De beste steden voor creatieve digitale nomaden

De creatieve beroepsbevolking is in beweging. Ze reizen de wereld rond en werken overal waar WiFi is. Digitale nomaden proeven van de levensstijl van de meest fascinerende steden ter wereld.

Nieuw onderzoek door Solopress heeft zich verdiept in de behoeften van digitale nomaden om de beste plaatsen ter wereld te onthullen om op afstand te werken in een creatieve rol. Door te kijken naar statistieken zoals het gemiddelde uurtarief voor freelancers, de kosten van levensonderhoud en zelfs de snelheid van de Wifi hebben we de beste steden voor creatieve digitale nomaden ontdekt. 

Wist u bijvoorbeeld dat Istanbul de goedkoopste hotdesking-prijzen biedt voor slechts £64? Of dat Bangkok de goedkoopste maand Airbnb verblijf biedt voor slechts £ 1.176? Of het nu voor langere tijd is of gewoon voor een leuke tijd, deze nieuwe informatie zal creatieve digitale nomaden helpen om hun volgende tijdelijke hotspot te vinden. Dus stop je MacBook in je rugzak en laten we op pad gaan...

Steden waar de meeste interesse is om een digitale nomade levensstijl

Werken op afstand is een steeds populairder concept geworden sinds de pandemie, en het hoeft niet 'thuiswerken' te betekenen. We besloten te onderzoeken waar individuen die de meeste interesse tonen om digitale nomade te worden, zich bevinden door zoekvolumes in 30 steden in het VK en de VS te analyseren voor de termen digitale nomade, digitale nomadebanen, carrière op afstand en banen op afstand.  

Hier zijn de 15 dichtstbevolkte steden in het VK en de VS die het meest op zoek zijn naar een digital nomad lifestyle:

RangStadLandGecombineerd maandelijks zoekvolume voor de volgende termen:

- digitale nomade
- banen voor digitale nomaden
- carrière op afstand
- banen op afstand
1New YorkVerenigde Staten19,680
2LondenVerenigd Koninkrijk10,570
3Los AngelesVerenigde Staten8,910
4HoustonVerenigde Staten7,050
5ChicagoVerenigde Staten6,000
6DallasVerenigde Staten3,880
7PhiladelphiaVerenigde Staten3,870
8PhoenixVerenigde Staten3,850
9San DiegoVerenigde Staten3,200
10San AntonioVerenigde Staten3,070

New Yorkers lijken er het meest op gebrand om er even tussenuit te gaan, met bijna 20.000 zoekopdrachten per maand naar termen rond werken op afstand. Dat is bijna twee keer zoveel als in Londen, dat op de tweede plaats staat.

Je zou kunnen veronderstellen dat deze steden uitdagingen met zich meebrengen zoals hoge kosten voor levensonderhoud, beperkte kansen op werk of andere factoren. Sommige doen dat, maar zoals we zullen zien is er een interessante correlatie tussen de steden die digitale nomaden willen ontvluchten en de meest aantrekkelijke bestemmingen! 

Dit bewijsly suggereert dat digitaal nomadisme eerder wordt ingegeven door een avontuurlijke geest dan door de drang om je woonplaats te ontvluchten. En waarom niet? Als je voor je werk creatief bezig moet zijn, kan een andere omgeving je nieuwe inspiratie geven.

De top 10 beste steden voor creatieve digitale nomaden

Istanbul is top voor digitale nomaden
Istanbul is top voor digitale nomaden

Onze unieke index rangschikt 30 steden door statistieken te combineren die bepalen hoe goed ze in staat zijn om aan de behoeften van de digitale nomade te voldoen. 

Laten we het even over die behoeften hebben. Teruggebracht tot de essentie hebben we het over eten, een bed, een bureau en een WiFi-verbinding. De prijs en kwaliteit van deze middelen, samen met de vergoeding die onze nomaden kunnen verwachten, zullen een grote invloed hebben op het succes van hun verblijf.

We hebben een aantal van de beste steden ter wereld geanalyseerd op een aantal criteria, waaronder de gemiddelde kosten van levensonderhoud per maand, Airbnb tarieven, WiFi-kwaliteit en meer om de beste steden voor creatieve digitale nomaden te bepalen.

Hier zijn de top 10 steden voor digitale nomaden op basis van onze index van variabelen.

RangStadLandGemiddeld uurtarief freelancers voor creatieve functiesGemiddelde kosten van levensonderhoud per maandGemiddelde prijs van een Airbnb per maandKosten van hotdesking per maandWifi-snelheden (Mb/s)
1IstanbulKalkoen£31£444£1,584£646
2BangkokThailand£27£516£1,176£15927
3HongkongHongkong£33£884£2,665£19087
4Las VegasVerenigde Staten£49£822£5,881£17161
5BoedapestHongarije£25£569£1,728£16530
6WashingtonVerenigde Staten£49£1,002£4,321£349104
7Los AngelesVerenigde Staten£49£939£5,641£23866
8TorontoCanada£40£842£3,937£11719
9BerlijnDuitsland£33£858£3,025£19151
10SingaporeSingapore£39£916£3,841£396102

Istanbul is 's werelds beste stad voor creatieve digitale nomaden 

Istanbul

De oorspronkelijke 'Nomaden' hebben in de 15e eeuw het Byzantijnse Rijk ten val gebracht en regeerden over het Ottomaanse Rijk vanuit het huidige Istanbul. Het is dan ook passend dat Istanboel de topbestemming wordt voor nomaden in het digitale tijdperk. Met de laagste kosten voor levensonderhoud van 444 pond per maand en de goedkoopste hotdesking vanaf slechts 64 pond per maand is Istanbul zeker de zuinigste bestemming.Een verleidelijke combinatie van betaalbare accommodatie en een redelijk rendement betekent dat de grootste stad van Turkije een geweldige plek is om op afstand te werken en bovendien een verfrissende culturele ervaring biedt. Maar met gemiddelde WiFi-snelheden van een trage 6Mb/s moeten werknemers die veel data verwerken misschien speciale regelingen treffen of overwegen om elders te blijven.

