhed.

Southend-on-Sea Seaside Poster

I 1871 indførte den britiske regering loven om helligdage, og i løbet af året var der officielle helligdage, som gav folk mulighed for at komme væk fra deres arbejde. Mens de mere velhavende familier ofte blev en uge om sommeren, gjorde de store forbedringer af jernbanesystemet omkring 30 år tidligere det muligt for arbejderklassen at tage på dagsture og få lidt sund og frisk luft i kystbyerne. Denne store tilstrømning af besøgende fik iværksættere til at bygge boliger og nye attraktioner for at udnytte det og kickstarte den økonomiske vækst i kystbyerne.

Westcliff Seaside Rail Poster

For at sprede budskabet om den nu let tilgængelige friske luft og hvile, som regeringen anbefalede, blev der selvfølgelig lavet mange plakater for at reklamere for kystbyerne. Southend-on-Sea var f.eks. den eneste badeby, der blev reklameret for i undergrundsbanen. Elektriske tog kørte feriegæster så langt som til Barking, hvor damplokomotiver tog over på resten af rejsen. Fra 1910 til 1939 var Southend-on-Sea og Shoeburyness endda inkluderet som en del af District Line. I en tilbagevenden til vintagetrenden har mange kopieret disse klassiske reklamer; originalerne ses nu som samlerobjekter.

Southend Seaside-plakat

Sidste år på denne tid blev næsten 200 gamle rejseplakater fra hele verden sat på auktion i New York, og nogle af de vindende bud beløb sig til over $500.000. Auktionarius mindede de potentielle købere om en rejsealder, hvor ferier var for de velhavende, damptog var normen, og kommercielle fly havde propeller. Britiske badebyer fyldte meget på auktionen, ligesom togruter, og mange af plakaterne var placeret på jernbanestationer i hele Storbritannien mellem 1920'erne og 1940'erne.

Forlystelser ved havet i Southend-on-Sea

Se dit arbejde på tryk

Hvis du er designer og gerne vil lave dine egne plakater, så kontakt os! Vi har fantastiske priser på vores Plakater.

2 KOMMENTARER

Der er lukket for kommentarer.