Интелигентната реклама на печатните опаковки на DHL се опитва да измами съперниците си UPS и TNT

"DHL е по-бърз" - интелигентна реклама


Забавният рекламен трол на DHL използва хитра опаковка нинджа, за да измами съперниците си TNT и UPS, които разхождат големи жълти кутии с надпис "DHL е по-бърз" из центровете на градовете. Гениално.

DHL ТРОЛ УВЕЛИЧАВА СЪПЕРНИЦИТЕ НА ТНТ

Никога няма да видите транспортна компания да носи кутия с марката на конкурент, те по-скоро биха преопаковали пратката в най-близкото депо, отколкото да се разхождат и да рекламират марката на конкурента си, никоя компания с ума си не би позволила това!

Точно това обаче DHL успява да измами конкурентите си UPS и TNT.

И как го направиха?

Отпечатват външната опаковка с термохроматично фолио и маскират кутиите, за да се уверят, че те ще бъдат доставени в автомобилите за доставка без подозрение. Умни неща.

термореактивен печат

Термохроматично отпечатване

Използвали са тази термореактивна опаковка, за да замаскират жълтите кутии. Когато температурата паднеше достатъчно ниско, кутиите ставаха черни, а всички не се досещаха за хитростта и с радост ги опаковаха в камиони, готови за доставка. Това е същата технология, която се използва за пръстени за настроение и т.н.

термохроматична кутия

Планът

Тези кутии в крайна сметка се затоплиха по нарочно дългите маршрути, далеч от всякакви паркинги, принуждавайки горките нищо неподозиращи разносвачи да демонстрират твърдението на DHL за по-бърза доставка през оживени градски центрове, пред очите на стотици хора.

Резултатите

Всички танцуваха по мелодията на DHL, с изключение на един предприемчив човек от UPS, който залепи обидното съобщение и все пак изпълни своята част от сделката, като достави пакета.

DHL ТРОЛЕНЕ НАГОРЕ
Не днес, DHL, не днес...

Похвала за DHL

Всичко това беше подготвено и синхронизирано перфектно, за да може екипът за видеоклипове на DHL да заснеме действието с тролинг и да го публикува в youtube, за да се насладим всички. Експертно тролене, не знаем дали DHL са по-бързо, но маркетингът им със сигурност е един от най-добрите!

Гледайте видеоклипа на DHL за троловете