En guide til at vælge den rigtige type papir

typer af papir

Uanset om du skal printe et parti flyers for at promovere en kommende begivenhed eller lave en brochure for at fremvise dit produktsortiment, så er the Type af papir Det er vigtigt, hvad du vælger.

Med et væld af valgmuligheder har vi forenklet tingene og samlet de mest populære papirtyper på én liste. Find ud af, hvorfor de er så udbredte, hvad deres egenskaber er, og hvordan de kan bidrage til din markedsføring.

Forskellige typer papir tilgængelig

For at hjælpe din virksomhed med at beslutte, hvilket papir du skal bruge til dit printprojekt, er her de mest anvendte typer hos Solopress:

Bond-papir

Oprindeligt var det det foretrukne papir til vigtige dokumenter som f.eks. statsobligationer. Nu bruges det også til reklamer, da det er et stærkt og holdbart papir.

Bondpapir er fremstillet af papirmasse, hvilket giver en følelse og finish af høj kvalitet, og det er ideelt til at skabe luksuriøse tryksager. Det er også godt til at holde på blækket, og derfor bruges det ofte til konvolutter, brevhoveder, rapporter og andre dokumenter. Husk dette, hvis du er på udkig efter et robust papir, som stadig bevarer sin visuelle effekt, når der skrives på det.

Silkepapir

Silkepapir befinder sig mellem glans og mat på papirtypespektret. Det bevarer glanspapirets glatte finish, minus glansen, og deler matpapirets blødhed, men med en mere silkeagtig belægning. Denne luksusbelægning gør det ideelt til bogsider, Flyers og magasiner. Det er dog ikke kun et førsteklasses valg - det er lige så populært til brochurer og magasiner. Trykning af plakater også.

Papirmasse

Når man skal vælge trykmuligheder, er papirmasse et fantastisk sted at starte. Det er groft at røre ved og har en ubestrøget finish, som giver det en rustik fornemmelse.

Papirmasse er et populært valg for virksomheder, der ønsker, at deres tryk skal afspejle deres mere traditionelle brand.

Brunt kraftpapir

Vi fortsætter med det miljøvenlige tema, brunt kraftpapir er 100% genanvendt og ideel til at tiltrække opmærksomhed fra din kundebase.

Med en naturlig, vintage-lignende kvalitet bruges det af mange virksomheder i udendørsindustrien til deres print.

Når brunt kraftpapir kombineres med dristige designs, bliver slutresultatet helt fantastisk. Kontrasterne mellem grafik, tekst og den mørkere nuance af papiret kan give en imponerende effekt.

Glansfuldt papir

Hvis du vil producere billeder og tekst med strålende farver og perfekt skarphed, sikrer glanspapir et krystalklart slutprodukt. Med en skinnende finish er det fantastisk til Trykning af brochurerhvor produktbilleder vil være i centrum. Derudover kan man også skrive på glanspapiret, hvilket betyder, at det er ideelt til kataloger, hvor kunderne skal tage noter.

Den typer af papir tilgængelig for forskellige trykte materialer

Der findes papir til alle former for trykte reklamer, men nogle egner sig bedre til andre formål. Den følgende tabel viser nogle af de mest populære produkter, der findes hos Solopress, og det perfekte papirvalg til hvert af dem:

Udskrivningstype Bedste papirtype Ideel papirvægt (gsm)
Brochurer Glans 130 (indvendige sider)
Visitkort Matt 400
Kalendere Silke 130
Kuverter Obligation 80
Flyvere Silke 130
Lykønskningskort Glans 350
Plakater Glans 170

Ovenstående tabel er en god reference at bruge, når din virksomhed ønsker at Print marketingmaterialer med Solopress. Vi tilbyder et stort udvalg af papirtyper på tværs af vores brede produktsortiment - så hvorfor ikke overveje Solopress til dit næste trykprojekt?