Povești ale clienților: Asociația Olimpicilor GB

"Olimpic odată olimpic, olimpic mereu - motto-ul Asociației Olimpicilor din Marea Britanie.

Asociația olimpicilor din Marea Britanie este o organizație formată din olimpici actuali și foști olimpici. Orice persoană care a concurat vreodată pentru echipa GB la Jocurile de vară sau de iarnă este automat membru. GB Olympians este dedicată sărbătoririi și susținerii membrilor săi și răspândirii spiritului olimpic în comunități.

Solopress a avut onoarea de a lucra recent cu olimpicii din Marea Britanie și am fost dornici să aflăm mai multe despre munca lor și despre modul în care presa scrisă a ajuns să joace un rol în povestea lor.

De la stânga la dreapta: Amanda Lightfoot OLY (biatlon), Kate Haywood OLY (înot, Beijing 2008 și Londra 2012), Shirley Addison (născută Webb) OLY (atletism, ciocan, Atena 2004), Lou Collins OLY (atletism, sprint, Seul 1988), Aly Dixon OLY (atletism, maraton, Rio 2016), Stephanie Proud OLY (înot, Londra 2012).

Originile Asociației Olimpicilor din Marea Britanie

A ajunge să îți reprezinți țara la Jocurile Olimpice este o realizare care merită o recunoaștere pe viață. GB Olympians este o organizație parteneră a Echipa GB și înrolează automat pe oricine a participat vreodată la jocurile de sub steagul lor.

Ideea de a forma o asociație pentru toți olimpicii din întreaga lume a fost introdusă pentru prima dată la Congresul Centenarului CIO de la Paris, în 1994, iar Asociația Mondială a Olimpicilor (World Olympians Association - WOA) a fost înființată la Atlanta doi ani mai târziu.

WOA recunoaște acum 96 de Asociații Naționale Olimpice (NOA) din întreaga lume, inclusiv Asociația Olimpică GB (GBOA) din Marea Britanie. GBOA colaborează îndeaproape cu WOA, precum și cu Asociația Olimpică Britanică (BOA), organizația care trimite sportivii echipei GB la Jocurile Olimpice.

 

Pe drumul cel bun

GBOA este o organizație de rețea condusă de olimpici voluntari, pentru alți olimpici, indiferent dacă aceștia își continuă cariera sportivă, se retrag din competițiile de elită sau s-au retras complet. În prezent, există în jur de 3.000 de membri, de la concurenți la Jocurile de la Londra din 1948 până la cei mai recenți absolvenți de la Tokyo 2020 (organizat în 2021).

În mod esențial, GBOA îi ajută pe olimpici să recunoască setul extins de abilități pe care le dezvoltă în calitate de sportivi de elită și apoi îi sprijină să folosească aceste abilități cât mai mult posibil în cadrul și în afara sportului. Unii vor rămâne în domeniul antrenoratului sportiv, în timp ce alții au fost sprijiniți pentru a obține calificări pentru a face audit în mediile sportive.

Pentru unii, impactul lor va fi în afara sportului ales, de exemplu, în comunitățile lor, pentru organizații caritabile sau în campanii. Un exemplu excelent este 'OLY Earth+' un program de sustenabilitate a mediului care a fost lansat de olimpicii din Marea Britanie, cu sprijinul GBOA, în această vară, sau strângerea de fonduri pe care Hannah Macleod OLY se implică în numele GBOA, participând la Maratonul de la Londra 2021 în sprijinul organizației caritabile MIND pentru sănătate mintală.

Pentru toți olimpicii britanici, GBOA este acolo pentru a se conecta și a se implica, astfel încât fiecare dintre ei să fie încurajat, în felul său, să contribuie la răspândirea ethosului olimpismului.

Sara Parfett OLY, CEO al WOA Mike Miller, Ed Clancy OLY OBE și Lucy Glover OLY se ghemuiesc în fața olimpicilor reuniți la Warrington.

