Imprimeu de înaltă tehnologie incredibil de minunat

cerneală conductivă cerneală high tech print poster

Codul QR a fost "declarat mort" în 2013. Deși bietul și neînțelesul lucru nu și-a atins niciodată potențialul maxim, încă se fac progrese în domeniul imprimării de înaltă tehnologie.

În ciuda progreselor tehnologice din ultimii ani, tipăriturile sunt încă la mare căutare. De la cărți de vizită la pliante, presele funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7 pentru a răspunde nevoilor întreprinderilor, organizațiilor de caritate și persoanelor fizice. Acestea fiind spuse, consumatorii caută ceva "mai mult" pentru a face o impresie și pentru a îmbunătăți ceea ce pot oferi. Imprimarea de înaltă tehnologie oferă multe oportunități în acest sens.

cerneală conductivă cerneală high tech print poster

Disclaimer: unele dintre ideile împărtășite în cadrul acestui blog sunt în stadii experimentale sau beta și nu sunt încă disponibile pe scară largă. Dar rămâneți pe fază!

QR și NFC

Cred că este păcat că codul QR nu a luat cu adevărat amploare. În ciuda faptului că milioane de oameni sunt lipiți de smartphone-urile noastre pe tot parcursul zilei, nu au fost destui cei care au înțeles cât de utile pot fi acestea. De exemplu, vedeți un afiș de film în timp ce așteptați autobuzul? Scanați codul QR și, cu ajutorul combinației de geo-etichetare, ați putea fi direcționat pentru a cumpăra bilete la cinematograful local. Din păcate, prea mulți oameni nu au înțeles pe deplin beneficiile codurilor QR sau procesul real de scanare și utilizare a acestora. Acest lucru a dus la afișarea derutantă a codurilor QR pe site-urile web sau la tipărirea în formate supradimensionate și la includerea acestora în folii de vinil digital pentru mașini pentru publicitate. De ce ar scana cineva un cod QR când se află deja pe site? Unde îi va duce acesta? Și de ce să tipăriți unul de dimensiuni uriașe pe mașina unui agent imobiliar? Vreți ca oamenii să îl scaneze de la o distanță foarte mare?

Se poate spune că NFC a devenit mai popular, dar este încă considerat mai degrabă o noutate decât o parte a vieții de zi cu zi. Prin utilizarea semnalului bluetooth cu consum redus de energie, acesta poate fi implementat pentru a extinde serviciile bazate pe localizare și a oferi oferte bazate pe micro-locație în magazinele de vânzare cu amănuntul, pentru a îmbunătăți experiențele fanilor la concerte sau evenimente sportive sau pentru a face schimb de informații în birouri sau clădiri publice. Un prim exemplu de imprimare de înaltă tehnologie, tehnologia NFC poate fi implementată pe postere pentru servicii bazate pe localizare, cum ar fi reamintirea locului în care v-ați parcat mașina într-o parcare mare.

nfc imprimare de înaltă tehnologie de imprimare de înaltă tehnologie pentru parcare

Cerneală conductivă

Nu este încă un lucru obișnuit în mediile de imprimare, dar se îndreaptă în această direcție, cerneala conductivă poate fi viitorul imprimării de înaltă tehnologie. Aceasta poate fi utilizată pentru a conecta totul, de la panouri publicitare la cărți de vizită, direct cu lumea digitală. Cerneala conductivă permite tuturor celor care intră în contact cu ea să trăiască experiențe memorabile, multisenzoriale. Printre utilizările acesteia se numără posterele care redau muzică din trupa pe care o promovează, pliantele care împărtășesc informații cu smartphone-urile și cupoanele care oferă informații exclusive clienților valoroși. Viitorul tipăririi revistelor ar putea fi, de asemenea, cerneala conductivă, care ar putea îmbunătăți modul în care cititorii parcurg fiecare număr. În plus, cerneala conductivă poate oferi un nivel suplimentar de interacțiune tehnologică pentru realitatea augmentată.

Bare Conductive din Londra este un studio de design și tehnologie care a dezvoltat vopsea electrică la prețuri accesibile. Aceasta poate fi folosită pe carton pentru a picta și a desena circuite și își păstrează proprietățile chiar și atunci când este acoperită cu alte materiale. Cu ajutorul ei, putem începe să ne gândim la hârtie ca la un potențial ecran tactil; posibilitățile sunt infinite.

bare conductive luminează lumea imprimării de înaltă tehnologie

Imprimare electronică

În Brazilia, C&A a folosit tipărirea de înaltă tehnologie pentru a introduce Facebook în revistele tradiționale, datorită agenției de design DM9DDB din São Paulo. În prezent, mai degrabă un experiment tehnologic, cititorii s-au preînregistrat pe Facebook pentru o ediție specială a revistei, care a fost însoțită de un cip electronic personalizat. Pe măsură ce descopereau în cadrul revistei conținuturi care le plăceau, puteau atinge fizic un buton "Like" care se conecta la rețeaua socială. Apreciată ca fiind o altă evoluție potențială a viitorului tipăriturilor, această dezvoltare electronică a evidențiat, de asemenea, că rețelele sociale sunt un instrument de promovare valabil pentru comerțul cu amănuntul.

exemple impresionante de imprimare de înaltă tehnologie

TouchBase

Un startup al studenților de la MIT din America, numit TouchBase, folosește o imprimare de înaltă tehnologie care ar putea revoluționa cărți de vizită. Fiecare card este imprimat cu circuite de cerneală conductivă, care imită semnalul electronic al unei amprente digitale. Pur și simplu atingeți cartea de vizită de ecranul unui smartphone și aceasta va transfera datele digitale ale profilului în câteva secunde. Cardurile inovatoare de acest tip pot fi, de asemenea, legate de profiluri sociale sau pot împărtăși alte informații, pe lângă faptul că duc utilizatorul la un profil personalizat TouchBase.

cărți de vizită touchbase un exemplu excelent de imprimare de înaltă tehnologie

Schimbarea gândirii noastre

Toate aceste exemple, de la utilizarea uneori comică a codurilor QR până la cerneala conductivă, demonstrează că există tehnologia, capacitatea și creativitatea necesare pentru a crea materiale tipărite de înaltă tehnologie remarcabile. Pe măsură ce acestea continuă să se adapteze și să se îmbunătățească, ceea ce trebuie să se schimbe este și modul în care gândim noi, consumatorii. Poate că, pe măsură ce tot mai mulți oameni se vor obișnui să audă despre evoluțiile din domeniul imprimării de înaltă tehnologie, vor începe să le considere mai puțin un artificiu și mai mult un instrument viabil și util pentru îmbunătățirea experiențelor consumatorilor și pentru schimbul de informații.

Fii creativ cu imprimarea ta

Solopress oferă o multitudine de opțiuni de imprimare personalizate. Deci, dacă aveți o idee creativă și neobișnuită în minte, luați legătura! Echipa noastră personalizată va face tot posibilul pentru a lucra cu dumneavoastră și pentru a face din acest proiect o realitate.