Размери на пликовете - пълно ръководство за размери

Жена за пълнене на плик

Пликове са важна част от шкафа за канцеларски материали в офиса. Тези ежедневни принадлежности помагат за запазване на поверителността на документите и за пренасяне на важна информация от едно място на друго.

Но познавате ли своя C5 от DL+? Създадохме удобно ръководство "всичко в едно" за пликове и размери на пликовете за да ви помогнем да намерите подходящите за чекмеджето на бюрото си.

Различни видове пликове

Може да ви се струва, че пликът си е плик, но документите, които изпращате, могат да определят какъв тип да закупите.

Тук са описани различните видове пликове, които обикновено се предлагат, и тяхното предназначение, което ще ви бъде от полза, когато преценявате какъв вид плик ви е необходим.

C4

Най-големият плик, който доставяме в Solopress. Той е малко по-голям от размера на лист хартия А4 и е идеален за изпращане на документи, без да ги сгъвате. Обикновено, Пликове C4 се използват при изпращане на сертификати, важни документи, брошури или списания. Уверете се, че офисът ви е добре снабден с този размер.

C5

Пликът с традиционния размер. По-голям е от размера на лист хартия А5 или за по-лесна справка - на лист хартия А4, сгънат наполовина. Пликове C5 обикновено се използват при изпращане на поздравителни картички и сватбени покани. В света на бизнеса те често се използват за изпращане на по-дълги писма. Това е така, защото можете да поберете повече страници в един плик, като сгънете листа А4 наполовина.

C6

Най-малкият плик, който предлагаме в Solopress. Те не се срещат толкова често в пощенската кутия, колкото другите пликове, но все пак си струва да имате запас от тях под ръка. Обикновено, Пликове с размер C6 се използват за изпращане на по-малки предмети, като например карти с памет за фотоапарати и телефони или USB памети.

DL

Вероятно ще получите Пликове с размер DL в пощата през цялото време. Те се използват, когато компаниите изпращат официална кореспонденция по пощата. Обикновено те имат малко прозрачно прозорче, за да може получателят да види името и адреса си. Страниците се сгъват на три части с пликове DL и са подходящи за писма от една до три страници.

Квадрат

Популярна размер на плика на склад в Solopress. Той е специално създаден за изпращане на документи с квадратна форма (както подсказва името), като поздравителни картички и сватбени покани. Не е много разпространена в пощенските кутии, но е удобна за ползване в офиса, ако ви предстоят специални събития.

Ръководство за размерите на пликовете

Когато знаете размера на документа, който изпращате, имате нужда от подходящ плик. Използвайте това просто ръководство по-долу, за да изберете правилния плик за това, което изпращате.

Размер на плика ръководство
Размер Подходящ размер на хартията Ширина (мм) x Височина (мм) Ширина (cm) x Височина (cm) Ширина (инчове) x Височина (инчове)
C4 A4 размер 324 x 229 32.4 x 22.9 12.76 x 9.02
C5 Размер A5 (A4, сгънат наполовина) 229 x 162 22.9 x 16.2 9.02 x 6.38
C6 Размер A6 162 x 114 16.2 x 11.4 6.38 x 4.49
DL A4, сгънат на три части 220 x 110 22.0 x 11.0 8.67 x 4.33
DL+ A4, сгънат на три части 229 x 114 22.9 x 11.4 9.02 x 4.49
Квадрат Квадратен документ 220 x 220 22.0 x 22.0 8.67 x 8.67

Често задавани въпроси за пликовете

Непрекъснато получаваме запитвания за печат на пликове, дизайн, шаблони и предназначение. Използвайки нашия опит, ние винаги се опитваме да отговорим дори на най-техническите въпроси. Открийте редица въпроси, на които често получаваме отговор, използвайки мъдростта си от света на пликовете.

Имате ли готови шаблони за дизайн на пликове?

Да, имаме. Има полезна селекция от шаблони, които можете да намерите тук. Те са безплатни за изтегляне в различни формати, включително:

    • Photoshop
    • Илюстратор
    • InDesign
    • PDF

Просто изтеглете, добавете творбата си и ни я изпратете.

Предлагат ли се големи количества персонализирани пликове от Solopress?

Отговорът е "да" - продаваме пликове в насипно състояние. Можете да поръчате между 250 и 200 000 плика от Solopress.

Какъв вид хартия се използва за създаване на пликове?

Нашите пликове са изработени от облигационна хартия - издръжлив вид хартия, която често се използва за канцеларски материали. В Solopress се предлагат два вида хартия с тегло 80 г/кв.м и 100 г/кв.м.

Къде ще бъде изобразено моето произведение върху персонализираните пликове?

Когато поръчвате персонализирани пликове чрез Solopress, можете да избирате между едностранен и двустранен печат.

Надяваме се, че вече сте наясно с това кой тип плик е подходящ за документите, които искате да изпратите. Но търсите ли нещо по-екстравагантно? Пликове, които да казват малко повече за вашата компания или събитие? В Solopress можем да ви помогнем да изразите себе си. Персонализирайте пликовете си със собствена творба, като изтеглите един от нашите шаблони за пликове. Изберете подходящия за вас размер, добавете свои собствени дизайни и ние можем да вдъхнем живот на вашите творения.