Olimpism

De la succesul lui Jesse Owens la Jocurile de la Berlin din 1936 până la Barshim și Tamberi care și-au împărțit aurul la săritura în înălțime la Tokyo, există un spirit care străbate Jocurile Olimpice și care transcende lumea sportului. Fondatorul Jocurilor Olimpice moderne din 1896, Pierre de Coubertin, și-a rezumat intențiile atunci când a spus

"Olimpismul caută să creeze un mod de viață bazat pe bucuria pe care o găsești în efort, pe valoarea educativă a exemplului și pe respectul pentru principiile etice fundamentale universale"

În anii care au trecut de atunci, ideea de olimpism s-a dezvoltat semnificativ. În prezent, CIO stabilește șapte "Principii fundamentale ale olimpismului". Acestea constituie o lectură inspirată, care poate fi găsită pe site-ul pagina 12 din Carta Olimpică, dar acestea sunt, de asemenea, rezumate în mod util prin cele șapte valori olimpice și paralimpice fundamentale:

  • Curaj
  • Determinare
  • Egalitate
  • Excelență
  • Prietenie
  • Inspirație
  • Respect

Asociația olimpicilor din Marea Britanie consideră că aceste valori, împreună cu valoarea Integrității din cadrul Asociației Mondiale a Olimpicilor (WOA), reprezintă un rezumat util al ceea ce înseamnă olimpismul.

Aceste principii ale olimpismului sunt esențiale pentru eforturile olimpicilor din Marea Britanie. Pe lângă sprijinirea carierelor și a bunăstării membrilor, GB Olympians urmărește, de asemenea, misiunea de a încuraja și de a le permite membrilor săi să transmită acest mesaj de coeziune socială și incluziune în comunitățile lor. Prin intermediul evenimentelor și vizitelor în școli și al conferințelor, GBOA este capabilă să inspire tinerii și să răspândească olimpismul dincolo de lumea sportului de elită.

 

Predarea ștafetei

Evenimentele de reuniune sunt întotdeauna un punct culminant pentru membri, iar aducerea olimpicilor împreună este esențială pentru GBOA. Pe lângă activitatea pe care asociația o desfășoară în mod direct pentru a-i sprijini pe olimpici, o mare parte din magie are loc atunci când membrii se pot sprijini reciproc. Evenimentele permit membrilor mai în vârstă să își împărtășească experiențele și să îi sfătuiască pe cei mai tineri. Din păcate, aceste evenimente devin dificil de organizat în condițiile restricțiilor Covid.

 

Bannerele cu role fac un "Tur al Marii Britanii

Așadar, a fost cu un mare sentiment de ușurare și de sărbătoare că membrii au putut să se întâlnească la finalul celor opt etape ale Turului ciclist al Marii Britanii. Cursa a început în Bodmin, pe 5th din septembrie, călătorind prin Exeter, Carmarthen, Llandudno, Warrington, Gateshead, Edinburgh - înainte de a se încheia în Aberdeen pe 12 septembrie.th.

Această oportunitate a fost cea care l-a determinat pe Lou Collins OLY de la Asociația Olimpică a Marii Britanii să contacteze Solopress. Când a venit vorba de a-și face simțită prezența în opt locații diferite, Lou avea nevoie de o soluție de afișare care să fie pliabilă și portabilă, dar suficient de mare pentru a-și face simțită prezența.

 

Opțiunea Premium

Am decis că Bannere cu role Premium de la Solopress ar fi suficient de durabilă pentru a rezista la opt zile de drum și ar oferi impactul vizual necesar pentru a promova prezența GBOA la Tur. Instalate rapid și ușor, ar fi ideale pentru a fi montate și demontate la sfârșitul zilei, gata de a fi transportate la linia de sosire a etapei de a doua zi.

Despre colaborarea cu Solopress, Lou a comentat:

"A fost o plăcere să lucrez cu Solopress! Comandarea a fost foarte simplă și am fost încântați de calitatea bannerelor. Au făcut față cu brio la faptul că au fost mutate peste 1.300 km în 8 zile și au fost un punct focal cu adevărat atrăgător la fiecare dintre finalurile de etapă ale Turului ciclist al Marii Britanii din acest an."

 

Înapoi în șa

Ethan Hayter OLY primește certificatul și insigna OLY, după ce și-a păstrat tricoul de lider după etapa a 7-a de la Edinburgh.

