Konvolutstørrelser - en komplet størrelsesguide

Kvinde fylder konvolut

Kuverter er en vigtig del af kontorets papirvarer. Disse hverdagsting hjælper med at holde fortrolige dokumenter private og transportere vigtige oplysninger fra det ene sted til det andet.

Men kan du kende forskel på en C5 og en DL+? Vi har lavet en praktisk alt-i-en-guide til konvolutter og Konvolutstørrelser for at hjælpe dig med at finde de rigtige til din skrivebordsskuffe.

Forskellige kuverttyper

Det virker måske som om, at en konvolut er en konvolut, men de dokumenter, du sender, kan afgøre, hvilken type du skal købe.

Her er de forskellige konvoluttyper, der typisk findes, og hvad de bruges til, hvilket kan være nyttigt, når du overvejer, hvilken slags konvolut du har brug for.

C4

Den største konvolut, vi leverer hos Solopress. Den er lidt større end et A4-ark og perfekt til at sende dokumenter uden at folde dem. Det er den normalt, C4-kuverter bruges til at sende certifikater, vigtige dokumenter, brochurer eller magasiner. Sørg for, at dit kontor er velforsynet med denne størrelse.

C5

Den traditionelle konvolut. Større end et A5-ark eller, for at gøre det nemmere, et A4-ark foldet på midten. C5-kuverter bruges ofte til at sende lykønskningskort og bryllupsinvitationer. I forretningsverdenen bruges de ofte til at sende længere breve. Det skyldes, at man kan få plads til flere sider i en konvolut ved at folde A4-ark på midten.

C6

Den mindste kuvert, vi leverer hos Solopress. De bliver ikke set så meget i postkassen som andre kuverter, men det er stadig værd at have et lager ved hånden. Normalt er den.., Kuverter i C6-størrelse bruges til at sende mindre ting som hukommelseskort til kameraer og telefoner eller USB-nøgler.

DL

Du vil sandsynligvis modtage Kuverter i DL-størrelse i posten hele tiden. De bruges, når virksomheder sender officiel korrespondance med posten. De har normalt et lille, gennemsigtigt vindue, så modtageren kan se sit navn og sin adresse. Siderne foldes i tredjedele med DL-kuverter og er velegnede til breve på en til tre sider.

Firkantet

En populær Konvolutstørrelse på lager hos Solopress. Den er specielt lavet til at sende firkantede dokumenter (som navnet antyder) som f.eks. lykønskningskort og bryllupsinvitationer. Ikke særlig almindeligt i postkasser, men praktisk at have på kontoret, hvis der er særlige begivenheder på vej.

En guide til konvolutstørrelser

Når du kender størrelsen på det dokument, du skal sende, skal du bruge den rigtige konvolut. Brug den enkle guide nedenfor til at vælge den rigtige konvolut til det, du skal sende.

Kuvertens størrelse guide
Størrelse Passende papirstørrelse Bredde (mm) x højde (mm) Bredde (cm) x højde (cm) Bredde (tommer) x højde (tommer)
C4 A4 størrelse 324 x 229 32.4 x 22.9 12.76 x 9.02
C5 A5-størrelse (A4 foldet på midten) 229 x 162 22.9 x 16.2 9.02 x 6.38
C6 A6-størrelse 162 x 114 16.2 x 11.4 6.38 x 4.49
DL A4 foldet i tredjedele 220 x 110 22.0 x 11.0 8.67 x 4.33
DL+ A4 foldet i tredjedele 229 x 114 22.9 x 11.4 9.02 x 4.49
Firkantet Firkantet dokument 220 x 220 22.0 x 22.0 8.67 x 8.67

Ofte stillede spørgsmål om konvolutter

Vi får hele tiden forespørgsler om kuverttryk, design, skabeloner og formål. Ved hjælp af vores ekspertise forsøger vi altid at besvare selv de mest tekniske spørgsmål. Se en række af de spørgsmål, vi ofte får svar på ved hjælp af vores viden om konvolutternes verden.

Har du nogle eksisterende skabeloner til konvolutdesign?

Ja, det gør vi. Der er et nyttigt udvalg af skabeloner, som du kan finde her. De kan downloades gratis i en række forskellige formater, bl.a:

    • Photoshop
    • Illustrator
    • InDesign
    • PDF

Du skal blot downloade, tilføje dine illustrationer og sende dem til os.

Kan Solopress levere store mængder kuverter efter mål?

Svaret er ja - vi sælger kuverter i løs vægt. Du kan bestille mellem 250 og 200.000 kuverter fra Solopress.

Hvilken type papir bruges til at lave kuverter?

Vores kuverter er lavet af bond-papir, en holdbar type, der ofte bruges til brevpapir. Hos Solopress fås to papirvægte - 80gsm og 100gsm.

Hvor kommer mine illustrationer til at stå på de skræddersyede kuverter?

Når du bestiller specialfremstillede kuverter gennem Solopress, kan du vælge mellem enkeltsidet eller dobbeltsidet tryk.

Forhåbentlig har du nu en bedre forståelse af, hvilken konvoluttype der er den rigtige til de dokumenter, du vil sende ud. Men er du på udkig efter noget lidt mere ekstravagant? Kuverter, der siger lidt mere om din virksomhed eller begivenhed? Hos Solopress kan vi hjælpe dig med at udtrykke dig. Tilpas dine konvolutter med dine egne illustrationer ved at downloade en af vores konvolut-skabeloner. Vælg den størrelse, der passer til dig, tilføj dine egne designs, og vi kan bringe dine kreationer til live.