Cele mai bune orașe pentru nomazii digitali creativi

Forța de muncă creativă este în mișcare. Călătorind în întreaga lume și înregistrând orele de lucru oriunde există WiFi, nomazii digitali încearcă să descopere stilul de viață din cele mai fascinante orașe de pe glob.

O nouă cercetare realizată de Solopress a cercetat nevoile nomazilor digitali pentru a dezvălui cele mai bune locuri de pe planetă pentru a lucra de la distanță într-un rol creativ. Analizând parametri precum rata medie orară a freelancerilor, costul vieții și chiar viteza Wifi, am descoperit cele mai bune orașe pentru nomazii digitali creativi. 

Știați, de exemplu, că Istanbulul oferă cele mai ieftine prețuri de hotdesking, la doar 64 de lire sterline? Sau că Bangkok oferă cel mai ieftin sejur de o lună pe Airbnb la doar 1.176 de lire sterline? Fie că este vorba de o perioadă lungă de timp, fie că este vorba doar de o distracție, aceste noi informații îi vor ajuta pe nomazii digitali creativi să își identifice următorul hotspot de escală. Așa că puneți MacBook-ul în rucsac și hai să pornim la drum...

Orașele în care există cel mai mare interes pentru adoptarea unei stilul de viață de nomad digital

Lucrul la distanță a devenit un concept din ce în ce mai popular de la pandemie și nu trebuie să însemne "lucru de acasă". Am decis să investigăm unde se află persoanele care își exprimă cel mai mare interes în a deveni nomazi digitali, analizând volumele de căutare în 30 de orașe din Regatul Unit și SUA pentru termenii nomad digital, digital nomad jobs, remote career și remote jobs.  

Iată care sunt cele mai populate 15 orașe din Marea Britanie și SUA care caută cel mai mult un stil de viață de nomad digital:

ClasamentOrașulȚaraVolumul lunar combinat de căutare pentru următorii termeni:

- nomad digital
- locuri de muncă nomade digitale
- carieră la distanță
- locuri de muncă la distanță
1New YorkStatele Unite ale Americii19,680
2LondraRegatul Unit10,570
3Los AngelesStatele Unite ale Americii8,910
4HoustonStatele Unite ale Americii7,050
5ChicagoStatele Unite ale Americii6,000
6DallasStatele Unite ale Americii3,880
7PhiladelphiaStatele Unite ale Americii3,870
8PhoenixStatele Unite ale Americii3,850
9San DiegoStatele Unite ale Americii3,200
10San AntonioStatele Unite ale Americii3,070

Newyorkezii par a fi cei mai dornici să plece, cu aproape 20.000 de căutări pe lună aici pentru termeni legați de munca la distanță. Acest volum de căutări este de aproape două ori mai mare decât cel al Londrei, aflată pe locul al doilea.

Ați putea presupune că aceste orașe prezintă provocări, cum ar fi costul ridicat al vieții, oportunități limitate de angajare sau alți factori. Unele au, dar, după cum vom vedea, există o corelație interesantă între orașele pe care nomazii digitali doresc să le părăsească și cele mai atractive destinații! 

Această dovadă puternicăly sugerează că nomadismul digital este motivat de spiritul de aventură, mai degrabă decât de dorința de a evada din orașul natal. Și de ce nu? Atunci când munca presupune să fii creativ, o schimbare de peisaj poate aduce o nouă inspirație.

Top 10 cele mai bune orașe pentru nomazii digitali creativi

Istanbul este în top pentru nomazii digitali
Istanbul este în top pentru nomazii digitali

Indicele nostru unic clasifică 30 de orașe prin combinarea statisticilor care determină cât de bine pot satisface nevoile nomazilor digitali. 

Să vorbim puțin despre aceste nevoi. Dacă le reducem la strictul necesar, vorbim de hrană, un pat, un birou și o conexiune WiFi. Prețul și calitatea acestor resurse, împreună cu remunerația la care se pot aștepta nomazii noștri, vor avea o mare influență asupra succesului șederii lor.