În ciuda faptului că Ethan Hayter OLY din Marea Britanie a pierdut la limită în fața campionului național belgian și medaliat cu argint la Tokyo, Wout Van Aert OLY, turneul a fost un mare succes pentru olimpicii din Marea Britanie. De-a lungul celor opt zile, un total de 98 de olimpici britanici de la Jocurile de vară și de iarnă au putut fi recunoscuți și sărbătoriți de mulțimile care s-au adunat la fiecare sosire de etapă. Participanții reprezentând Jocurile de la Tokyo 1964 și până la câțiva de la Tokyo 2020 au putut să se reunească, să se reîntâlnească cu vechii prieteni și să întâlnească alții noi, împărtășind povești și experiențe care să îi ajute să continue munca bună de inspirație pentru alții.

Din 2017, asociația a încurajat adăugarea literelor "OLY" după numele actualilor și foștilor olimpici, în semn de recunoaștere a participării lor la jocuri. Literele post-nominale au fost adoptate de britanici de profil înalt, printre care Lord Sebastian Coe OLY, Sir Mo Farah OLY și Dame Kelly Holmes OLY. Evenimentele din cadrul Turului Marii Britanii au acordat olimpicilor din GB ocazia de a prezenta personal insignele de celebrare OLY la peste 90 dintre membrii săi.

În sensul acelor de ceasornic, de la stânga sus: Lucy Parfett OLY își primește OLY-ul de la Mike Miller, CEO al WOA; Peter Kendrew OLY și-a primit OLY-ul de la Maria Porter (născută Blower) OLY; Harry Leask și Mick Bennet își primesc OLY-urile de la Mike Miller.

Furnizarea unui fundal

Bannerele Premium Roller Banners au reușit să ofere o recunoaștere instantanee pentru membrii GBOA, precum și să prezinte asociația la sute de noi fani ai sportului. Pe tot parcursul procedurilor, a Bannere cu role a oferit un punct de adunare, un instrument de promovare și o ocazie de a face fotografii, toate într-un singur loc. Unul dintre bannere a devenit chiar un obiect de colecție!

"Am abuzat de un Banner, cerându-le olimpicilor din GB să semneze pe el - le-a plăcut și noi credem că arată foarte bine! Este o amintire fantastică de la evenimentul din acest an."

Bannerul în cauză este ilustrat în partea de sus a acestui articol cu Ed Clancy OLY, OBE, concurent la 4 Jocuri Olimpice separate, câștigător de trei ori al medaliei de aur și deținător al recordului mondial de urmărire în echipă - deci cu siguranță nu ne plângem de "abuz"!

Lisa Brambini OLY, de patru ori campioană națională la curse pe șosea, care a reprezentat echipa GB la Seul, semnează bannerul cu role.

Etapele următoare

În urma succesului prezenței lor la Turul ciclist al Marii Britanii, Lou Collins OLY dorește să continue să participe cu olimpicii britanici la alte evenimente, inclusiv la Westminster Mile și la Maratonul Londrei și, bineînțeles, la Turul Marii Britanii din nou în 2022.

La fiecare eveniment care va avea loc, olimpicii britanici vor fi susținuți de bannerele Solopress, care vor pregăti scena și vor crea fundalul perfect. Sperăm, de asemenea, să colaborăm cu GBOA pentru alte materiale tipărite, inclusiv o broșură de opt pagini, în anul următor.

 

Mai multe Olimpiade, mai mulți olimpici...

Și, bineînțeles, pentru olimpicii din Marea Britanie, înscrierile continuă. După ce tocmai a supervizat noul lot de olimpici de vară în urma Jocurilor de la Tokyo, GB Olympians lucrează deja cu echipa GB pentru a primi lotul care va rezulta în urma Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, programate să înceapă în februarie 2022.

Îi urăm lui Lou, GBOA și tuturor olimpicilor noștri trecuți și prezenți mult succes în viitoarele lor activități. Dacă doriți să imitați succesul cu medalii al eroilor noștri olimpici, avem o gamă variată de bannere cu role care se potrivesc tuturor bugetelor. De asemenea, avem o gamă largă de produse de imprimare care vă ajută să oferiți o performanță de talie mondială la evenimente, conferințe și expoziții.