Printbenodigdheden toekomstige trends door Mayday Graphic Products

Jim Fox Mayday-grafiek


In de eerste van onze nieuwe serie blogs achter de schermen over de grafische industrie, praat Solopress.com met drukwerkleverancier Mayday Graphics over hun bedrijf en hun voorspellingen voor de toekomst...

Inleiding tot Mayday Graphics
Hallo, mijn naam is Jim Fox en ik ben de verkoopdirecteur van Mayday Graphics (www.mayday-graphics.co.uk) en werkt al 22 jaar bij het bedrijf. Wij zijn een leverancier van verbruiksartikelen en kapitaalgoederen aan de litho- en digitale drukindustrie. Ons bedrijf werd zo'n 30 jaar geleden opgericht in Suffolk om drukkerijen aan de oostkust en in de Home Counties te voorzien van verbruiksartikelen voor drukwerk. Vanaf het begin hebben we besloten om een volledig assortiment producten van hoge kwaliteit te leveren en alleen de beste producten van de beste fabrikanten aan te bieden. Gedurende deze 30 jaar van handel hebben we onze portfolio van producten veranderd om te voldoen aan de eisen in onze industrie en dit omvatte partnerschappen met fabrikanten van digitale machines om onze klanten te helpen met korte runs van hoge kwaliteit digitale output. Mayday Graphics biedt een compleet assortiment van prepress workflows om de nieuwste bestanden te ondersteunen waarmee onze klanten moeten werken, ondersteund door hoge snelheid Computer to Plate apparaten. Onze laatste diversiteit heeft ons bedrijf de stap laten zetten naar de grootformaat markt met apparatuur zoals eco solvent digitale roll-feed machines en flatbed UV-drukmachines die in staat zijn om te drukken op vele harde media tot vier inch dik. We hebben ook een uitgebreid assortiment media op waterbasis en eco-solvent op voorraad voor digitale grootformaat gebruikers. Ons bedrijf heeft ernaar gestreefd om eindgebruikers in hun hele bedrijf te ondersteunen door het hebben van onze eigen productspecialisten voor al onze producten en dit helpt ons om ons te onderscheiden van veel van onze concurrenten en op zijn beurt helpt dit ons om zoveel mogelijk een one-stop-shop te bieden. We vinden dat dit belangrijk is voor klanten en het geeft ze een gerust gevoel dat ze maar één telefoontje hoeven te plegen als er zich een probleem voordoet.

Solopress en Mayday
Mayday Graphics maakte zo'n 10 jaar geleden kennis met Solopress door Andy Smith, een van de directeuren. Andy nam contact met ons op toen ze op zoek waren naar hun eerste computer to plate (CTP) machine om platen te maken voor hun eerste Speedmaster 74. Die eerste aankoop werd minder dan een maand later vervangen door een high-end Kodak Magnus machine en Prinerge. Die eerste aankoop bij ons werd nog geen 18 maanden later vervangen door een high-end Kodak Magnus machine en Prinerge workflow die 40 platen per uur kon maken om aan de vraag te voldoen. Solopress kreeg nu hoge posities op Google voor online drukorders en daarom werd de tweede Magnus geïnstalleerd om het bedrijf altijd in productie te houden, zodat er 24 uur per dag kon worden afgedrukt zonder klanten in de steek te laten als een van hun apparaten zou uitvallen. Onze relatie met Solopress is uitgegroeid tot een vertrouwd partnerschap nu we steeds meer producten leveren aan hun bedrijf, van prepress en digitaal tot grootformaat. We werken eraan om het hoge volume aan producten dat dagelijks wordt geleverd op peil te houden en adviseren elke afdeling over apparatuur en verbruiksartikelen. Na 10 jaar is de groei van Solopress aanzienlijk en de benadering van de markt is professioneel en vrij uniek. Mayday heeft het gevoel dat de samenwerking goed heeft gewerkt voor beide bedrijven en dat ze op ons als bedrijf kunnen vertrouwen om hen op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Solopress heeft nu 5 Speedmasters, 2 iGens en talloze grootformaat machines. Ik kan met trots zeggen dat elke kans voor Solopress een nieuwe betekent voor ons, omdat we blijven zoeken naar nieuwe producten om hen en elke klant waarmee we te maken hebben te ondersteunen. De manier waarop ze zaken doen is bewonderenswaardig en het moet gezegd worden dat hun motto zou moeten zijn: alles draait om de klant en omdat ik al lange tijd leverancier van ze ben, maken ze dat in alle opzichten waar. Tot slot is het een plezier geweest om met hen samen te werken. Bedankt Solopress.