Бъдещи тенденции при доставките за печат от Mayday Graphic Products

Джим Фокс Mayday Graphics


В първия от новата ни поредица от блогове за печатарската индустрия, Solopress.com разговаря с доставчика на печатни материали Mayday Graphics за неговата компания и бъдещите бизнес прогнози...

Въведение в Mayday Graphics
Здравейте, казвам се Джим Фокс и съм търговски директор на Mayday Graphics (www.mayday-graphics.co.uk) и работи в компанията от 22 години. Ние сме доставчик на консумативи и капиталово оборудване за лито и дигиталния печат. Компанията ни е създадена преди около 30 години в Съфолк, за да снабдява печатниците в Източното крайбрежие и Хоум Каунти с консумативи за печат. Още от самото начало решихме да доставяме пълна гама от висококачествени продукти и да предлагаме само най-добрите продукти от най-добрите производители. През тези 30 години на търговия ние променихме портфолиото си от продукти, за да отговорим на изискванията в нашата индустрия, като това включваше партньорства с производители на цифрови машини, за да помогнем на нашите клиенти с висококачествена цифрова продукция в къси тиражи. Mayday Graphics предлага пълна гама от работни процеси за предпечатна подготовка, за да поддържа най-новите файлове, с които нашите клиенти трябва да работят, подкрепени от високоскоростни устройства Computer to plate. Последното ни разнообразие видя, че компанията ни навлезе в широкоформатния пазар с оборудване като машини за цифров печат с екосолвентно подаване на ролки и машини за плосък UV печат, които могат да печатат върху много твърди медии с дебелина до четири инча. Също така разполагаме с широка гама от медийни материали на водна основа и екоразтворители, за да снабдим потребителите на цифрови широкоформатни продукти. Нашата компания се стреми да подкрепя крайните потребители в целия им бизнес, като разполага със собствени продуктови специалисти за всички наши продукти, което ни помага да се отличаваме от голяма част от нашите конкуренти и на свой ред ни помага да предоставяме услуги на едно гише, доколкото е възможно. Смятаме, че това е важно за клиентите и им осигурява комфорт, знаейки, че при възникване на проблем е необходимо само едно обаждане.

Solopress и Mayday
Mayday Graphics е представена на Solopress преди около 10 години от Анди Смит, един от директорите на компанията. Анди се свърза с нас, когато те търсеха първата си машина за компютърна обработка на плочи (CTP), за да се справят с изработката на плочи за първия си Speedmaster 74. Тази първоначална покупка от нас беше заменена по-малко от 18 месеца по-късно от високотехнологична машина Kodak Magnus и работен процес Prinerge, която можеше да поддържа 40 плочи на час, за да отговори на търсенето. Solopress вече получаваше високи позиции в Google за онлайн поръчки за печат и затова беше инсталиран вторият Magnus, за да може компанията да поддържа производството си по всяко време, което позволява 24-часов печат, без да се оставят клиентите в затруднение, ако някое от оборудването им се повреди. Отношенията ни със Solopress се превърнаха в надеждно партньорство, тъй като доставяме все повече продукти за тяхната компания от предпечатната подготовка, дигиталната преса и сега широкоформатната. Работим, за да поддържаме големия обем продукти, които се доставят ежедневно, и даваме съвети за оборудване и консумативи на всеки отдел. След 10 години растежът на Solopress е значителен, а подходът към пазара е професионален и доста уникален. От Mayday смятат, че партньорството работи добре и за двете компании и че могат да разчитат на нас като бизнес, който ги обслужва и подкрепя по всички възможни начини. Сега Solopress разполага с 5 Speedmasters, 2 iGens и множество широкоформатни машини. Мога да кажа с гордост, че всяка възможност за Solopress означава нова за нас, тъй като продължаваме да търсим нови продукти, за да подкрепим тях и всеки клиент, с когото работим. Начинът, по който управляват бизнеса си, е възхитителен и трябва да се каже, че мотото им трябва да бъде "Всичко за клиента", а като техен доставчик от дълго време насам те го изпълняват във всяко отношение. И накрая, за мен беше удоволствие да работя с тях. Благодаря ви, Solopress.