Am analizat unele dintre cele mai bune orașe din lume în funcție de o serie de parametri, inclusiv costul mediu al vieții pe lună, Airbnb tarifele, calitatea WiFi și multe altele pentru a determina care sunt orașele de top pentru nomazii digitali creativi.

Iată care sunt primele 10 orașe pentru nomazii digitali, pe baza indicelui nostru de variabile.

ClasamentOrașulȚaraRata orară medie percepută de freelanceri pentru roluri creativeCostul mediu de trai pe lunăPrețul mediu al unui Airbnb pe lunăCostul de hotdesking pe lunăViteze Wifi (Mb/s)
1IstanbulTurcia£31£444£1,584£646
2BangkokThailanda£27£516£1,176£15927
3Hong KongHong Kong£33£884£2,665£19087
4Las VegasStatele Unite ale Americii£49£822£5,881£17161
5BudapestaUngaria£25£569£1,728£16530
6WashingtonStatele Unite ale Americii£49£1,002£4,321£349104
7Los AngelesStatele Unite ale Americii£49£939£5,641£23866
8TorontoCanada£40£842£3,937£11719
9BerlinGermania£33£858£3,025£19151
10SingaporeSingapore£39£916£3,841£396102

Istanbul este cel mai bun oraș din lume pentru nomazii digitali creativi 

Istanbul

"Nomazii" originali au răsturnat Imperiul Bizantin în secolul al XV-lea, conducând Imperiul Otoman din Istanbulul de astăzi. Este potrivit, așadar, ca Istanbulul să devină destinația de top pentru nomazi în era digitală. Cu cel mai mic cost al vieții, de 444 de lire sterline pe lună, și cel mai ieftin hotdesking de la doar 64 de lire sterline pe lună, cu siguranță Istanbulul este cea mai cumpătată destinație.O combinație atrăgătoare de cazare la prețuri accesibile și venituri rezonabile înseamnă că cel mai mare oraș din Turcia este un loc excelent pentru munca la distanță, oferind, de asemenea, o experiență culturală revigorantă. Cu toate acestea, cu viteze medii de Wi-Fi de doar 6 Mb/s, lucrătorii care se ocupă de cantități mari de date ar putea fi nevoiți să facă aranjamente speciale sau să ia în considerare posibilitatea de a sta în altă parte.

Bangkok și Hong Kong urmează pe locurile doi și trei în topul celor mai bune orașe pentru nomazii digitali creativi.  

Hong Kong
Hong Kong

Ne-am deplasat în Asia de Est pentru pozițiile doi și trei în clasamentul nostru general: Bangkok și Hong Kong, unde viteza medie a conexiunii WiFi este mult mai rapidă. Media din Bangkok este de 27 Mb/s, în timp ce cea din Hong Kong este foarte rapidă, de 87 Mb/s. Bangkok oferă cel mai mic cost al unui sejur de închiriere de o lună într-un Airbnb, la doar 1176 de lire sterline, și al patrulea cel mai mic cost pentru un hot desk pentru o lună (159 de lire sterline).

Thailanda este o națiune mai puțin prosperă decât Hong Kong, ceea ce contribuie la o infrastructură mai puțin organizată și la facilități publice mai sărace. Reversul medaliei este costul mai ieftin al vieții în general, cu o medie de 516 lire sterline pe lună.

Hong Kong este un oraș mai bogat, cu servicii publice mai bune. Cu toate acestea, costurile de trai sunt mai ridicate, cu o medie de 884 de lire sterline pe lună. Cazarea poate fi de peste două ori mai scumpă decât în Bangkok, cu o medie de 2665 de lire sterline pe lună.

