Enveloppen - een complete maattabel

Vrouw vult envelop

Enveloppen zijn onmisbaar in de kantoorbenodigdhedenkast. Deze alledaagse benodigdheden helpen vertrouwelijke documenten privé te houden en belangrijke informatie van de ene plek naar de andere te vervoeren.

Maar weet jij het verschil tussen C5 en DL+? We hebben een handige alles-in-één gids gemaakt voor enveloppen en afmetingen enveloppen om je te helpen de juiste te vinden voor je bureaulade.

Verschillende soorten enveloppen

Het lijkt misschien alsof een envelop een envelop is, maar de documenten die je verstuurt kunnen bepalen welk type je moet kopen.

Hier zijn de verschillende soorten enveloppen die doorgaans verkrijgbaar zijn en waar ze voor worden gebruikt, handig om te weten welk soort envelop je nodig hebt.

C4

De grootste envelop die we bij Solopress leveren. Hij is iets groter dan een A4-vel en perfect om documenten te versturen zonder ze te vouwen. Normaal gesproken, C4 enveloppen worden gebruikt voor het versturen van certificaten, belangrijke documenten, brochures of tijdschriften. Zorg ervoor dat je kantoor goed gevuld is met dit formaat.

C5

De traditionele envelop. Groter dan het formaat van een A5 vel papier of, voor een makkelijkere referentie, een A4 vel dubbelgevouwen. C5 enveloppen worden vaak gebruikt voor het versturen van wenskaarten en huwelijksuitnodigingen. In de zakenwereld worden ze vaak gebruikt om langere brieven te versturen. Dat komt omdat je meer pagina's in een envelop kunt stoppen door A4-vellen dubbel te vouwen.

C6

De kleinste envelop die we bij Solopress leveren. Ze liggen niet zo vaak in de brievenbus als andere enveloppen, maar het is toch de moeite waard om een voorraadje bij de hand te houden. Normaal gesproken, C6 formaat enveloppen worden gebruikt om kleinere items te versturen, zoals geheugenkaarten voor camera's en telefoons of USB-sticks.

DL

Je ontvangt waarschijnlijk DL-enveloppen de hele tijd in de post. Ze worden gebruikt wanneer bedrijven officiële correspondentie per post versturen. Ze hebben meestal een klein, doorzichtig venster zodat de ontvanger zijn naam en adres kan zien. Pagina's worden in drieën gevouwen met DL-enveloppen en zijn geschikt voor brieven van één tot drie pagina's.

Vierkant

Een populaire Afmeting envelop op voorraad bij Solopress. Het is speciaal gemaakt om vierkante documenten te versturen (zoals de naam al doet vermoeden) zoals wenskaarten en huwelijksuitnodigingen. Niet erg gebruikelijk in postbussen, maar handig om op kantoor te hebben als er speciale evenementen op komst zijn.

Een gids voor enveloppen met verschillende afmetingen

Als je weet hoe groot het document is dat je gaat versturen, heb je de juiste envelop nodig. Gebruik deze eenvoudige gids om de juiste envelop te kiezen voor wat je ook verstuurt.

Afmetingen envelop gids
Maat Geschikt papierformaat Breedte (mm) x Hoogte (mm) Breedte (cm) x Hoogte (cm) Breedte (inch) x Hoogte (inch)
C4 A4 maat 324 x 229 32.4 x 22.9 12.76 x 9.02
C5 A5-formaat (A4 dubbelgevouwen) 229 x 162 22.9 x 16.2 9.02 x 6.38
C6 A6-formaat 162 x 114 16.2 x 11.4 6.38 x 4.49
DL A4 in drieën gevouwen 220 x 110 22.0 x 11.0 8.67 x 4.33
DL+ A4 in drieën gevouwen 229 x 114 22.9 x 11.4 9.02 x 4.49
Vierkant Vierkant document 220 x 220 22.0 x 22.0 8.67 x 8.67

Veelgestelde vragen enveloppen

We ontvangen voortdurend vragen over het drukken van enveloppen, ontwerpen, sjablonen en doeleinden. Met onze expertise proberen we altijd zelfs de meest technische vragen te beantwoorden. Ontdek een aantal van de vragen waarop we vaak een antwoord krijgen door gebruik te maken van onze kennis van de wereld van enveloppen.

Hebben jullie al bestaande sjablonen voor envelopontwerpen?

Ja, dat hebben we. Er is een handige selectie sjablonen die je kunt vinden hier. Ze zijn gratis te downloaden in een aantal formaten, waaronder:

    • Photoshop
    • Illustrator
    • InDesign
    • PDF

Gewoon downloaden, je artwork toevoegen en naar ons opsturen.

Zijn er grote hoeveelheden aangepaste enveloppen verkrijgbaar bij Solopress?

Het antwoord is ja - we verkopen enveloppen in bulk. Je kunt tussen de 250 en 200.000 enveloppen bestellen bij Solopress.

Welk soort papier wordt gebruikt om enveloppen te maken?

Onze enveloppen zijn gemaakt van bond papier, een duurzame papiersoort die vaak wordt gebruikt voor briefpapier. Er zijn twee papiergewichten beschikbaar bij Solopress - 80gsm en 100gsm.

Waar komt mijn ontwerp op de aangepaste enveloppen te staan?

Als je via Solopress gepersonaliseerde enveloppen bestelt, heb je de keuze tussen enkelzijdig of dubbelzijdig bedrukken.

Hopelijk weet je nu beter welk type envelop geschikt is voor de documenten die je wilt versturen. Maar ben je op zoek naar iets extravaganters? Enveloppen die iets meer zeggen over je bedrijf of evenement? Bij Solopress kunnen we je helpen jezelf uit te drukken. Pas je enveloppen aan met je eigen artwork door een van onze sjablonen voor enveloppen. Kies de maat die bij je past, voeg je eigen ontwerpen toe en wij brengen je creaties tot leven.