Bangkok en Hong Kong volgen op de tweede en derde plaats als beste steden voor creatieve digitale nomaden  

Hongkong
Hongkong

We reizen af naar Oost-Azië voor de posities twee en drie in onze algemene ranglijst: namelijk Bangkok en Hongkong, waar de gemiddelde WiFi-snelheden veel hoger liggen. Het gemiddelde van Bangkok is een stevige 27Mb/s, terwijl dat van Hong Kong bliksemsnel is met 87Mb/s. Bangkok biedt de laagste kosten voor een huurverblijf van een maand in een Airbnb met slechts £ 1176 en de 4e laagste kosten voor een hotdesk voor een maand (£ 159).

Thailand is een minder welvarend land dan Hong Kong, wat bijdraagt aan een minder georganiseerde infrastructuur en slechtere openbare voorzieningen. De keerzijde is dat de kosten van levensonderhoud in het algemeen lager zijn met een gemiddelde van £516 per maand.

Hongkong is de rijkere stad, met betere openbare diensten. De kosten van levensonderhoud zijn echter duurder met een gemiddelde van £884 per maand. Huisvesting kan meer dan twee keer zo duur zijn als in Bangkok met een gemiddelde van £ 2665 per maand.

Las Vegas eist de 4e plaats op als een van de beste steden voor creatieve digitale nomaden

Op de vierde plaats staat Las Vegas. Op afstand werken vanuit Vegas biedt overdag goed uitgeruste en redelijk geprijsde werkplekken en 's avonds glitter en glamour. Bovendien hebben creatieven in Las Vegas de jackpot als het gaat om inkomen, met een gezond gemiddelde van 49 pond per uur. Een verblijf in de grootste stad van Nevada geeft je ook de kans om de Grand Canyon van je bucketlist te schrappen.

De beste steden voor verschillende creatieve digital nomad functies

Uit een verdere uitsplitsing van de gegevens blijkt dat verschillende creatieve functies beter geschikt zijn voor verschillende locaties. Het onderzoek bracht de beste steden voor digitale nomaden aan het licht. populaire creatieve carrières, waaronder schrijvers, grafisch ontwerpers, illustrators, webredacteuren en video-editors. Terwijl Istanbul en Bangkok in de top twee blijven voor schrijvers, grafisch ontwerpers, illustrators en webdesigners, staan Hong Kong en Washington DC bovenaan voor videobewerkers.

Schrijvers, grafisch ontwerpers en illustratoren 

Las Vegas
Las Vegas

Voor werknemers in deze creatieve sectoren blijven Istanbul, Bangkok en Vegas op de eerste, tweede en derde plaats staan in onze index. Lage kosten voor levensonderhoud en goedkope accommodatie zorgen nog steeds voor hoge scores voor Istanbul en Bangkok. Las Vegas biedt echter heel andere mogelijkheden voor schrijvers, grafisch ontwerpers en illustratoren. Terwijl de gemiddelde verdiensten van 55 pond per uur meer dan het dubbele zijn van wat verwacht wordt in Istanbul en Bangkok, zijn de gemiddelde Airbnb-tarieven van 5.882 pond per maand tot 5 keer hoger. Creatieven die moeten kiezen tussen deze bestemmingen zullen hun opties zorgvuldig moeten afwegen.

Webdesigners 

Voor websiteontwerpers en creatieven die werken in UX en UI, weigeren Istanbul en Bangkok opnieuw om van de eerste plaats gestoten te worden. Echter, dankzij de op één na laagste kosten voor het huren van een Airbnb voor een maand (£1728), komt Boedapest vlak achter de top twee voor deze sector. 

Videobewerkers 

Videowerk op afstand vereist de frequente overdracht van gegevenszware bestanden, wat betekent dat videobewerkers beter af zijn in technisch ontwikkelde steden met supersnel WiFi. Gemiddelde WiFi-snelheden van 87Mb/s, in combinatie met betaalbaar hot desking (£190) en kosten voor levensonderhoud (£884), zetten Hong Kong op de eerste plaats voor videobewerkers. 

Washington DC komt dicht in de buurt met een indrukwekkende 104Mb/s wifi-snelheid, maar wordt teleurgesteld door aanzienlijk hogere vaste kosten. Onze vaste allrounder, Bangkok, krijgt opnieuw een vermelding op de derde plaats, dankzij de lage kosten voor levensonderhoud en respectabele internetsnelheden.

Bangkok
Bangkok

Er is nog nooit een betere tijd geweest voor digitale nomaden

Digitale nomaden doen het goed. Door op afstand te werken en zo een vast inkomen te verdienen, kunnen ze genieten van een wereldreizende levensstijl in steden en landen over de hele wereld.

Platformen voor videoconferenties en samenwerkingstools zoals Trello, Slack en Teams betekenen dat werken op afstand weinig compromissen met zich meebrengt op het vlak van communicatie en betrokkenheid. Technologieën zoals cloud computing, VPN's en gemakkelijke toegang tot snelle WiFi zorgen ervoor dat de fysieke locatie van een digitale werknemer steeds minder relevant wordt.

Met de juiste tools, mindset en deskundige begeleiding zullen digitale nomaden waarschijnlijk blijven pionieren in de toekomst van creatief werken, terwijl ze het beste ervaren van wat de wereld te bieden heeft.