Las Vegas revendică locul 4 ca fiind unul dintre cele mai bune orașe pentru nomazii digitali creativi

Pe locul patru se află Las Vegas. Lucrul de la distanță din Vegas oferă spații de lucru bine echipate și la prețuri rezonabile în timpul zilei, și strălucire și farmec noaptea. În plus, creativii din Las Vegas sunt cei mai bine plasați din punct de vedere al veniturilor, câștigând în medie 49 de lire sterline pe oră. Un sejur în cel mai mare oraș din Nevada vă va oferi, de asemenea, posibilitatea de a bifa Marele Canion de pe lista de dorințe.

Cele mai bune orașe pentru diferite roluri creative de nomazi digitali

Dacă analizăm mai detaliat datele, reiese că diferite roluri creative sunt mai potrivite pentru diferite locații. Cercetarea a scos la iveală cele mai bune orașe pentru nomazii digitali care urmăresc cr populareative, inclusiv scriitori, graficieni, ilustratori, editori web și editori video. În timp ce Istanbul și Bangkok rămân pe primele două locuri pentru scriitori, graficieni, ilustratori și designeri web, Hong Kong și Washington DC sunt pe primul loc pentru editori video.

Scriitori, graficieni și ilustratori 

Las Vegas
Las Vegas

Pentru lucrătorii din aceste domenii creative, Istanbul, Bangkok și Las Vegas rămân pe locurile unu, doi și trei în ceea ce privește indicele nostru. Costurile reduse ale vieții și cazarea ieftină continuă să determine scoruri ridicate pentru Istanbul și Bangkok. Cu toate acestea, Las Vegas oferă o propunere foarte diferită pentru scriitori, graficieni și ilustratori. În timp ce câștigurile medii de 55 de lire sterline pe oră sunt de peste două ori mai mari decât cele așteptate în Istanbul și Bangkok, tarifele medii Airbnb de 5 882 de lire sterline pe lună sunt de până la 5 ori mai mari. Creativii care aleg între aceste destinații vor trebui să își cântărească cu atenție opțiunile.

Designeri web 

Pentru designerii de site-uri web și creativii care lucrează în domeniul UX și UI, Istanbul și Bangkok refuză din nou să fie detronate de pe primele locuri. Cu toate acestea, datorită faptului că are al doilea cel mai mic cost al închirierii unui Airbnb pentru o lună (1728 de lire sterline), Budapesta se situează imediat după primele două locuri în acest sector. 

Editori video 

Munca video la distanță necesită transferul frecvent de fișiere cu un volum mare de date, ceea ce înseamnă că editorii video sunt mai bine plasați în orașe dezvoltate din punct de vedere tehnic, cu WiFi foarte rapid. Vitezele medii ale WiFi de 87Mb/s, împreună cu costurile accesibile ale unui birou cald (190 £) și ale vieții (884 £), plasează Hong Kong pe primul loc în topul editorilor video. 

Washington DC se situează pe locul al doilea, cu o viteză WiFi impresionantă de 104 Mb/s, dar este dezamăgită de costuri suplimentare semnificativ mai mari. Bangkok, care a fost mereu un oraș universal, se află din nou pe locul al treilea, datorită costului scăzut al vieții și a vitezelor de internet respectabile.

Bangkok
Bangkok

Niciodată nu a fost un moment mai bun pentru nomazii digitali

Nomazii digitali prosperă. Utilizând munca la distanță pentru a obține un venit stabil, aceștia au posibilitatea de a experimenta un stil de viață care le permite să călătorească în orașe și țări de pe întreaga planetă.

Platformele de videoconferință și instrumentele de colaborare precum Trello, Slack și Teams înseamnă că munca la distanță reprezintă un compromis foarte mic în ceea ce privește comunicarea și implicarea. Tehnologii precum cloud computing, VPN-uri și accesul ușor la WiFi de mare viteză înseamnă că locația fizică a unui lucrător digital este din ce în ce mai irelevantă.

Cu instrumentele, mentalitatea și îndrumarea expertă potrivite, nomazii digitali vor continua să fie pionierii viitorului în ceea ce privește munca creativă, experimentând în același timp tot ce are lumea mai bun de oferit.